• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Rozbudowa Komputera :-)

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
0 głosów
269 wizyt
pytanie zadane 22 listopada 2018 w Sprzęt komputerowy przez Luna Cognita Dyskutant (8,130 p.)
Witajcie,

Mam do was pytanie, ponieważ buduję "komputer" który zawsze chciałem zbudować, a może inaczej, zupgradować.

Moja płyta główna to: https://pl.msi.com/Motherboard/H61MP21_B3/Overview

Do tej pory kupiłem maksymalnie obsługiwany ram przez tą płytę czyli 2x8GB RAM 1333Mhz DDR3 oraz najmocniejszy procesor jaki ona obsługuje czyli i7-3770K, wczoraj doszedł nowy zasilacz silentumPC 650W i teraz moje pytanko do was czy jak kupię współczesną kartę graficzną np 8GB zotac gtx 1070 używaną za 1200zł to będzie sens i czy płyta główna to obsłuży bo jest to też gddr5 wejście itp zasilacz ma 8pinów także o zasilanie się nie martwię bardziej o to czy płyta główna wyrobi, czy niema to nic do rzeczy?

PYTANIE: Jaką najomcniejszą kartę mogę wsadzić do tej płyty głównej lub jaką kartę najmocniejszą wybrać aby procesor wyrabiał w parze z kartą?

Pozdrawiam

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 22 listopada 2018 przez Luna Cognita Dyskutant (8,130 p.)
Zapłacę za pomoc!
0 głosów
odpowiedź 23 listopada 2018 przez thryndl Nałogowiec (30,470 p.)
Jak podkręcisz tą i7 to i GTX 1080 będziesz mógł tam wsadzić. Pamięć karty graficznej nie ma praktycznie nic do rzeczy jeśli chodzi o kompatybilność. Płyta główna spokojnie obsłuży tego GTX'a.

Jak masz jeszcze jakieś pytania, to pytaj.
komentarz 23 listopada 2018 przez Luna Cognita Dyskutant (8,130 p.)
Super dzięki, podaj numer konta albo jakiś kontakt, wyślę Ci kasę za pomoc. Mam jeszcze kilka pytań pomógłbyś mi zoptymalizować biosa aby wycisnąć maxymalnie z niego?

Pozdrawiam
komentarz 24 listopada 2018 przez thryndl Nałogowiec (30,470 p.)
Odezwij się na PW i napisz jaki to bios albo wyślij zdjęcia zakładek.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 680 wizyt
pytanie zadane 28 marca 2020 w Sprzęt komputerowy przez What_RU_Doing Początkujący (310 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 533 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 214 wizyt
pytanie zadane 31 marca 2020 w Sprzęt komputerowy przez pytajnik12 Początkujący (290 p.)

93,103 zapytań

142,079 odpowiedzi

321,587 komentarzy

62,445 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...