• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jaki kod pod textbox1 i button?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
886 wizyt
pytanie zadane 17 listopada 2018 w Visual Basic przez graj23x Obywatel (1,590 p.)

Jaki kod pod button gdzie po każdym kliknięciu w textboxie1 będą inne cyfry .Kod

komentarz 17 listopada 2018 przez quarry038 Użytkownik (520 p.)

Skopiuj i podaj kod w tzn. Bloczku kodu

To takie fajne coś

 

komentarz 17 listopada 2018 przez quarry038 Użytkownik (520 p.)

@graj23x,
 I jeszcze polecam się zapoznać z regulaminem a dokładnie z punktem II.2.F oraz II.2.G

komentarz 18 listopada 2018 przez graj23x Obywatel (1,590 p.)
Public Class Form1

    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        ProgressBar1.Minimum = 0
        ProgressBar1.Maximum = 100
        Randomize()
        Dim x As Integer
        For x = 1 To 100
            ProgressBar1.Value = x
            ProgressBar1.Value = x - 1
            ProgressBar1.Value = x
            System.Threading.Thread.Sleep(3)
        Next
        TextBox1.Text = Strings.Right("12345678923455" & Int(Rnd() * 0), 14)
        TextBox1.Text = Strings.Right("445567112354" & Int(Rnd() * 0), 14)





    End Sub
End Class

 

komentarz 18 listopada 2018 przez graj23x Obywatel (1,590 p.)
Żeby po każdym nacisnięciu w button inne za każdym razem cyfry w textboxie1 się pojawialy

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 18 listopada 2018 przez quarry038 Użytkownik (520 p.)

Musisz dać: textbox, przycisk, Timer, ProgressBar

 Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click

        Timer1.Stop()
        If ProgressBar1.Value = 10 Then
            TextBox1.Text = "14525252155341234554345654868546458634"
        ElseIf ProgressBar1.Value = 20 Then
            TextBox1.Text = "7658345746494376465396477477456646458000"
        ElseIf ProgressBar1.Value = 30 Then
            TextBox1.Text = "5367574495950606069594837375868797000324"
        ElseIf ProgressBar1.Value = 40 Then
            TextBox1.Text = "7658345746494376465396477477456646458000"
        ElseIf ProgressBar1.Value = 50 Then
            TextBox1.Text = "6465758687797970000867546464657676879799980004475656"
        ElseIf ProgressBar1.Value = 60 Then
            TextBox1.Text = "656566475756463535576768787989"
        ElseIf ProgressBar1.Value = 70 Then
            TextBox1.Text = "55564839880007952742841274174"
        ElseIf ProgressBar1.Value = 80 Then
            TextBox1.Text = "6564748696966757884525898422"
        ElseIf ProgressBar1.Value = 90 Then
            TextBox1.Text = "745841258567897654345675558745666990014"
        Else

            TextBox1.Text = "00000000066000012345678900987654321234567890"
        End If
        Timer1.Start()
    End Sub

    Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
        ProgressBar1.Visible = False
        Timer1.Start()
    End Sub

    Private Sub Timer1_Tick(sender As Object, e As EventArgs) Handles Timer1.Tick
        ProgressBar1.Increment(10)
        If ProgressBar1.Value = 100 Then
            ProgressBar1.Value = 0
        End If
    End Sub

 

 

komentarz 20 stycznia 2019 przez graj23x Obywatel (1,590 p.)
edycja 20 stycznia 2019 przez graj23x
Przepisałem twój kod i jakiś błąd ?Pod oknem formularza takie coś wyskoczyło.\

2 Errors

1.Constant expression not representable in  type 'Integer'.

2.'TextBox2' is not declared.It may be inaccessible due to its protection level.

 

Proszę o pomoc
komentarz 20 stycznia 2019 przez graj23x Obywatel (1,590 p.)
Czekam na odpowiedź
komentarz 21 stycznia 2019 przez quarry038 Użytkownik (520 p.)

@graj23x,

Błąd 2:

No niestety... Trzeba użyć 2 textboxów.

Chodzi o to, że nie dodałeś drugiego textboxa.

No niestety... Trzeba użyć 2 textboxów.

Ustaw dwa textboxy tak, aby nachodziły na siebie.

 

Błąd 1: Nie wiem o co chodzi. Podaj nr. linii (nr. powinien się pokazać )

komentarz 25 stycznia 2019 przez graj23x Obywatel (1,590 p.)
A nie da się zrobić żeby w jednym textboxie pojawiały się inne cyfry po kliknięciu button i jak progressbar dojdzie do końca.
komentarz 25 stycznia 2019 przez graj23x Obywatel (1,590 p.)
Proszę o pomoc w sprawie kodu

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 271 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 189 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 119 wizyt

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,523 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...