• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Szablon na wordpress

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
261 wizyt
pytanie zadane 16 listopada 2018 w HTML i CSS przez timati Bywalec (2,060 p.)
Witam,

czy ktoś z was robił kiedyś szablon na wordpress ?

Chodzi mi tak od samego początku i żeby można go było później wstawić do wordpress.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 16 listopada 2018 przez arces Pasjonat (17,700 p.)
Z Codexem od Wordpress'a spokojnie wszystko sam ogarniesz. Na początek polecam po prostu przejrzeć jak wygląda prosty, startowy theme od WP i poczytać wraz z dokumentacją. Podstawy idzie załapać bardzo szybko i stworzyć swój pierwszy theme od zera. Tylko trzeba znać chociaż trochę strukturę plików w WP, PHP, HTML, CSS, JS. Jeżeli zaczynasz dopiero zabawę z kodowaniem/programowaniem to zostaw WP w spokoju. Przyjdzie i na to pora.
komentarz 17 listopada 2018 przez niezalogowany
znaczy się WP jest spoko na szybki start, w tym sensie, że szybko postawisz stronkę bez konieczności wiedzy o programowaniu.

Ja zaczynałem od WordPress'a, bo szybko mogłem zrobić stronkę i tym samym sobie dorobić. Ale, jeżeli nie musiałbym dorabiać to nie tykałbym się WordPress'a na początek :)
komentarz 17 listopada 2018 przez arces Pasjonat (17,700 p.)
Jeżeli mowa o programowaniu i robieniu theme OD ZERA, to nie wiem czy jest tak bardzo prosty do postawienia. Wiadomo, że na pewno szybciej się w nim odnajdziesz niż w innym popularnym CMSie (bo WP ma świetną dokumentację), ale miałem na myśli pisanie theme całkowicie samemu, a nie stawianiu strony na Visual Builderach, bo później powodzenia z optymalizacją takiej strony :D

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 217 wizyt
pytanie zadane 9 sierpnia 2018 w HTML i CSS przez necik Początkujący (430 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 295 wizyt
pytanie zadane 27 stycznia 2017 w HTML i CSS przez Waldemar Początkujący (410 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 240 wizyt
pytanie zadane 25 kwietnia 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez timati Bywalec (2,060 p.)

92,980 zapytań

141,943 odpowiedzi

321,189 komentarzy

62,307 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...