• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

notepad++ zamiana treści z pominięciem ciągu znaków

Object Storage Arubacloud
+1 głos
2,148 wizyt
pytanie zadane 22 października 2018 w Inne języki przez Michał Żuk Nowicjusz (130 p.)

Witam wszystkich forumowiczów. Mam następujący problem. W pliku XML, który modyfikuję w programie notepad++ chciałbym usunąć pozycję WARTOSC_ZAKUPU_NETTO między ILOSC, a CENA_ZAKUPU_NETTO. Pozycja ta jest powielona parę linijek dalej, co nie pozwala mi poprawnie rozksięgować dokumentów w programie księgowym.

Tak to wygląda:

ILOSC="1,000" WARTOSC_ZAKUPU_NETTO="8,54" CENA_ZAKUPU_NETTO="8,54"

a tak ma wyglądać:

ILOSC="1,000" CENA_ZAKUPU_NETTO="8,54"

Problem jest taki, że nie wiem jak mam w komendzie zastąp pominąć wartości, które są w cudzysłowach, tak żeby program je pomijał. Mają one różne długości(np ILOSC="0,382", albo ILOSC="211,000"), co jest dla mnie problemem nie do przeskoczenia bez pomocy.

Proszę o pomoc, pozdrawiam.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 22 października 2018 przez TakIoKoder Bywalec (2,560 p.)
Czesc,

Sprobuj tak: https://imgur.com/a/ad2yOmV

Moze nie do konca wyrazne to tez wkleje tu. powinno dzialac:

