• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kurs html i problem z fontello

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
415 wizyt
pytanie zadane 28 października 2018 w HTML i CSS przez sledzik Nowicjusz (120 p.)

Witam

Czytałem inne tematy i nie znalazłem odpowiedzi. Wgrałem pliki z fontello, doprowadziłem scieżke i dalej nic.Najprawdopodobniej problem z ścieżką ale ja nie wiem gdzie pomóżcie;) właściwy plik strony to nowa strona

komentarz 28 października 2018 przez sledzik Nowicjusz (120 p.)
Weź wklej cały poprawny kod jaki odpaliles u siebie bo polskich tez nie czyta
komentarz 28 października 2018 przez swetroniusz Użytkownik (540 p.)
<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
 
<head>
<meta charset="utf-8"/>
<title>Jan Kowalski - Portfolio</title>
<meta name="description"  content = "Stworzę dla Ciebie wyjątkową stronę www .Zatrudnij programistę webowego :PHP,JavaScript,html,css,MySQL,Wordpress,Joomla, Drupal"/>
<meta name="keywords" content= "zamów ,stronę,tworzenie, www, programista,,portfolio,PHP,JavaScript,html,css,MySQL,Wordpress,Joomla,Drupal"/>
<meta http-equiv ="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1"/>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css"/>
<link rel="stylesheet" href="css/fontello.css" type="text/css"/>
 
<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Josefin+Sans|Josefin+Slab|Lato" rel="stylesheet" type="text/css"/>
 
</head>
<body>
<div id="container">
 
    <div class="rectangle"></div>
    <div id="logo">Jan Kowalski</div>
    <div id="zegar">00:53</div>
     <div style="clear:both;"></div>
     <div class="square">
         <div class="tilel">1</div>
        <div class="tilel">1</div>
        <div style="clear:both;"></div>
        <div class="tilel2">2</div>
          <div class="tilel3">3</div>
       <div style="clear:both;"></div>
          <div class="tilel4">4</div>
 
 
</div>
    <div style="float:left;"></div>
     <div class="square"> 
         <div class="tilel5">5</div> 
         <div style="clear:both;"></div> 
         <div class="yt"><i class="icon-youtube"></i></div> 
         <div class="fb"><i class="icon-facebook"></i></div> 
         <div class="gplus"><i class="icon-instagram"></i></div> 
         <div class="twiter"><i class="icon-instagram"></i></div> 
         <div class="instagram"><i class="icon-instagram"></i></div> 
         <div style="clear:both;"></div> 
    </div>

 
     <div class="rectangle">Jan Kowalski- portoflion. Programista web zaprasza do współpracy</div>
      <div id="container"></div>
</div>

 
</body>
 
</html>

Może i są jeszcze jakieś błędy, ale polskie znaki działają.

komentarz 28 października 2018 przez sledzik Nowicjusz (120 p.)
Język polski działa ale fontello nie wrrr
komentarz 29 października 2018 przez swetroniusz Użytkownik (540 p.)
Ale jakie masz nazwy plików fontello? Powinny byc wszystkie takie same jak przy wypakowywaniu, co do litery.
komentarz 29 października 2018 przez sledzik Nowicjusz (120 p.)

tak to wyglada umnie

Nowy folder 2/ tutaj jest plik z html i css/fontello  bez css

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 28 października 2018 przez Mikołaj Użytkownik (780 p.)
1. Czemu prawie wszystko oznaczyłeś w znacznikach <i> jako icon-instagram?

2. Wszystkie divy tile i divy z ikonkami powinny być schowane w divie square, a nie poza nim
komentarz 28 października 2018 przez Mikołaj Użytkownik (780 p.)
Nadal nie działa?
komentarz 28 października 2018 przez sledzik Nowicjusz (120 p.)
niestety nie działa
komentarz 28 października 2018 przez Mikołaj Użytkownik (780 p.)
A nie działa tylko ikonki fontello, czy ofolnke tile'e?
komentarz 28 października 2018 przez sledzik Nowicjusz (120 p.)
ikonki fontello
komentarz 28 października 2018 przez Mikołaj Użytkownik (780 p.)
To pewnie jest coś z nimi nie tak. Może usun te z foldeeu i wklej nowe
0 głosów
odpowiedź 28 października 2018 przez pablop76 VIP (123,060 p.)

Mam wrazenie, że w podpięciu CSS brakuje drugiej  literki l fontello.css

komentarz 28 października 2018 przez sledzik Nowicjusz (120 p.)
żeby był w tym problem to by było

<link rel="stylesheet" href="css/fontello.css" type="text/css"/>

jest dwa l
komentarz 28 października 2018 przez pablop76 VIP (123,060 p.)
Słaby screen. Ale swoją drogą wstawiaj kod w bloczki

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 551 wizyt
pytanie zadane 25 listopada 2016 w HTML i CSS przez Max Borek Nowicjusz (230 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 158 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 659 wizyt
pytanie zadane 26 lipca 2017 w HTML i CSS przez Farmer Obywatel (1,150 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...