• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

No boot Device Found. Press any key to reboot the machine

Cloud VPS
0 głosów
4,470 wizyt
pytanie zadane 30 października 2018 w Sprzęt komputerowy przez Martushka Nowicjusz (120 p.)

Cześć.

Mam problem z moim Dell Inspiron 5547. Mianowicie, przy włączaniu pojawił się napis " No boot Device Found. Press any key to reboot the machine". Po kliknięciu sytuacja się powtarza. W biosie, w zakładce "boot" dane, jak na zdjęciu. Zmieniałam na Legacy, ale nic to nie dało. Proszę o pomoc i odpowiedzi, jak dla laika. Dziękuję.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 30 października 2018 przez Bosswell Nałogowiec (36,470 p.)
edycja 30 października 2018 przez Bosswell
W zakładce boot wybierz boot priority i ustaw na pierwszym miejscu dysk na którym  znajduje się twój system operacyjny. Następnie zapisz i wyjdź. Zakładam oczywiście ze masz zainstalowany system operacyjny.

Edit.

Na telefonie nie widziałem całych zdjęć. W zakładce "Boot" kliknij w "Add boot option" i wyślij zdjęcie. Również zobaczyłbym zdjęcie z "View boot option properties".
komentarz 30 października 2018 przez Martushka Nowicjusz (120 p.)
Dzięki za odp., ale chyba nic z tego już nie będzie. W boot manager, w diagnostics wyszedl mi blad krytyczny dysku twardego i każą wymieniać.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 732 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,578 wizyt

93,483 zapytań

142,417 odpowiedzi

322,763 komentarzy

62,895 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...