• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Odtwarzacz DVD nie wykrywa 2,5-calowego zewnętrznego dysku twardego

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
241 wizyt
pytanie zadane 9 grudnia 2018 w Sprzęt komputerowy przez Krzysiek_34 Mądrala (6,190 p.)
zamknięte 15 grudnia 2018 przez Krzysiek_34
Witam.

Jestem w posiadaniu 3 urządzeń:
1. Odtwarzacz DVD Kiss DP-600
2. Zewnętrzny dysk twardy 2.5" o pojemności 2TB marki Toshiba L200
3. 10-portowy aktywny HUB USB marki UGO + zasilacz zewnętrzny 5V

Ten aktywny HUB podpinam przewodem USB pod to DVD, a dysk Toshiby podpinam pod tego HUB-a. Gdy podpinam do tego HUB-a pendrive 64GB marki SanDisk, to DVD wykrywa go błyskawicznie. Ten pendrive jest sformatowany pod FAT32.
Laptop z systemem Windows 7 Home Premium wykrywa ten dysk Toshiby błyskawicznie (podłączenie samym przewodem USB).
Niestety to DVD nie wykrywa tego dysku Toshiby (nawet przy pomocy tego HUB-a z włączonym zasilaczem).
Ten dysk formatowałem najpierw pod NTFS, a następnie pod FAT32. Niestety to DVD nie wykryło tego dysku.

Co jest przyczyną, że to DVD nie wykrywa tego zewnętrznego dysku Toshiby?
Czy powinienem podłączyć aktywny HUB z zasilaczem 12V, aby ten dysk został wykryty przez ten odtwarzacz DVD?

Będę bardzo wdzięczny za fachową pomoc.
komentarz zamknięcia: Problem został rozwiązany

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 12 grudnia 2018 przez Krystianr19 Początkujący (360 p.)
Być może to DVD nie obsługuje takich dużych dysków.
komentarz 15 grudnia 2018 przez Krzysiek_34 Mądrala (6,190 p.)
Ten odtwarzacz DVD bez problemu obsługuje takie duże dyski. Pojemność dysku nie ma znaczenia. Pozbyłem się tego aktywnego huba UGO i zastąpiłem go innym hubem wyposażonym w nieco mocniejszy zasilacz.

Aktywny hub UGO jest wyposażony w zasilacz 5V / 1A (amper)

Nowy aktywny hub jest wyposażony w zasilacz 5V / 2A (amper), daje większą moc niż poprzedni zasilacz huba i to wystarczyło, aby ten dysk został wykryty.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 2,693 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 184 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 543 wizyt

92,960 zapytań

141,921 odpowiedzi

321,153 komentarzy

62,294 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...