Stronę możesz sobie odpalić teraz, poobserwować np. przez 3-4 miesiące jak wygląda ruch i jeśli będzie ciekawy to po prostu załóż DG i zacznij z reklamami, ja osobiście polecam umowę z jakąś większą agencją reklamową. Ja współpracuję z Cormedia, mam pewne zastrzeżenia do nich ale koniec końców jest z tym więcej plusów, bo odpada Ci czas na szukanie klientów, tworzenie kreacji reklamowych, analiza ich statystych i prezentacje klientom itp. itd. Ja wolę tę opcję, ponieważ mój czas poświęcam na tworzenie ficzerow w apkach i rozwoju innych, a nie ma marketingu, ale to już jak kto woli.
A co do tych zabezpieczeń to wszystko oki, musisz odpowiednią informację rodo dać userowi, ale tutaj jest mały myk, bo musisz podać administratora danych osobowych i nie wiem, czy może nim być osoba prywatna, czy nie musi czasem być firma. Dlatego najlepiej to po prostu od razu robić wszystko na DG i najwyżej te parę pierwszych miesięcy przemęczyć się z mniejszym zyskiem, tak zresztą chyba większość osób zaczyna. Ale doczytaj o tym, bo być może da się prywatnego dać jako admina.
A tak na marginesie to co rozumiesz przez nowoczesne technologie PHP? :) Zabezpieczenia danych osobowych to nie tylko zaszyfrowanie hasła... to byłoby za proste :) Niektóre firmy nawet co jakiś czas wynajmują zewnętrzne firmy do wykonania tzw. testów penetracyjnych i z mojego doświadczenia wyraźnie testy te pokazują, że praktycznie w każdej firmie znajdzie się luki bezpieczeństwa :) Kwestia ich pilnowania i w razie czego odpowiedniej reakcji, ale to już temat bliższy monitoringowi aplikacji.