 WARTOSC_ZAKUPU_NETTO=["].+["] CENA_ZAKUPU_NETTO=
komentarz 23 października 2018 przez Michał Żuk Nowicjusz (130 p.)
edycja 23 października 2018 przez Michał Żuk
Pierwszą pozycję od góry zmieniło poprawnie, lecz usunęło wszystkie inne. Jak miałem 3500 takich linijek, to po wykonaniu zamiany mam jedną. W pliku teraz zamiast 6,6 mln znaków jest 5,2mln. Dziękuję za pomoc, jest to dobry trop, tylko nie wiem z jakiego powodu tak się dzieję, że resztę usuwa całkowicie
komentarz 23 października 2018 przez TakIoKoder Bywalec (2,560 p.)
Wrzucilbys troche więcej tych linii? 10/20?
komentarz 23 października 2018 przez Michał Żuk Nowicjusz (130 p.)
<POZYCJE><WIERSZ ID="1" ID_ARTYKULU="50044" INDEKS_ARTYKULU="" TYP_ARTYKULU="Towar" INDEKS_WG_DOSTAWCY="" NAZWA_WG_DOSTAWCY="pierś z indyka" ILOSC="1,000" WARTOSC_ZAKUPU_NETTO="43,32" CENA_ZAKUPU_NETTO="43,32" ID_STAWKI_VAT_ZAKUPU="15" STAWKA_ZAKUPU="5,00" TYP_STAWKI_ZAKUPU="15" CENA_ZAKUPU_BRUTTO="45,49" WARTOSC_ZAKUPU_NETTO="43,32" KWOTA_VAT_ZAKUPU="2,17" WARTOSC_ZAKUPU_BRUTTO="45,49" ID_OPAKOWANIA="0" SKROT_OPAKOWANIA="" ILOSC_OPAKOWAN="0,00" WAGA_NETTO="0,00" WAGA_BRUTTO="0,00" WAGA_OPAKOWAN="0,00" NUMER_SERYJNY_DOSTAWCY="" ZNACZNIKI="" UWAGI="" CECHY=""/><WIERSZ ID="2" ID_ARTYKULU="50042" INDEKS_ARTYKULU="" TYP_ARTYKULU="Towar" INDEKS_WG_DOSTAWCY="" NAZWA_WG_DOSTAWCY="schab" ILOSC="1,000" WARTOSC_ZAKUPU_NETTO="57,43" CENA_ZAKUPU_NETTO="57,43" ID_STAWKI_VAT_ZAKUPU="15" STAWKA_ZAKUPU="5,00" TYP_STAWKI_ZAKUPU="15" CENA_ZAKUPU_BRUTTO="60,30" WARTOSC_ZAKUPU_NETTO="57,43" KWOTA_VAT_ZAKUPU="2,87" WARTOSC_ZAKUPU_BRUTTO="60,30" ID_OPAKOWANIA="0" SKROT_OPAKOWANIA="" ILOSC_OPAKOWAN="0,00" WAGA_NETTO="0,00" WAGA_BRUTTO="0,00" WAGA_OPAKOWAN="0,00" NUMER_SERYJNY_DOSTAWCY="" ZNACZNIKI="" UWAGI="" CECHY=""/><WIERSZ ID="3" ID_ARTYKULU="50014" INDEKS_ARTYKULU="" TYP_ARTYKULU="Towar" INDEKS_WG_DOSTAWCY="" NAZWA_WG_DOSTAWCY="porcja rosołowa" ILOSC="1,000" WARTOSC_ZAKUPU_NETTO="27,67" CENA_ZAKUPU_NETTO="27,67" ID_STAWKI_VAT_ZAKUPU="15" STAWKA_ZAKUPU="5,00" TYP_STAWKI_ZAKUPU="15" CENA_ZAKUPU_BRUTTO="29,05" WARTOSC_ZAKUPU_NETTO="27,67" KWOTA_VAT_ZAKUPU="1,38" WARTOSC_ZAKUPU_BRUTTO="29,05" ID_OPAKOWANIA="0" SKROT_OPAKOWANIA="" ILOSC_OPAKOWAN="0,00" WAGA_NETTO="0,00" WAGA_BRUTTO="0,00" WAGA_OPAKOWAN="0,00" NUMER_SERYJNY_DOSTAWCY="" ZNACZNIKI="" UWAGI="" CECHY=""/><WIERSZ ID="4" ID_ARTYKULU="50014" INDEKS_ARTYKULU="" TYP_ARTYKULU="Towar" INDEKS_WG_DOSTAWCY="" NAZWA_WG_DOSTAWCY="porcja rosołowa" ILOSC="1,000" WARTOSC_ZAKUPU_NETTO="10,14" CENA_ZAKUPU_NETTO="10,14" ID_STAWKI_VAT_ZAKUPU="15" STAWKA_ZAKUPU="5,00" TYP_STAWKI_ZAKUPU="15" CENA_ZAKUPU_BRUTTO="10,65" WARTOSC_ZAKUPU_NETTO="10,14" KWOTA_VAT_ZAKUPU="0,51" WARTOSC_ZAKUPU_BRUTTO="10,65" ID_OPAKOWANIA="0" SKROT_OPAKOWANIA="" ILOSC_OPAKOWAN="0,00" WAGA_NETTO="0,00" WAGA_BRUTTO="0,00" WAGA_OPAKOWAN="0,00" NUMER_SERYJNY_DOSTAWCY="" ZNACZNIKI="" UWAGI="" CECHY=""/><WIERSZ ID="5" ID_ARTYKULU="50351" INDEKS_ARTYKULU="" TYP_ARTYKULU="Towar" INDEKS_WG_DOSTAWCY="" NAZWA_WG_DOSTAWCY="indyk skrzydła" ILOSC="1,000" WARTOSC_ZAKUPU_NETTO="41,40" CENA_ZAKUPU_NETTO="41,40" ID_STAWKI_VAT_ZAKUPU="15" STAWKA_ZAKUPU="5,00" TYP_STAWKI_ZAKUPU="15" CENA_ZAKUPU_BRUTTO="43,47" WARTOSC_ZAKUPU_NETTO="41,40" KWOTA_VAT_ZAKUPU="2,07" WARTOSC_ZAKUPU_BRUTTO="43,47" ID_OPAKOWANIA="0" SKROT_OPAKOWANIA="" ILOSC_OPAKOWAN="0,00" WAGA_NETTO="0,00" WAGA_BRUTTO="0,00" WAGA_OPAKOWAN="0,00" NUMER_SERYJNY_DOSTAWCY="" ZNACZNIKI="" UWAGI="" CECHY=""/><WIERSZ ID="6" ID_ARTYKULU="50162" INDEKS_ARTYKULU="" TYP_ARTYKULU="Towar" INDEKS_WG_DOSTAWCY="" NAZWA_WG_DOSTAWCY="wołowina szponder" ILOSC="1,000" WARTOSC_ZAKUPU_NETTO="67,64" CENA_ZAKUPU_NETTO="67,64" ID_STAWKI_VAT_ZAKUPU="15" STAWKA_ZAKUPU="5,00" TYP_STAWKI_ZAKUPU="15" CENA_ZAKUPU_BRUTTO="71,02" WARTOSC_ZAKUPU_NETTO="67,64" KWOTA_VAT_ZAKUPU="3,38" WARTOSC_ZAKUPU_BRUTTO="71,02" ID_OPAKOWANIA="0" SKROT_OPAKOWANIA="" ILOSC_OPAKOWAN="0,00" WAGA_NETTO="0,00" WAGA_BRUTTO="0,00" WAGA_OPAKOWAN="0,00" NUMER_SERYJNY_DOSTAWCY="" ZNACZNIKI="" UWAGI="" CECHY=""/>

Proszę

0 głosów
odpowiedź 26 października 2018 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
edycja 29 października 2018 przez Chess
frog=(?:".*?(?<!\\)"|'.*?(?<!\\)')\K(?:(?:.|[\s\R ])*?)(?=deer=(?:".*?(?<!\\)"|'.*?(?<!\\)'))

