• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

windows program do ogloszen miedzy komputerami w sieci lokalnej

0 głosów
289 wizyt
pytanie zadane 2 grudnia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez piotrrussw Nowicjusz (240 p.)
Witam,

Na starcie chciałbym zaznaczyć, że szukałem jakiś czas takiego programu w google, ale chyba mam problem z doborem słów, stąd nie mogę znaleźć nic trafnego. W skrócie to mam komputery połączone do tej samej sieci lokalnej i chciałbym mieć taki program, który po dodaniu komunikatu na jednym komputerze wyświetli mi ten komunikat na pełnym ekranie na pozostałych. Orientuje się ktoś czy jest już takie gotowe rozwiązanie, bądź też podobne?

Dziękuje

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 5 grudnia 2018 przez MsMaciek123 Pasjonat (24,760 p.)
-_- jaki system?

W niektórych dałoby się włączyć udostępnianie plików po sieci lokalnej u wtedy tworzysz plik .txt i tam masz swoje notatki. Co do pełnego ekranu wystarczy napisać aplikacje, która sprawdzi wagę pliku, i jeżeli będzie ona większą od 0B to wywali na ekran białe tło z czarnym napisem. ( Można w C++ )

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 15,872 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,995 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 1,304 wizyt

93,742 zapytań

142,680 odpowiedzi

323,299 komentarzy

63,328 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...