• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kanał YT z poradnikami ze sfery IT

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
+3 głosów
806 wizyt
pytanie zadane 8 grudnia 2018 w Nasze poradniki przez Dawid_Predecki Obywatel (1,610 p.)

Cześć wszystkim!

Prowadzę amatorski kanał na YT z poradnikami o tematyce informatycznej. Do tej pory wszystkie filmy były z napisami, lecz dzisiaj postanowiłem stworzyć film z moim komentarzem głosowym. Bardzo bym prosił o ocenę i ewentualne porady ;)

LINK DO FILMU

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 8 grudnia 2018 przez marcin99b Szeryf (84,390 p.)
Według mnie wygląda to dobrze

Co prawda jakość dźwięku nie jest idealna, ale jest na poziomie wystarczającym (nie przeszkadza to w oglądaniu)

Prędkość tego co się dzieje na ekranie według mnie jest ok, ale znam osoby dla których takie tempo jest za szybkie (mam tu na myśli głównie osoby nietechniczne)
komentarz 8 grudnia 2018 przez Dawid_Predecki Obywatel (1,610 p.)
Jako mikrofonu używam starego telefonu samsunga (i o dziwo jestem mile zaskoczony jakością nawet bez obróbki). Właśnie zastanawiałem się czy nie dałem za dużego przyspieszenia w niektórych momentach, ale w kolejnych filmach na pewno będzie lepiej. To był pierwszy z moim komentarzem więc napisałem tu żeby właśnie ktoś pomógł mi wychwycić błędy. Dzięki za opinie! ;)
komentarz 8 grudnia 2018 przez marcin99b Szeryf (84,390 p.)
Jakość mikrofonu jest ok
W sensie widać różnice po poprzednim oglądaniu osób na wyższym poziomie
Ale to nie jest zła jakość, jest na tyle dobra że nie przeszkadza to w oglądaniu

Co do tempa, to jest kwestia indywidualna
Mi to nie przeszkadza a nawet uważam że to jest dobre, bo nie trace czasu a w razie czego mogę cofnąć film
Ale znam osoby którym by to przeszkadzało i ciągle by narzekali że za szybko
komentarz 8 grudnia 2018 przez Dawid_Predecki Obywatel (1,610 p.)
Będę musiał po prostu znaleźć taki złoty środek. Żeby każdemu pasowało a nie było też za wolno ani za szybko. Chciałem po prostu zachować koncepcję takiego krótkiego poradnika, który pokazuje jedno konkretne zagadnienie i nie ma w nim żadnych zbędnych informacji i wodotrysków.
0 głosów
odpowiedź 9 grudnia 2018 przez Kaktus_2225 Użytkownik (630 p.)

Fajny kanał!

Tylko według mnie lepiej jest robić jeden film 10 min niż 10 filmów 1 min wtedy będziesz miał więcej na nim wyświetleń, ale i tak jest OK wink!

komentarz 9 grudnia 2018 przez Dawid_Predecki Obywatel (1,610 p.)
Dzięki za opinie!

Ja wychodzę z założenia że dla osoby która szuka rozwiązania problemu lub jakiejś porady wygodniej jest włączyć jeden filmik na którym pokazane jest konkretne zagadnienie i znaleźć rozwiązanie w ciągu 30 sekund niż włączać 10 minutowy (lub dłuższy film) i przewijać do momentu w którym znajdzie to czego szukała.
komentarz 10 grudnia 2018 przez Kaktus_2225 Użytkownik (630 p.)
Niektóre osoby które robią  jeden długi dają w opisie w której minucie i sekundzie robi się jakaś rzecz
komentarz 10 grudnia 2018 przez Dawid_Predecki Obywatel (1,610 p.)
Pewnie ale ja na razie się trzymam swojej koncepcji :)

Podobne pytania

+9 głosów
2 odpowiedzi 484 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 316 wizyt
pytanie zadane 24 stycznia 2019 w Nasze poradniki przez Vromix Początkujący (410 p.)
+2 głosów
0 odpowiedzi 315 wizyt

93,434 zapytań

142,429 odpowiedzi

322,662 komentarzy

62,799 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...