Jeśli np. gdzieś masz pominięte cudzysłowy, apostrofy w tym XML, to wtedy do tego regex'a wprowadź, to żeby po pierwszym słowie był biały znak i przed trzecim słowem, też był biały znak. Regex wyglądałby chyba tak:

...[\s\R ]...[\s\R ]

, to ma być po frog="..." i przed deer="...", tak jak w poniższym regex:

frog=(?:".*?(?<!\\)"|'.*?(?<!\\)')\K(?:[\s\R ](?:.|[\s\R ])*?[\s\R ])(?=deer=(?:".*?(?<!\\)"|'.*?(?<!\\)'))

Testowe dane:

frog="rabbit\"rabbit'" hello deer="123"

frog="rabbit" hello " deer="80"

frog="rabbit\" '' jsfsfjjsdkfjhjahdjfhjh \" next next next continue          continue continue break; "......deer="0"

frog=".*?"    hello      "  890  deer=".*?"

frog=".*?\"    hello      "..890  deer=".*?"

frog=".dfsf"

    hello

deer="4"

frog="...frog="frog="..."" underline"

world!!  
 deer="123"

frog="...frog=\"frog=\"...\"\" underline"

world!!  
 deer="45'6"


frog=" deer=\"..\" " .... deer="."

frog=" ' ' .... deer="567"

deer="567"


frog='hello' welcome deer="n"

frog='hello" " " hello " ' hello 

deer="b"

frog='hello \" \" \' dsfsfd " dsff ' 

sdfsdf

deer="q"
frog="sdfs\"'sdkfjksdjfsd" hello

hh

deer="''' ' dsfsdf dsf sd \" sdhfjhdsf " hello

frog=".."

deer="..."


frog="..sdf\"jfsdf"

dsfsd

frog='sdfsd\'sdfsdf"' hello

ddeer="45"

frog="."deer="."

frog="1,000"wartosc_zakupu_netto="8,54"deer='8,54'

Zamiast frog możesz wpisać ilosc oraz analogicznie zamiast deer możesz wpisać cena_zakupu_netto.

W pierwszym polu w Notepad++, wklej ten wzór regex, co podałem na samej górze. W następnym polu zaś wpisz jedną spację.

Regex'y testowałem na Regex101.com. Niekiedy korzystałem z Youtube (tutorial - regex).

Jeśli pomiędzy dwoma wyrazami masz jakieś specyficzne znaki to uwzględnij je w regex. Wystarczy, że do tej klasy znaków [\s\R], dopiszesz to, czego potrzebujesz do znalezienia poprzez regex.

W Notepad++ testowałem ten regex na UTF-8 i UTF-8 bez BOM.

frog=					# (1) dopasuj zestaw znaków, który rozpoczyna się frog=
(?:						# (2) zaczyna nie przechwytuj grupy
	".*?(?<!\\)"		   # (3) dopasuj znak cudzysłowia, następnie wszystko, co jest poprzedzone backslash'em nawet cudzysłów, dopasowanie kończ, gdy znajdziesz cudzysłów, który nie jest poprzedzony backslash'em
	|                   # (4) (alternatywa) dopasuj albo (3) albo (5), jest to podobne do boolean'a OR
	'.*?(?<!\\)'		   # (5) (from (3)) -||- apostrofu -||- apostrof -||- apostrof 
)						# (6) kończy nie przechwytywanie grupy
\K						# (7) Wszystko, co wcześniej dopasowałeś zresetuj, wyrzuć ze zbioru dopasowania
(?:						# (2) (rep1)
	(?:					# (2) (rep2)
		.				# (8) dopasuj dowolny znak oprócz pewnej grupy znaków jak np. \s
		|				# (9) (alternatywa) dopasuj albo (8) albo (10), jest to podobne do boolean'a OR 
		[\s\R ]			# (10) dopasuj zestaw znaków, który kryje się pod hasłem \s oraz \R i spacja
	)*?					# (11) całą grupę wyrażenia powtarzaj niezachłannie (lazy), aż do napotkania wyrażenia deer="tutaj może być cokolwiek" lub deer='tutaj może być cokolwiek'
)						# (6) (rep1)
(?=						# (12) positive lookahead - jeśli przed tym stoi ciąg znaków, to dopasuj ciąg znaków, który stoi przed tym operatorem
	deer=				# (13) dopasuj zestaw znaków, który rozpoczyna się deer=
	(?:					# (2) (rep3)
		".*?(?<!\\)"	   # (3) (rep1)
	|					# (14) (alternatywa) dopasuj albo (3) (rep1) albo (5) (rep1), jest podobne do boolean'a OR
		'.*?(?<!\\)'    # (5) (rep1)
	)					# (6) (rep2)
)						# (15) nawias kończący positive lookahead (przewidywanie pozytywne w przyszłość)

