@Zaqu93, Może po prostu zbyt mało uczysz się nowych rzeczy Albo zbyt rzadko to robisz
Mam znajomego który twierdzi że ja mam prace jako programista tylko dlatego, że jest zapotrzebowanie, a on nie mógł znaleźć pracy jako grafik bo nie ma zapotrzebowania
Nie zauważył jednak że kiedy proponowałem mu wspólne projekty => nie miał czasu Kiedy ja robiłem projekty => dziwił sie że mi sie chce i grał na kompie Kiedy ja przeglądałem fora => on nic nie robił bo po co
Ostatecznie wyszło tak, że ja mam myśle że całkiem solidne portfolio i prace z której jestem zadowolony A on jako grafik ma prawie puste portfolio, brak kont na stronach związanych z grafiką i brak pracy
A mam kolege w tym samym wieku, który praktycznie cały czas jest zawalany zleceniami i nie ma na nic czasu Dlaczego? Uczył się różnych rzeczy, starał się rozwijać, jest na różnych forach, ma konta na różnych stronach gdzie może chwalić się projektami
Podstawa to uczyć się nowych rzeczy, iść do przodu... no i lubić uczyć się nowych rzeczy Miałem kiedyś tak z frontendem, niby to lubiłem ale nie czułem potrzeby rozwijania się Spróbowałem backendu... i nagle zacząłem iść do przodu, poznawać coraz to głębsze i bardziej rozbudowane zagadnienia
@Zaqu93,
Wątpię aby problem leżał w Tobie. Bywa, że dany czas nie jest po prostu odpowiedni na opanowanie niektórych zagadnień. Sam miewałem tak, że nie potrafiłem pojąć jakiegoś działu i wydawał mi się "z kosmosu" przez co zajmowałem się innymi, lecz również powiązanymi gałęziami rozwoju, dzięki czemu zdobywałem wiedzę i doświadczenie w innej kwestii... co o dziwo, przełożyło się na tą niezrozumiałą dla mnie wcześniej dziedzinę i po jakimś czasie, gdy próbowałem jeszcze raz ją zrozumieć, sam byłem zdziwiony jak łatwo to tym razem zrozumiałem.
Nie poddawaj się, a przede wszystkim nie myśl że jesteś głupi.
Czas, samozaparcie i pasja... to jest to czego potrzebujesz.
Pozdrawiam,
Rocket.
@Zaqu93, https://www.youtube.com/watch?v=LnrMetRYKRQ
93,444 zapytań
142,436 odpowiedzi
322,698 komentarzy
62,806 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj