• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Windows Server 2016 problem z DFS

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
296 wizyt
pytanie zadane 9 grudnia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez Tangur Początkujący (320 p.)
Witam, skonfigurowałem DFS wraz z replikacją danych w taki sposób, ze mam dwa serwey, które udostępniają w mirrorze te same pliki dla użytkownika końcowego i mam dwa pytania:

1. Jak skonfigurować te serwery żeby nie były w mirrorze tylko żeby użytkownikowi końcowemu zwiększało się miejsce na dysku? W sensie, że mam Windows Server 2016 32 GB i drugi taki sam server 32 GB i użytkownik końcowy widzi tylko 32GB a nie 64GB.

2. W File and storage Services wyskakuje mi error: The DFS Replication service failed to communicate with partner WS2016-2 for replication group Dokumenty. This error can occur if the host is unreachable, or if the DFS Replication service is not running on the server.

A na drugim serverze:

DFS could not access its private data from the Active Directory. PLease manually check network connectivity, security access, and/or consistency of DFS information in the Active Directory. This error occured on root DFS01.

dfs01 usunąłem i wtedy wyskoczyły te błędy.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 759 wizyt
pytanie zadane 7 grudnia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez Tangur Początkujący (320 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 431 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 323 wizyt

93,398 zapytań

142,390 odpowiedzi

322,578 komentarzy

62,756 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...