# legenda (oznaczenia):
# (repX) - powtórzenie, któregoś podpunktu X razy
# -||- - powtórzenie tego samego tekstu, oprócz tego co jest obok wymienione
# (from (X)) - z którego punktu ma być czytany tekst

Jeśli np. dla takich danych:

frog="i"deer="a"

nie chcesz mieć wstawionej spacji pomiędzy te dwa wyrazy, to wtedy możesz zastosować poniższy regex:

(?(?=frog=(?:".*?(?<!\\)"|'.*?(?<!\\)')\K(?=deer=(?:".*?(?<!\\)"|'.*?(?<!\\)')))(\0)|frog=(?:".*?(?<!\\)"|'.*?(?<!\\)')\K(?:(?:.|[\s\R ])*?)(?=deer=(?:".*?(?<!\\)"|'.*?(?<!\\)')))

Spacja nie zostanie dodana dzięki powyższemu regex'owi, lecz jeśli może tam być spacja, to wtedy zastosuj regex, który podałem na samej górze, on doda spację i wtedy dla takich danych:

frog=''deer=""
frog='x'8'deer="100\""

będzie spacja pomiędzy wyrazami, takimi jakimi będziesz chciał. Czyli po replace, będzie to wyglądać tak:

frog='' deer=""
frog='x' deer="100\""

Inne (część druga, część pierwsza jest w komentarzu):

mytekst=".*?"(?(?=\x{0003})(.)(.))\K.*?(?=here=".*?")

((mytekst=".*?")(here=".*?"))|((mytekst=".*?).+?(here=".*?"))

((mytekst=".*?")(?=here=".*?"))|((mytekst=".*?").+?(?=here=".*?"))

((mytekst=".*?")\K[[:<:]][[:>:]](?=here=".*?"))|((mytekst=".*?")\K.+?(?=here=".*?"))

((mytekst=".*?")\K^$(?=here=".*?"))|((mytekst=".*?")\K((.|[\s\R])+?)(?=here=".+?"))

(?(?=mytekst=".*?"[[:<:]][[:>:]](?=here=".*?"))log|mytekst=".*?".+?(?=here=".*?"))

(?(?=mytekst=".*?"(?=here=".*?"))(h)|mytekst=".*?"\K(.|[\s\R])+?(?=here=".*?"))

(?(?=mytekst=".*?"(?=here=".*?"))(\0)|mytekst=".*?"\K(.|[\s\R])+?(?=here=".*?"))

(?(?=mytekst=".*?"(?=here=".*?"))(\0)|mytekst=".*?"\K(?:.|[\s\R])+?(?=here=".*?"))

(?(?=mytekst=".*?"(?=here=".*?"))(\0)|mytekst=".*?"\K(?:.|[\s\R])+?(?=here=".*?"))

(?(?=mytekst=""*.*"*"(?=here=".*?"))(\0)|mytekst=""*.*"*"\K(?:.|[\s\R])+?(?=here=".*?"))

(?(?=mytekst="(("|.)*).*?(("|.)*)"(?=here=".*?"))(\0)|mytekst="(("|.)*).*?(("|.)*)"\K(?:.|[\s\R])+?(?=here=".*?"))

(mytekst=".*?"(?=["])["]\K).*?(?=here=".*?") <-- this

(?(?=mytekst=".*?"(?=here=".*?"))(\0)|mytekst=".*?"\K(?:.|[\s\R])+?(?=here=".*?"))

(?(?=(mytekst="[[:<:]].*?[[:>:]]""|mytekst=".*?")(?=here=".*?"))(\0)|(mytekst="[[:<:]].*?[[:>:]]""|mytekst=".*?")\K(?:.|[\s\R])+?(?=here=".*?")) <-- this

(?(?=(mytekst="\b.*?\b""|mytekst=".*?")(?=here=".*?"))(\0)|(mytekst="\b.*?\b""|mytekst=".*?")\K(?:.|[\s\R])+?(?=here=".*?"))

(?(?=(mytekst="\b.*?\b"*"|mytekst=".*?")(?=here=".*?"))(\0)|(mytekst="\b.*?\b"*"|mytekst=".*?")\K(?:.|[\s\R])+?(?=here=".*?"))

(?(?=(mytekst="\b.*?\b"|mytekst=".*?")(?=here=".*?"))(\0)|(mytekst="\b.*?\b"|mytekst=".*?")\K(?:.|[\s\R])+?(?=here=".*?")) <-- last?

