• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nie mogę wyświetlić tekstu przez getElementByID

Object Storage Arubacloud
0 głosów
240 wizyt
pytanie zadane 14 października 2018 w JavaScript przez drive Bywalec (2,930 p.)

Dlaczego nie mogę wyświetlić tego tesktu w przeglądarce, a w turorialu online mu działa? Te dwa pliki są w jednym katalogu.

index.js

let example = 'Ahoj, \n' + 'przygodo!';

console.log(example);
document.getElementById('example').innerText = example;

index.html

<!DOCTYPE html>
<html lang="pl">
  <head>
    <script src="index.js"></script>
  </head>
  <body>
    <p id="example"></p>
  </body>
</html>

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 14 października 2018 przez Tpk Nałogowiec (40,100 p.)
wybrane 14 października 2018 przez drive
 
Najlepsza

Wczytujesz skrypt przed załadowaniem DOM'a, przenieś:

<script src="index.js"></script>

Przed zakończenie </body>.

komentarz 14 października 2018 przez drive Bywalec (2,930 p.)
Dzięki, tylko czemu jemu w tutorialu taki wpis działa?

https://youtu.be/nZ1DMMsyVyI?t=256
komentarz 14 października 2018 przez Tpk Nałogowiec (40,100 p.)
Podobnie zadziała na codepen, jsfiddle, gość z tego co widzę robi to na platformie scrimba.

To wszystko aplikacje internetowe więc można takie triki w nich zrobić, normalnie też byłaby taka możliwość wykrywając w js załadowanie DOM'a i dopiero odpalając skrypt (najczęściej w kolaboracji z jQuery).
komentarz 14 października 2018 przez drive Bywalec (2,930 p.)
W ES6 można pisać bez kończących średników jak w TS, czy to nie jest problem? Ponieważ bardzo fajnie mi się tym stylem pisze, zawsze zapominałem o tych średnikach.
komentarz 14 października 2018 przez Tpk Nałogowiec (40,100 p.)
edycja 14 października 2018 przez Tpk
TS jest z tego co wiem jest transpilowany do zwykłego JS'a, ES6 wraz z Babel'em też pewnie potrafi dodać średniki ale odpalając go z marszu efekt może być różny.
0 głosów
odpowiedź 14 października 2018 przez PolYGlok Pasjonat (19,450 p.)
Bo on to robi w środowisku edytora tekstu a Ty pewnie w przeglądarce.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 210 wizyt
pytanie zadane 17 września 2017 w JavaScript przez Alex.Ironside Stary wyjadacz (14,900 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 341 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 628 wizyt
pytanie zadane 15 października 2019 w JavaScript przez awa Użytkownik (510 p.)

92,556 zapytań

141,404 odpowiedzi

319,561 komentarzy

61,942 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...