• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Środowisko programistyczne

Cloud VPS
0 głosów
622 wizyt
pytanie zadane 17 października 2018 w C# przez Aspc1 Bywalec (2,620 p.)
Witam. Mój problem polega na tym, że nie mogę znaleźć dobrego środowiska do nauki C#. Moglibyście mi w tym pomóc?

Chodzi o najprostsze środowisko do nauki podstaw.

4 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 17 października 2018 przez Paweł Antyporowicz Stary wyjadacz (11,470 p.)
Najprostsza linia oporu to Visual Studio, po instalacji już masz wszystko gotowe do odpalenia aplikacji. Dodatkowy plus, że jest darmowe ale w wersji Community słabo działa intellisense.

Później do wyboru masz lekkie Visual Studio Code, jeżeli korzystasz z innego systemu jak Windows oraz masz jeszcze do wyboru Rider-a od JetBrains ale to jest niestety płatne rozwiązanie. Rider jest dobry ale nieraz wymaga, więcej konfiguracji niż Visual Studio.

Więc na sam początek polecam Visual Studio :)
+3 głosów
odpowiedź 17 października 2018 przez Wiciorny Ekspert (281,450 p.)
Visual Studio ?
+2 głosów
odpowiedź 18 października 2018 przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)
W kwestii IDE do C# to M$ właściwie nie ma konkurencji na Windowsie. Visual Studio to IDE 'batteries-included". Instalujesz, odpalasz, piszesz kod, działa (o ile nie ma błędów w kodzie). Na początek nauki nie bawiłbym się w inne IDE, bo więcej czasu stracisz na konfigurację opcji, których masz prawo nie rozumieć, a chodzi o naukę i pisanie kodu, a nie o konfigurację narzędzi...
+1 głos
odpowiedź 17 października 2018 przez FOsaK Początkujący (260 p.)
W internecie jest setki dyskusji na ten temat. Nie zastanawiaj się długo nad IDE, najważniejsze jest to abyś pisał kod.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 470 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,704 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,358 wizyt
pytanie zadane 23 maja 2017 w C# przez Kurogami12 Bywalec (2,610 p.)

93,456 zapytań

142,451 odpowiedzi

322,721 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...