• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Aktualizacje Windows 7 - Ciąglę ten sam komunikat

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
6,480 wizyt
pytanie zadane 4 października 2018 w Systemy operacyjne, programy przez HumanINC Gaduła (4,840 p.)
Czołem,

Po wykonaniu oczyszczania dysku C:/ (z wykorzystaniem wbudowanego narzędzia oczyszczania dysków), po ponownym uruchomieniu komputera widnieje komunikat "Konfigurowanie aktualizacji systemu Windows - Ukończono 35% - Nie wyłączaj komputera.". Komunikat wyświetlał się dobrze ponad godzinę - poszedł restart.

Próbowałem już takich narzędzi jak sfc, próba usunięcia plików pending oraz cleanup, i użycie wbudowanych narzędzi naprawczych. Jak na razie bez skutku. Dodam jeszcze, że tryb awaryjny również nie działa - tak samo przechodzi do "konfigurowania aktualizacji".

Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie, co do przyczyny oraz rozwiązania problemu. Każdy znany mi wcześniej sposób rozwiązania problemu, zawiódł.

Pozdrawiam, HumanINC

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 4 października 2018 przez HumanINC Gaduła (4,840 p.)
Co ciekawe - wystarczyło poczekać jeszcze około 2h. Po tym czasie system automatycznie przeszedł do kolejnego kroku - czyszczenia po zainstalowaniu aktualizacji.

Pzdr, HumanINC

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 1,142 wizyt
pytanie zadane 12 września 2015 w Systemy operacyjne, programy przez Agentok Użytkownik (660 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 202 wizyt
pytanie zadane 10 marca 2019 w Systemy operacyjne, programy przez radek200112 Początkujący (400 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 115 wizyt

93,324 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,389 komentarzy

62,652 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...