• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dysk twardy ciągle hałasuje

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
147 wizyt
pytanie zadane 4 listopada 2018 w Sprzęt komputerowy przez arcanacra Początkujący (490 p.)
Cześć. Ostatnio zamówilem sobie dysk ssd do laptopa. Obecnie w laptopie mam dwa dyski. Dysk SSD, na którym znajduje się system i aplikacje, które mają z góry narzuconą ścieżkę instalacji oraz Dysk HDD 1TB, na którym posiadam aplikacje, gry itd. Zauważyłem, że dysk HDD nieustannie hałasuje. Czy moge to jakoś zniwelować? Ogólnie to Dysk HDD przeskanowany wszystko z nim w porządku, temperatura w okolicach 25-29 stopni przy włączonych przeglądarkach. Przy okazji pytania. Zauważyłem, że przegląrka (chrome i firefox) zżerają mi bardzo dużo pamięci np. przy właczonych 3 kartach nie wymagających dużo bo wykop,forum i blog firefox mi zżera 20% pamięci, a o chrome nawet się nie wypowiadam. Mam właczone 2 karty na chrome, a w menadżerze zadań widze 12 kart z google chrome. Da sie coś z tym zrobić w ogóle(zaznaczam, że laptop często mi zaczyna hałasować mimo właczonych tylko przeglądarek a sam laptop jest nowy i dobry bo to Dell inspirion 5570) Z góry dzięki za pomoc :)

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 479 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 203 wizyt
pytanie zadane 15 listopada 2020 w Sprzęt komputerowy przez jusio Nowicjusz (130 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 1,216 wizyt
pytanie zadane 19 listopada 2018 w Sprzęt komputerowy przez ziemniak3210z Nowicjusz (210 p.)

93,442 zapytań

142,433 odpowiedzi

322,687 komentarzy

62,804 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...