• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Gra samochodowa 2D - sterowanie na telfon

Object Storage Arubacloud
–8 głosów
282 wizyt
pytanie zadane 27 października 2018 w C i C++ przez xDziku Nowicjusz (160 p.)
zmienione kategorie 27 października 2018 przez xDziku
Witam, robię grę samochodową 2D na android. Chciałbym żeby auto poruszało się tylko w lewo i prawo.Pomoże mi ktoś napisać skrypt?Przypominam, że chodzi o grę na telefon.
komentarz 27 października 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Kod, który zamieściłeś w komentarzu nie jest JavaScriptem. Zmień proszę kategorię pytania, aby wskazywała na właściwy język.

komentarz 27 października 2018 przez Wonderpol Gaduła (3,730 p.)

2 odpowiedzi

+6 głosów
odpowiedź 27 października 2018 przez marcin99b Szeryf (82,080 p.)
A czego nie umiesz?

Jeśli masz w planie tworzenie gry i z takim elementem masz na tyle poważny problem że pytasz na forum, to niezbyt to widze
+2 głosów
odpowiedź 27 października 2018 przez niezalogowany

łap:

if(Tap.onLeftTap()) {
 this.turnLeft();
} elseif(Tap.onRightTap()) {
 this.turnRight();
}

 

komentarz 27 października 2018 przez xDziku Nowicjusz (160 p.)
dzięki wielkie :D
komentarz 27 października 2018 przez niezalogowany
spoko, zawsze służę pomocą :D
komentarz 27 października 2018 przez xDziku Nowicjusz (160 p.)
edycja 28 października 2018 przez HaKIM

Mam jeszcze jedno pytanie

Napisalem taki skrypt:
 

using System.Collections;
using System.Collections.Generic;
using UnityEngine;

public class PlayerCarMovement : MonoBehaviour {

    public float carHorizontalSpeed = 2f;
    private Vector3 carPosition;

    void Start()
    {
        carPosition = this.gameObject.transform.position;
    }

    void Update()
    {
        carPosition.x += Input.acceleration.x * carHorizontalSpeed * Time.deltaTime;
        carPosition.x = Mathf.Clamp(carPosition.x, -2.36f, 2.36f);
        this.gameObject.transform.position = carPosition;
    }
}



czy jest on dobry?

komentarz 27 października 2018 przez niezalogowany
jeżeli działa to powinien być dobry :D
komentarz 27 października 2018 przez xDziku Nowicjusz (160 p.)
Wlasnie nie wiem czy dziala bo nie moge polaczyc z telefonem aplikacji
komentarz 27 października 2018 przez niezalogowany
no to najpierw chyba musisz rozwiązać problem - w jaki sposób testować aplikację, którą tworzysz - a dopiero później pisać kod
komentarz 27 października 2018 przez xDziku Nowicjusz (160 p.)
Postaram się, dzięki jeszcze raz za pomoc :D
komentarz 27 października 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

@xDziku, zamieść proszę kod w bloczku dla odpowiedniego języka (i popraw kategorię pytania, bo kod pochodzi z innego języka niż określa to kategoria).

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 244 wizyt
pytanie zadane 28 marca 2018 w Python przez Okto Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 663 wizyt
pytanie zadane 6 września 2017 w C i C++ przez Filip Kowalski Początkujący (260 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 525 wizyt
pytanie zadane 15 czerwca 2020 w C# przez Szyszka Gaduła (3,490 p.)

92,555 zapytań

141,404 odpowiedzi

319,559 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...