• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zapytanie o technologię

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
0 głosów
233 wizyt
pytanie zadane 8 października 2018 w Inne języki przez antypop Mądrala (5,730 p.)
Witam,

od dłuższego czasu chodzi mi po głowie koncepcja pewnej apki webowe/portalu.

Mianowicie, użytkownik generuje na swojej stronie plik XML (na przykład z produktami bo to sklep internetowy). Różne porównywarki/programy/itp wymagają takiego pliku w odpowiednim dla siebie formacie. Chciałbym spróbować napisać aplikacje która pobiera feed bazowy i potem, za pomocą prostego menu/sterownika pobiera z niego wartości i podstawia do nowego pliku XML. Cała aplikacja musiała by również wspierać automatyczne pobieranie pliku bazowego i automatyczne generowanie/aktualizowanie stworzonego nowego pliku.

Pytanie, z czego skorzystać żeby uzyskać najlepszy rezultat? Myślicie że goły PHP wystarczy czy lepiej jakieś C#/JAVA ?

P.S Wiem że są takie portale i wiem że istnieją również odpowiednie wtyczki/apki które potrafią generować XML według uznania ale pomyślałem że napisanie czegoś takiego może być bardzo pomocne w nauce i poszerzaniu swoich możliwości.

Z Góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 8 października 2018 przez MastaDevelopa Użytkownik (500 p.)
wybrane 10 października 2018 przez antypop

Najlepsza

Najszybciej - Python i ElementTree

+2 głosów
odpowiedź 10 października 2018 przez antypop Mądrala (5,730 p.)

@MastaDevelopa @Wiciorny Dzięki za nakreślenie drogi ! :D

Jestem świadomy że czeka mnie sporo pracy/nauki. Nie startuję od zera jakąś tam wiedzę mam ale jej poszerzanie najlepiej mi wychodzi poprzez pisanie własnych projektów (chyba jak większości) niż czytanie nudnych opisów i pisanie projekty w stylu "Memory" albo "Gra w wisielca". 

W każdym razie dziękuję jeszcze raz :) 

komentarz 10 października 2018 przez Wiciorny Ekspert (278,610 p.)
Powodzenia w takim razie, !
0 głosów
odpowiedź 8 października 2018 przez Wiciorny Ekspert (278,610 p.)
Każdy będzie dobry język jeśli  potrafisz to dobrze zaimplementować i dobrze znasz ten właśnie język.

Chociaż: wiadomo co Język to różny zestaw bibliotek, które bardzo dużo potrafią ułatwić: W Javie spoko - do zrobienia i sądzę że zarówno w C# czy PHP jest to do zrobienia równie efektywnie. Nawet powiedziałbym, że najlepiej chyba w PHP Ci się uda, ale jak mówię zależy to od tego w czym sie dobrze czujesz

Jeśli startujesz od 0-zera: to myślę, że w każdym przypadku ... dużo pracy Cię czeka i jest w każdym tak samo, i tutaj kwestia tego czy dobrze się czujesz obiektowo jak tak to C# i Java bardziej Ci przypadną do gustu, chociaż sam php też jest obiektowy jednak jego nauka zrozumienie etc wymaga no nie co więcej

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 375 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 534 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2021 w C# przez tomasz12345 Użytkownik (750 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 133 wizyt

93,173 zapytań

142,184 odpowiedzi

321,967 komentarzy

62,500 pasjonatów

Advent of Code 2024

Top 15 użytkowników

1. 1149p. - dia-Chann
  2. 1131p. - Łukasz Piwowar
  3. 1124p. - CC PL
  4. 1118p. - Łukasz Eckert
  5. 1097p. - Michal Drewniak
  6. 1081p. - Marcin Putra
  7. 1076p. - rucin93
  8. 1071p. - rafalszastok
  9. 1054p. - Adrian Wieprzkowicz
  10. 1047p. - Piotr Aleksandrowicz
  11. 1036p. - Michał Telesz
  12. 1000p. - ssynowiec
  13. 992p. - Dominik Łempicki (kapitan)
  14. 922p. - Mariusz Fornal
  15. 865p. - Anonim 3619784
Szczegóły i pełne wyniki

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...