• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

E.14 Baza danych - problem

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
243 wizyt
pytanie zadane 2 grudnia 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez ukasshu Nowicjusz (120 p.)

Cześć, jestem tu nowy i potrzebuję waszej pomocy. Mam mały problem z moją bazą MySQL. Robię sobie arkusz E.14-01-17.01 zaimportowałem bazę z pliku, teraz robię zapytania, lecz ich wynik jest inny niż powinien. Całość wygląda tak: Bardzo proszę o waszą pomoc.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 2 grudnia 2018 przez tiesto.ulic Obywatel (1,010 p.)
edycja 2 grudnia 2018 przez tiesto.ulic
Wygląda na to, że źle zaimportowałeś bazę danych. W jakim formacie masz plik bazy danych, sql? Możesz otworzyć je w edytorze tekstu, skopiować i wykonać w zakładce SQL. Wówczas też wykonasz import.

EDIT: Chyba znalazłem zawartość tego pliku z egzaminu. Musisz stworzyć bazę danych, a następnie treść wkleić w zakładce SQL i powinno się wszystko dobrze wykonać. Wiem, bo właśnie przed chwilą tak zrobiłem :D
komentarz 2 grudnia 2018 przez ukasshu Nowicjusz (120 p.)

Właśnie zrobiłem tak jak piszesz i dalej efekt jest taki sam.

komentarz 2 grudnia 2018 przez tiesto.ulic Obywatel (1,010 p.)
edycja 2 grudnia 2018 przez tiesto.ulic

Trzymaj wideo

https://www52.zippyshare.com/v/mYMUteQj/file.html

EDIT: Ja ślepy jestem :V Problem leży w zapytaniu - do określenia nazw kolumn użyłeś ' zamiast `. Jak możesz zobaczyć na wideo, nie stosuję ` i mimo to wszystko gra.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,883 wizyt
pytanie zadane 28 kwietnia 2017 w SQL, bazy danych przez Caesar Początkujący (310 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 477 wizyt
pytanie zadane 29 września 2018 w PHP przez wiktor123 Nowicjusz (200 p.)
–1 głos
1 odpowiedź 795 wizyt
pytanie zadane 23 października 2017 w PHP przez David Sundkikngs Obywatel (1,180 p.)

92,962 zapytań

141,924 odpowiedzi

321,161 komentarzy

62,296 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...