• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy to prawda że w Krakowie bez Javy jest ciężko na poczatku?

Hosting forpsi easy 1 pln
0 głosów
259 wizyt
pytanie zadane 1 grudnia 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez bartekDSAXN Użytkownik (560 p.)
Tak mi mówili studenci ze studiów xd.. A ja się zaczołęm się zastanawiać, Czy to prawda? A panowie będa wiedzieć, więc z niecierpliwościa poczekam na odpowiedzi...

Czy to prawda że jest dużo ciężej w Krakowie dostać pracę w innej technologii, będac w tym nowym?

A jak jest z popularnościa i ilościa firm C#/.net?

Bo z tego co zauważyłem że z frontendem jest ciężko.
1
komentarz 1 grudnia 2018 przez Ehlert Ekspert (210,670 p.)
Serio nie mam pojęcia skąd biorą się takie pomówienia. W ofertach pracy królują naprzemiennie Warszawa, Wrocław, Kraków i Poznań. Jestem przekonany że trzeba trochę poszukać i nie będzie problemu, a szczególnie jeśli się reprezentuje jakiś poziom umiejętności i ambicji.
komentarz 1 grudnia 2018 przez CenterPL Pasjonat (19,050 p.)

@bartekDSAXN, Mieszkam w Krakowie, nie pracuję w Javie, ze znalezieniem pracy nie miałem najmniejszego problemu. 

komentarz 1 grudnia 2018 przez bartekDSAXN Użytkownik (560 p.)
bo argument był też taki, że w innych językach sa bardzo duże wymagania na start..

No ja nie wiem czy to pomówinia czy nie, dlatego się pytam, bo ciężko mi stwierdzić.
komentarz 3 grudnia 2018 przez bartekDSAXN Użytkownik (560 p.)
PaNOWie?

Co prawda nie jsetems teraz  wstanie wiele zrozumiec lae bardzo bym prosil o odpowiedzi

Bo panowie to wiedza a nie powiedza hahaha

hihihihi

jak mój były

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 1 grudnia 2018 przez RafalS VIP (122,780 p.)
Nie. Ale bardziej niz ta teoria dziwi mnie, ze musiales zadac pytanie na forum zeby zeby wie tego dowiedziex. Wpisz w google praca krakow C#.

Oto porownanie ilosci ofert na pracuj.pl w krk wykonane w kolejce do miesnego:

Java - 170

C++ - 110

C# - 90

Python - 100

JavaScript - 150

Dane sa bardzo orientacyjne, ale na bank widac ze Java to nie wszystko.
komentarz 1 grudnia 2018 przez bartekDSAXN Użytkownik (560 p.)
No jak pisałem o staż do różnych firm, to w żadnej nie było stanowisk nawet dla ludzi z doświadczeniem  z JavaScripciptu..

No ale na pracuj.pl sa ogłoszenia dla ludzi z np. 2 latami doświadczenia. Mi chodzi o oferty dla juniorów, a właścwie nie ofetrty tylko firmy które chca przyjmować nowe osoby..

Argument był też taki że do języków jak JavaScript jest ysoki poziom.
0 głosów
odpowiedź 1 grudnia 2018 przez Lord Programinho Nowicjusz (180 p.)
Wielu ludzi narzeka na pracę dla juniorów, bo podobno rynek frontendu jest już przesycony. Javy tak samo i coraz trudniej o pierwszą pracę
komentarz 2 grudnia 2018 przez bartekDSAXN Użytkownik (560 p.)
psss odpowie ktos?

Podobne pytania

+2 głosów
7 odpowiedzi 1,094 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 182 wizyt
pytanie zadane 2 czerwca 2020 w C i C++ przez tonn204 Mądrala (7,420 p.)

92,105 zapytań

140,763 odpowiedzi

317,744 komentarzy

61,424 pasjonatów

Advent of Code 2023

Top 15 użytkowników

1. 590p. - Łukasz Eckert
  2. 584p. - Dawid128
  3. 575p. - CC PL
  4. 571p. - TheLukaszNs
  5. 552p. - nidomika
  6. 546p. - Michal Drewniak
  7. 544p. - Mikbac
  8. 539p. - Eryk Andrzejewski
  9. 537p. - 13NOONE37
  10. 536p. - Arkadiusz Waluk
  11. 533p. - Henry Saele
  12. 525p. - sefirek
  13. 522p. - adrian17
  14. 514p. - rucin93
  15. 505p. - Adrian Wieprzkowicz
Szczegóły i pełne wyniki

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...