(?(?=(mytekst=".*?"|mytekst=".*?")(?=here=".*?"))(\0)|(mytekst=".*?"|mytekst=".*?").\K(?=(?:.|[\s\R])+?(?=here=".*?"))).*?(?=here=".*?")

(?(?=(mytekst=".*?"|mytekst=".*?")(?=here=".*?"))(\0)|(mytekst=".*?"|mytekst=".*?").\K(?=(?:.|[\s\R])+?(?=here=".*?"))).*?(?=here=".*?")

(mytekst=".*"(?=(.*?)(?=here=".*?"))\K).*?(?=here=".*?")

(?:mytekst=".*")(?=(.*?)(?=here=".*?"))

(?:(?:mytekst=".*")(?=((.|[\s\R])*?)(?=here=".*?"))\K).*?(?=here=".*?")

(?:(?:mytekst=".*")(?=(?:.*)(?=here=".*"))).*(?=here=".*")

(?:(?:(?:mytekst=".*")\K))(?= text )

(?:(?:(?:mytekst=".*")\K))(?=.*?(?=here=".*?")) <-- empty string e.g.

(?:mytekst="[[:<:]].*[[:>:]]"\K.*?)(?=here=".*?") <-- here?

(?:mytekst="[[:<:]].*[[:>:]]"*"\K.*?)(?=here=".*?")

mytekst="(?:\b.*\b)"*\d*"\K(?:(?:.|[\R])*?)(?=here=".*?")

mytekst="(?:\b.*\b)"*\d*"\K(?:[^"](?:.|\s[\R])*?\b)(?=here=".*?")

mytekst="(?:\b.*\b)"*"(?:\K.(?:.|[\s\R])*?)(?=here=".*?")

mytekst=""*(?:\b.*\b)"*"(?=.|[\s\R])(?:\K(.)(?:.|[\s\R])*?)(?=here=".*?")

mytekst=""*(?:\b.*\b)"*"\K(([\s\R]*?|.*?)|.*?|[\s\R]*?)(?=here=".*?")

(?:mytekst=".*")\K.*?(?=.*?)(?=here=".*?")

(?:mytekst=".*")\K(?=(.|[\s\R])*?)[^"]*?(?=here=".*?") <-- this

(?(?=((mytekst=".*")\K[[:<:]].*?[[:>:]](?=here=".*?"))(.)|((?:mytekst=".*")\K(?=(.|[\s\R])*?)[^"]*?(?=here=".*?"))))

(?(?=(mytekst=".*"(?=here=".*?")))(\0)|((?:mytekst=".*")\K(?=(.|[\s\R])*?)[^"]*?(?=here=".*?"))) <-- this

(?(?=(mytekst=".*"(?=here=".*?")))(\0)|(?:(?:mytekst=".*")\K(?=(?:.|[\s\R])*?)[^"]*?(?=here=".*?"))) <-- this

(?(?=(mytekst=".*"(?=here=".*?")))(\0)|(?:(?:mytekst=".*?"(?=.*?(?=here=".*?")))\K(?=(?:.|[\s\R])*?)[^"]*(?=here=".*?")))

(?(?=(mytekst=".*"(?=here=".*?")))(\0)|(?:(?:mytekst=".*?"(?=.*?(?=here=".*?")))\K(?:(?:.|[\s\R])*?)(?=here=".*?")))

mytekst=".*"(?:\K.*?(")((?=here=.*?"))) <-- this

mytekst=".*"(?:\K(.*?|[\s\R]*?))((").*((?=here=.*?")))

mytekst=".*"\K(?=(.|[\s\R])*?)[^"]*(?=here=".*?")

mytekst=".*"\K(?=(.|[\s\R])*?)[^"]*(?=here=".*?") <-- this?

mytekst=".*"\K(?=(.|[\s\R])*?)[^(\")]*(?=here=".*?")

mytekst="([^(\)][^(")])*"\K(?:(.|[\s\R])*?)(?=here=".*?")

mytekst="([\\](?="))*"\K(?:(.|[\s\R])*?)(?=here=".*?")

frog=".*?(?<!\\)"\K(?:(?:.|[\s\R])*?)(?=deer=".*?")

frog=(?:".*?(?<!\\)"|'.*?(?<!\\)')\K(?:(?:.|[\s\R])*?)(?=deer=".*?")

frog=(?:".*?(?<!\\)"|'.*?(?<!\\)')\K(?:(?:.|[\s\R])*?)(?=deer=(?:".*?(?<!\\)"|'.*?(?<!\\)')) <-- this??

frog=(?:".*?(?<!\\)"|'.*?(?<!\\)')\K(?:(?:.|[\s\R])*?)(?=deer=(?:".*?(?<!\\)"|'.*?(?<!\\)'))
komentarz 26 października 2018 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
edycja 26 października 2018 przez Chess
(ilosc=".*"){0} (.+) (cena_zakupu_netto=".*"){0}

