• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dodawanie plików(muzycznych) do listbox jako plalisty VB.net i interaktywny pasek progresu muzyki

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
117 wizyt
pytanie zadane 18 listopada 2018 w Visual Basic przez Kolankob7 Nowicjusz (120 p.)

Mam problem z kodem na dodanie plików muzycznych do listbox a potem odczytywanie ich przy pomocy windowsmediaplayer jako playlisty.

Jak mi się udaje zeby nie było pełnej lokalizacji pliku pokazanej (drugi listbox i "kopiowanie" tej samej wybranej opcji) to wtedy za każdym razem dodawało do tego drugiego listbox piosenki.

albo jak się uda żeby wczytywało muzyke i miało tylko nazwe pliku to mogę wybrać tylko jeden plik naraz i idzię prosto do playera i wtedy zczytywane jest url i dodawane do listboxów. ale to jest uciążliwe bo trzeba za każdym razem dobierać i to zajmuje czas

narazie jestem na poziomie gdzie mogę dodać ile piosenek ile chce naraz i mam pełną lokalizacje pliku ale magicznym spoosobem nie chce jej wczytać w windowsmediaplayer.URL

problem 2 pasek progressu muzyki  który rusza się w raz kiedy piosenka i można go przesuwać

i tu albo mogę nim poruszać ale nie porusza się sam wraz z piosenką jak jest otwarzania 

albo jak jest teraz zmienia się wraz piosenką ale nie mogę nim poruszać

kod playlista
	Dim songs As New List(Of String)
	Private Sub btn_import_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles btn_addtoplaylist.Click
		On Error Resume Next
		Dim openfile As New OpenFileDialog
		openfile.Multiselect = True
		openfile.Title = "Add Music Files"
		openfile.Filter = "Mp3 Files |*.mp3"
		openfile.FileName = ""
		openfile.ShowDialog()

For Each track As String In openfile.FileNames
			songs.Add(track)
			listbox_playlist.Items.Add(track)
		Next
	End Sub

Private Sub Listbox_playlist_DoubleClick(sender As Object, e As EventArgs)
		WMP.URL = songs(listbox_playlist.SelectedIndex)

End Sub
	Private Sub listbox_playlist_SelectedIndexChanged(sender As Object, e As EventArgs)
		listbox_path.SelectedIndex = listbox_playlist.SelectedIndex

End Sub
kod pasek progresu
	Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
		btn_musicbar.Value = WMP.Ctlcontrols.currentPosition
		btn_musicbar.Text = btn_musicbar.Value
	End Sub

Private Sub btn_musicbar_MouseUp(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles btn_musicbar.MouseUp
		WMP.Ctlcontrols.currentPosition = btn_musicbar.Value
		Timer1.Enabled = True
	End Sub

Private Sub btn_musicbar_MouseDown(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles btn_musicbar.MouseDown
		Timer1.Enabled = False
	End Sub

problem 2 pasek progressu muzyki  który rusza się w raz kiedy piosenka i można go przesuwać

i tu albo mogę nim poruszać ale nie porusza się sam wraz z piosenką jak jest otwarzania 

albo jak jest teraz zmienia się wraz piosenką ale nie mogę nim poruszać

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 415 wizyt
pytanie zadane 30 maja 2017 w Visual Basic przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 97 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 117 wizyt

90,818 zapytań

139,493 odpowiedzi

313,553 komentarzy

60,311 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...