• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Javascript Youtube API autentykacja

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
0 głosów
376 wizyt
pytanie zadane 20 listopada 2018 w JavaScript przez Mariusz Dyczkowski Nowicjusz (160 p.)
Jestem nowy na tym forum i to moje pierwsze pytanie więc spodziewam się komentarzy w stylu (zapytaj wujka google), bo widziałem już wiele takich tutaj, ale może akurat ktoś spotkał się z podobnym problemem i może mi pomóc (w google szukam już 14 godzin i nic). Piszę sobie własnego asystenta głosowego z wykorzystaniem google speech recognition i speech synthesis. Udało mi się już stworzyć wstępny model rozmowy, ale chciałem dodać możliwość wyszukiwania filmów z YT za pomocą adresu URL i tu pojawił się problem. Znalazłem film z idealnym kodem który niestety nie działa bo wykorzystuje Youtube Data API V3, a ja w żaden sposób nie mogę stworzyć poprawnej konfiguracji dla korzystania z tego API. Wygenerowałem klucz wstawiłem wszystko w odpowiednie miejsca i ciągle dostaję błędy:

Failed to execute 'postMessage' on 'DOMWindow': The target origin provided ('file://') does not match the recipient window's origin ('null'). app.js:7 Uncaught TypeError: Cannot read property 'search' of undefined at HTMLFormElement.<anonymous> (app.js:7) at HTMLFormElement.dispatch (jquery-3.3.1.min.js:2) at HTMLFormElement.y.handle (jquery-3.3.1.min.js:2)

całe repozytorium do tego kodu znajduje się tutaj: https://github.com/FriesFlorian/ViralVideos

w zasadzie to może jest jakieś prostsze rozwiązanie mojego problemu, ale takiego nie znalazłem jak na razie.

W momencie wysyłania zapytania do Youtube w stylu: "https://www.youtube.com/results?search_query=kursy+javascript"  o jakieś konkretne filmy dostajemy listę filmów, a ja potrzebuję dostać się do konkretnych identyfikatorów tych filmów żeby móc je od razu odtworzyć. Czytałem o webscrappingu, ale do tego chyba potrzeba node js którym nie potrafię się jeszcze posługiwać. No i nie wiem czy nawet jeżeli udałoby się wyłuskać ID filmu z wersji html youtuba to dałoby się w czasie rzeczywistym od radu przenieść ID do nowego URL bez większych opóźnień. OK, wiem namieszałem, ale po całej nocy już trochę mi się miesza. Pozdrawiam forumowiczów :)

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 20 listopada 2018 przez kubaapk Nałogowiec (44,270 p.)
komentarz 20 listopada 2018 przez Mariusz Dyczkowski Nowicjusz (160 p.)
dzięki, myślę że tam znajdę to czego potrzebuje ;)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 141 wizyt
pytanie zadane 28 grudnia 2020 w JavaScript przez zerakot Obywatel (1,870 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 262 wizyt
pytanie zadane 27 stycznia 2021 w PHP przez x_000 Obywatel (1,460 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 371 wizyt
pytanie zadane 30 maja 2020 w PHP przez marcolo Obywatel (1,530 p.)

93,164 zapytań

142,176 odpowiedzi

321,929 komentarzy

62,491 pasjonatów

Advent of Code 2024

Top 15 użytkowników

1. 682p. - dia-Chann
  2. 670p. - CC PL
  3. 669p. - Łukasz Piwowar
  4. 656p. - Łukasz Eckert
  5. 643p. - Michal Drewniak
  6. 567p. - ssynowiec
  7. 526p. - rucin93
  8. 453p. - Marcin Putra
  9. 428p. - rafalszastok
  10. 423p. - Adrian Wieprzkowicz
  11. 422p. - zmmz89
  12. 415p. - Mikbac
  13. 410p. - Piotr Aleksandrowicz
  14. 408p. - ksalekk
  15. 402p. - Mariusz Fornal
Szczegóły i pełne wyniki

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...