(is)(.+?)\b([^(song)]) with global /g

\b([^(is)])\b(.)\b([^(song)])

[^\w]* .* [^\w]*

(?!first_word) hero (?!second_word)

(?:(?!first_word) hero (?!second_word))

(?:(?!first_word)) hero (?<!(?!second_word))

(?:(?!first_word)) hero (?<!(?!second_word=".*"))

(?:(?!ilosc=".*")) . (?<=(?!cena_zakupu_netto=".*"))

(?:(?!first_word)) .*? (?<!(?!second_word=".*"))

(?!first_word=".*") .*? (?<!(?!(second_word=".*")))

(?!c)(?:a)(?=b)

(?:(?!(a=".*?")) .* (?=(b=".*?")))

(?:(?!(a=".*?")) .* (?=(?:b=".*?")))

(?:((a=".*?")) .* (?=(?:b=".*?")))

(?!(a="(.*?)")) .* (?=(?:b=".*?"))

(?=(?!a="(.?)")) .* (?=(?:b=".?"))

(?=(?!a="(.{0,20})")) .{3} (?=b=".{0,20}")

(?=(?!a="(.*)")) .* (?=b=".*")

(?=(?!ilosc="(.*)")) .* (?=cena_zakupu_netto=".*")

(?!ilosc=".*")

(?!(ilosc="1,000")) .* (?=(cena_zakupu_netto="8,54"))

(?!(.* (?=cena_zakupu_netto="8,54")))ilosc="1,000"

((ilosc="1,000") (.*) (?=cena_zakupu_netto="8,54"))wartosc_zakupu_netto="8,54"

(?<=ilosc="1,000" (?=wartosc_zakupu_netto="8,54")).?

(?<=ilosc="1,000" (?=wartosc_zakupu_netto="8,54")).+ (?=cena_zakupu_netto="8,54")

(ilosc="1,000" (?!(ilosc="1,000")(?!wartosc_zakupu_netto="8,54") (.*)(wartosc_zakupu_netto="8,54") (?=cena_zakupu_netto="8,54")))(?=wartosc_zakupu_netto="8,54")

(?!ilosc="1,000" (?=wartosc_zakupu_netto="8,54"))....... 

((?=)ilosc="1,000" .*) (?=cena_zakupu_netto="8,54") 

(?!ilosc="1,000"((?!ilosc="1,000"))) (.*)

(?!ilosc="1,000"((?!ilosc="1,000"))) (.*) (?=cena_zakupu_netto="8,54")

(?!a.*) .* (?=c="d")

Część pierwsza regex (inne) z odpowiedzi:

(?:(?:ilosc=".*?")\K((?:(?=(.|[\s\R])*?)))(?=cena_zakupu_netto=".*?")) <-- insert text to this?

(?!(?=cos))

(?!(?=ilosc="a")(.*))(cokolwiek)

((((?=ilosc="a")(.*)))(cokolwiek))

(?=q (?=(?=(ilosc="a"))))

(i(?=ilosc="a").*)(?=cokolwiek)

(([^.*])(?=ilosc="a"))ilosc="a"

(()(?=ilosc="a"))ilosc="a"

(?<=(()(?=ilosc=".*"))(ilosc="a"))m

(?<=(()(?=ilosc=".*"))(ilosc="a")).*(?=cokolwiek)

(?<=(()(?=ilosc=".*"))(ilosc="a")).*(?=cokolwiek=".*")

(?<=(()(?=ilosc=".*"))(ilosc="a")).*(?=cokolwiek=".*")

(?<=(()(?=ilosc=".*"))(?:ilosc="a")).*(?=cokolwiek=".*")

(?|(?!ilosc="a"(?=ilosc="a").*)) cokolwiek

(?:rabbit.4).*(?=555)

555(?!(rabbit.4).*(?=@))

5?(?=(rabbit.4)[a-z0-9]*(?=@))5?

565(?!.*(?=rabbit))

(?:565(?!.*(?=rabbit.4)))(?=@)

(?=\s|^).*(?=rabbit)

\K(rabbit)\K.*

\K(?=rabbit.*)\K.*\K@(?=10)

\K(?=rabbit=".*").*\K.+?(?=@)

(?:rabbit=".*").+\K.+(?=@)

(?:rabbit=".*").*?\K(.+(?=@))

(?:rabbit=".*").*?\K(.+(?=@))

(?:ilosc=".*").*?\K(.+(?=cena_zakupu_netto=".*"))

(?:ilosc=".*").*?\K(.+=".+"?)(?=cena_zakupu_netto=".*")

