• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed CalendarView z ograniczeniem miesięcy / dni.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
115 wizyt
pytanie zadane 2 listopada 2018 w Android, Swift, Symbian przez Sasa7777777 Nowicjusz (200 p.)
zamknięte 3 listopada 2018 przez Sasa7777777
Witam. Zwracam się do was z prośbą o pomoc. Potrzebuję zrobić w Android Studio w CalendarView coś na zasadzie ograniczenia wyświetlanych dni. Powinno pokazywać np. tylko i wyłącznie październik (dni dające się kliknąć razem z dzisiejszym i w przód o "x" dni, a minione jako wygasłe - nie dające się kliknąć). Zna ktoś rozwiązanie mojego problemu ? Z góry dziękuje.
komentarz zamknięcia: Znaleziono pośrednie rozwiązanie

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 3 listopada 2018 przez ebo96rok Bywalec (2,980 p.)
Pomogę Ci pośrednio. Zajrzyj do dokumentacji i na stackoverflow. Jak myślisz? Ty pierwszy chcesz osiągnąć taki efekt?
komentarz 3 listopada 2018 przez Sasa7777777 Nowicjusz (200 p.)

Wiem o tym, że jestem nie pierwszy i nie ostatni laugh. Patrzyłem już wcześniej tam i jest coś podobnego czego potrzebuję, czyli "setMaxDate" ale nie chce to działać poprawnie w mojej aplikacji. Tłumacząc: pobieram aktualny dzień w milisekundach do zmiennej "x". Do "x" dodaje 30 dni obliczonych w milisekundach. Właśnie jak jestem już tutaj i odpalam apk to po przejściu na kalendarz aplikacja się wysypuje i przestaje działać sad .

0 głosów
odpowiedź 3 listopada 2018 przez Sasa7777777 Nowicjusz (200 p.)
CalendarView calendarview = (CalendarView)findViewById(R.id.calendarView);
        Calendar calendar = Calendar.getInstance();
        calendar.set(Calendar.DATE, calendar.getActualMaximum(Calendar.DATE));
        calendar.set(Calendar.HOUR_OF_DAY, 23);
        long endOfMonth = calendar.getTimeInMillis();
        calendar = Calendar.getInstance();
        calendar.set(Calendar.DATE, 1);
        calendar.set(Calendar.HOUR_OF_DAY, 0);
        long startOfMonth = calendar.getTimeInMillis();
        calendarview.setMaxDate(endOfMonth);
        calendarview.setMinDate(startOfMonth);

Znalazłem. O coś podobnego mi chodziło. Daje tylko i wyłącznie aktualny miesiąc.

Dziękuję wszystkim i tak za pomoc laugh.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 114 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 475 wizyt
pytanie zadane 11 września 2021 w PHP przez Code_ Użytkownik (520 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 382 wizyt

92,568 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,617 komentarzy

61,953 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...