• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z połączeniem systemu logownia i następnie losowanie liczb

Object Storage Arubacloud
–1 głos
197 wizyt
pytanie zadane 7 października 2018 w C i C++ przez Irsapel Początkujący (410 p.)
Witam chciałbym połączyć system logowania z późniejszym losowaniem po 3 sekundach. napisałem tak jak trzeba 1 część tylko jak chcę dać 2 część z funkcją główną dla losowania pokazuje mi się czerwony kwadrat koło int main { } dałem tak ze względu ze pierwsza główna funkcja ma oznaczenie () i chyba nie da się 2 razy tak samo. Mógłby mi ktoś powiedzieć na czym polega problem i co muszę zmienić by takie coś się włączyło?

rzut ekranu : https://zapodaj.net/811332319f512.png.html
komentarz 7 października 2018 przez niezalogowany
komentarz 7 października 2018 przez Irsapel Początkujący (410 p.)
Co to ma niby być?
komentarz 7 października 2018 przez Irsapel Początkujący (410 p.)
To pomoze ktoś ? co mam zrobić by po zalogowaniu się nastąpiło odliczanie 3 sekund a następnie samoistne losowanie liczb i po nim program się nie wyłącza i zostaje do puki nie kliknie się entera albo czegoś innego.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 7 października 2018 przez niezalogowany

nie wiem czy dobrze kombinuje ale powinna być tylko jedna funkcja main() w programie, 

zamiast pierwszego main funkcja loguj;

void loguj ()
{

.........

else
{
cout<< "nie udało się zalogować "<<endl;
cout<<"kończę program";
exit(0);
}


}
main ()
{

loguj();
............


return 0;
}

 

 

–1 głos
odpowiedź 7 października 2018 przez PanRik Gaduła (4,510 p.)

Wstawiaj kod za pomocą "code" a nie zdjęcie.

 

Kompilator Ci wszystko mówi. Nie można redefiniować. 

 

komentarz 7 października 2018 przez Irsapel Początkujący (410 p.)
Nie znam się na czytaniu uwag kompilatora dlatego bardziej uzywam tłumacza google co i tak wiele mi nie mówi. co do code próbowałem wcześniej ale nie pojawia się obrazek dlatego wstawiam rzuty ekranu do serwisu hostingowego i daje linka. to jak pomysł co tu zmienić ob ja pomocy kompilatora nie co jest grane.
komentarz 7 października 2018 przez PanRik Gaduła (4,510 p.)

Definicja a deklaracja. Jeśli już dowiesz się jaka jest różnica albo co to w ogólne jest. Nie można definiować czegoś dwa lub więcej razy. Ty to robisz. Jedna funkcja nie może mieć dwóch ciał, może mieć tylko i wyłączenie jedno.

komentarz 7 października 2018 przez PanRik Gaduła (4,510 p.)
Edit. Nie rozmawiajmy w komentarzach, pisz post.
komentarz 7 października 2018 przez Irsapel Początkujący (410 p.)
Wiesz takie skomplikowane rzeczy mów komu innemu ja nawet nie wiem co ty chcesz wyjaśnić to moje 1 próba stworzeniu programu z 2 funkcjami do zrobienia po sobie. co mam zrobić by po logowaniu nastąpiło odliczanie 3 sekund i pojawiły się liczby losowe jak jest napisane?
komentarz 7 października 2018 przez PanRik Gaduła (4,510 p.)

W moim komentarzu( powyżej ) masz link( ten rzucający się w oczy niebieski ) przeczytaj proszę. Jak już pisałem wyżej, proszę pisz posty, a nie komentuj.

komentarz 7 października 2018 przez Irsapel Początkujący (410 p.)
To jest raczej poziom na który dopiero będę wchodził na razie chcę tylko zrobić tak by po logowaniu nastąpiło wyświetlenie informacji o tym ze po 3 sekundach nastąpi losowanie liczb, mógłbym to poczytać ale i tak niezbyt mi się to teraz przyda bo nawet nie wiem do czego. powiedz mi czy potrzeba mi tylko 1 funkcji głównej co dałem na początku a potem po logowaniu muszę napisać jakaś drugorzędną o której jeszcze nie wiem? bo nawet kasowałem int main itd i nic nadal pokazuje się czerwony kwadracik, zresztą to  co dajesz linka jest bardziej zaawansowane od tego co ja chcę zrobić i na razie sie mi to nie przyda.
1
komentarz 7 października 2018 przez niezalogowany

@Pan Rik 

Publikując swoją wypowiedź należy pamiętać o różnicy występującej między "odpowiedzią" a "komentarzem":

  1. w odpowiedzi należy umieszczać informacje, które według jej autora rozwiążą problem lub przyczynią się do jego rozwiązania
  2. w komentarzu można zamieszczać prośby o doprecyzowanie pytania lub wybranych jego fragmentów przez autora, z którym występuje problem
  3. komentarz może zawierać informacje, co do których Pasjonat nie jest pewien, że przyczynią się do rozwiązania problemu; luźne wskazówki związane ze sposobem rozwiązywania problemu przez autora, albo dotyczące błędów/złych praktyk zastosowanych w kodzie, które jednak niekoniecznie wpływają na występowanie problemu z danym zagadnieniem

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 281 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 305 wizyt

92,539 zapytań

141,382 odpowiedzi

319,476 komentarzy

61,928 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...