(?:ilosc=".*?").*?\K(.+?)(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:ilosc=".*?").*?\K(?:.+?)(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:ilosc=".*?")(?:.*?|.*?\R)\K(?:.+?|.+?\R)(?=cena_zakupu_netto=".*?") <!-- this

(?:ilosc=".*?")(\r\n)?(?:.*?)\K((?:.+?)(\r\n)?)(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:ilosc=".*?")(?:.*?|.*?\R?)\K(?:.+?|.+?\R?)(?=cena_zakupu_netto=".*?") <!-- this2

(?:ilosc=".*?")(?:.*?|.*?[\s\R]*?)\K(?:.+?|.+?[\s\R]*?)(?=cena_zakupu_netto=".*?") <!-- this3

(?:ilosc=".*?")(?:.*?|.*?[\s\R]*?|[\s\R]*?.*?)\K(?:.+?|.+?[\s\R]*?|[\s\R]*?.+?)(?=cena_zakupu_netto=".*?") <!-- this4

(?:ilosc=".*?")[\r\n\s\R]*?(?:.*?|.*?[\r\n\s\R]*?|[\r\n\s\R]*?.*?)\K(?:.+?|.+?[\r\n\s\R]*?|[\r\n\s\R]*?.+?)[\r\n\s\R]*?(?=cena_zakupu_netto=".*?") <!-- this5

(?:ilosc=".*?")([\s\R]*?.*?|.*?[\s\R]*?)\K([\s\R]*?.+?|.+?[\s\R]*?)(?=cena_zakupu_netto=".*?") <-- this6

(?:ilosc=".*?")\K([\s\R]?.*?|.*?[\s\R]?)([\s\R]?.+?|.+?[\s\R]?)(?=cena_zakupu_netto=".*?") <-- this7

(?:ilosc=".*?")\K([\s\R]*?.*?|.*?[\s\R]*?)([\s\R]*?.+?|.+?[\s\R]*?)(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:ilosc=".*?")\K(.|[\s\R])*?(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:ilosc=".*?")\K(.|[\s\R])+?(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:ilosc=".*?")\K(.|[\s\R])*?(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:ilosc=".*?")\K((.|[\s\R]).+?)(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:ilosc=".*?")\K((.|[\s\R])*?).(?=cena_zakupu_netto=".*?"))

(?:ilosc=".*?")\K((.)(.*?))(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?=[()]*) <!-- empty string?

(?:(?:ilosc=".*?")\K(.)+?)(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:ilosc=".*?")\K)([^\s]|[a-z]*)((.)+?|([\s\R])+?)(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:ilosc=".*?")\K)(\S|\S*)((.)+?|([\s\R])+?)(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:ilosc=".*?")\K)(\S|\S*)(.|([\s\R])+?)(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:ilosc=".*?")\K)(\S*)(.+?|([\s\R]+?))(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:ilosc=".*?")\K)(\S{0,1})(([\s\R]|.)+?)(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:ilosc=".*?")\K)(\S{0,1}?).+?(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:ilosc=".*?")\K)(\S)(\s{0,1})(.|[\s\R])+?(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:ilosc=".*?")\K)(.+|\S)([\s\R])*?(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:ilosc=".*?")\K)(((\S+?.*?)))(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:ilosc=".*?")\K)(((\S*?((.|[\s\R])?))))(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:ilosc=".*?")\K)(\S+?)(?=\S)(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:(?:ilosc=".*?")\K))([a-z\s\R]*?)(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:(?:ilosc=".*?")\K))(([a-z\s\R]+?)|([a-z\S]+?))(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:(?:ilosc=".*?")\K))(([a-z\s"\R]+?)|([a-z"\S]+?|(\s)))(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:(?:ilosc=".*?")\K))(([a-z\-\s"\R]+?)|([a-z"\S\-]+?|(\s+?)))(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:(?:ilosc=".*?")\K))(([a-z\-=\s"\R]+?)|([a-z"\S\-=]+?|(\s+?)))(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:ilosc=".*?"\K)(([\s\R]+?)(?=cena_zakupu_netto=".*")|[^\s\R]+?(?=cena_zakupu_netto=".*"))

(?:ilosc=".*?"\K)\s{1}.*(?=cena_zakupu_netto=".*")

(?:ilosc=".*?"\K)((\s{1}.*(?=cena_zakupu_netto=".*"))|\S{1}.*(?=cena_zakupu_netto=".*")) <-- thisx

(?:ilosc=".*?"\K)((\s{1}(.|[\s\R])*?(?=cena_zakupu_netto=".*?"))|\S{1}(.|[\s\R])*?(?=cena_zakupu_netto=".*?"))

(?:ilosc=".*?"\K)(\S){1}(?=cena_zakupu_netto=".*")

(?:ilosc=".*?"\K)(?:((\S){1}(?=cena_zakupu_netto=".*?")\K)).*

(?:ilosc=".*?"(?=\s*)\K).

".*?"\K(\S)+?(?=cena_zakupu_netto=".*?")

((".*?"\K(\S)+?)|(".*?"\K(\S)+?))(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:(?:".*?"\K(?:\S|\s))).*(?=cena_zakupu_netto=".*?")

?:(?:".*?"\K(?:\S|\s)))(\d*|.*?)(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(?:ilosc=".*?"\K([^()]|[\s\R]))(.*?|[\s\R]*?)(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(ilosc=".*?"\K)([^()])(?=((.|[\s\R])*?)(?=cena_zakupu_netto=".*?"))

(ilosc=".*?"\K)(?(?=[\s\R])((.*?)))(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(ilosc=".*?"\K)(?(?=[\s\R])(((.|[\s\R])*?))|(((.|[\s\R])+?)))(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(ilosc=".*?"\K)(?(?=)((((.|[\s\R])+?)))|(((.{3}))))(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(ilosc=".*?"\K)(?(?=)((((.|[\R\s]){1}))))(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(ilosc=".*?"\K)(((?(?=[\s\R])((((.|[\R\s]){1})))))(.{3}))(?=cena_zakupu_netto=".*?")

(ilosc=".*?"\K)(([^\x0A]).*?)(?=cena_zakupu_netto=".*?")

a\K(?(?=[abcd])(b(?=c))|(\x00)) <-- instead alternative do nothing without alternative "|"

a=".*?"\K(?(?=.|[\s\R])((([abcd\s\R]|.)*?)(?=c=".*?"))|(\x00))

a=".*?"\K(?(?=([^ ])*?)((([ ])+?)(?=c=".*?"))|(\x00))

a=".*?"\K(?(?=([^ ])*?)(((.)+?)(?=c=".*?"))|(\x00))

a=".*?"\K(?(?=([\V])*?)(((.|[\R\V])+?)(?=c=".*?"))|(\x00))

(a=".*?"\K)(.+?|[\s\R]+?)(?=c=".*?")

()(?=\R)

a=".*?"\K.(?=()(?!c="a"))

a=".*?"\K[^()](?=()(?!c="a"))

a=".*?"\K(?(?=(.|[\s\R])*?)((([\s\R]|.)*?)(?=c=".*?"))|(\x00))

(?<!c=")((a=".*?"\K))(?(?=(.|[\s\R])*?)((([\s\R]|.)*?)(?=c=".*?"))|(\x00))

((a=".*?"\K))((?(?=(.|[\s\R])*?)((([\s\R]|.)*?)(?=c=".*?"))|(\x00)))

a="x"([^()](?<=c="a"))*?

a="x"\K(.?+)(?<=(?=c=".*?"))

(a=".*?"\K)([^()]?).(?=c=".*?")

(a=".*?"\K)([^()]?).?+(?=c=".*?")

(a=".*?")\K[^()]?[a-z\R\s="]?(?=c=".*?")

(a=".*?")\K[^()]?[a-z\R\s="]?[a-z\R\S]*?(?=c=".*?")

(a=".*?")\K[^()]?+(?=c=".*?")

mytekst\K((?=here))(?!())

((?<=[^()]))(mytekst\K)(.*?((?=here)))

((?<=[^()]))(mytekst\K)(((.|[\s\R])*?)((?=here)))

((?<=[^()]))(mytekst=".*?"\K)(((.|[\s\R])*?)((?=here=".*?")))

((?<=[^()]))(mytekst=".*?"\K)(((.|[\s\R])*?)((?=here=".*?"))) <-- first version

((?<=[^()]))(mytekst=".*?(?!(here=".*?"))"\K)(((.|[\s\R])*?)((?=here=".*?")))

a=".*"\K.*?(?=d=".*?")

(a=".*")\K(.*?)((?=d=".*?"))(?!=x)

(e(?=r(?!d)))

(a=".*")\K(.*?)(?=d="(?!a="x")")

((a=[[:<:]]"((.)*?)"[[:>:]]))((.*?))(?=d=".*?")

((a="[[:<:]]((.*?))[[:>:]])""\K)((.*?))(?=d=".*?")

(a=("|[a-z]).*?([a-z]|"$)\K)((.*?))(?=d=".*?")

(a="("|[a-z\s])*.*?(([a-z\s]|)")\K)((.*?))(?=d=".*?")

(a="("|[a-z\s])*.*?(([a-z\s]|")*")\K)((.*?))(?=d=".*?")

(a="("|[a-z\s])*.*?(([a-z\s]|")*")\K)((.*?))(?=d=".*?") <-- here

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 821 wizyt
pytanie zadane 18 kwietnia 2019 w Inne języki przez Łukasz Bartosiewicz Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 429 wizyt

92,573 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,648 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...