• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ocena portfolio [ankieta]

Object Storage Arubacloud
0 głosów
454 wizyt
pytanie zadane 3 października 2018 w Offtop przez Artur Koniec Gaduła (3,670 p.)

http://ariteku.pl/

Witam, do oceny daje wam moje portfolio, napisane na bootstrapie i jQuery, proszę o krytykę i uwagi :D
Jak wygląda strona?

Możliwe odpowiedzi:
Fajnie zrobiona (0 głosów)
Nie jest najgorzej, ale też nie najlepiej (4 głosów, 17%)
Przeciętnie (4 głosów, 17%)
Wystarczająco brzydka by odpędzić klienta (15 głosów, 65%)
Nie zdatna do użytku, najlepiej zrobić nową (0 głosów)
komentarz 3 października 2018 przez imklau Nałogowiec (42,090 p.)

aplikacje desktopowe z mniejszym stażem to jakie to? :D

Ja bym na Twoim miejscu troszeczkę popracowała nad językiem polskim, ciężko się to czyta.

i nigdy w życiu nie widziałam tyle razy użytego słowa "witryna", co u Ciebie :) 

aaa jeśli Twojego kodu nikt nie przejrzy do jutra to ja z rana to zrobię, pilnuj się! devil

komentarz 4 października 2018 przez KubenQPL Maniak (62,820 p.)
Teraz gamingowe ledy RGB dają nawet do stron internetowych :D

4 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 3 października 2018 przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
edycja 3 października 2018 przez Adrian1999
To tak, zacznę od zdania, "Według mojej opinii..." I lecę od góry

1. Napis "Ariteku" strasznie taki grrr, gryzący się z tym wszystkim taki walnięty niczym szyld reklamowy na starym sklepie.
2. Tyle niezagospodarowanego miejsca, wchodzę na stronę i widzę 60vh zajęte i 40vh ładnego zdjęcia :c
3. Zjeżdżam sobie w dół, i nic nie ma przez moment, takie no... Strata miejsca, i czasu.
4. Kim jesteś, spoko... Ale tu nic w sumie nie ma takiego co może przyciągnąć uwagę, widzę tekst... I tekst, i tekst to jest nudne i chce mi się wyjść. Przez co to co jest niżej jest dla mnie nie istotne...
5. W jednym punkcie. Za dużo tekstu !
6. W sumie ten pomysł z projektami mi się podoba, ale realizacja jak dla mnie no... Zrobiłbym to nieco inaczej. Np ten kod co jest po lewej stronie ustawił na stałe i nadał mu stałą szerokość, tam można wrzucić kilka ciekawych rzeczy.
Zlewanie się właśnie tego tekstu z tym kodem jest strasznie bolesne dla moich oczu, i wydaje mi się takie niechlujne. Ale kolory mi się podobają, fajnie dobrane.
7. Przejście z działu technologii do projektów jest nagłe, brak takiej płynności.
8. Odwołam się do klasy "projectitem", jak dla mnie podobny efekt bym osiągnął gdybym wydrukował sobie czarną kartkę na śliskim papierze, i przykleił do zdjęcia, takie no... Auć.
9. Kontakt, kurczeeee ! Jakbyś reklamował jakieś RGB zachęcił byś mnie,  ale to wszystko w połączeniu z zdjęciem w tle jest odrzucające. Fajnie to wygląda na stronach reklamujących GPU, bo kolor jest jednolity, na zdjęciu takim ekspresyjnym że tak powiem ciężko taki efekt wow uzyskać. Tak przynajmniej mi się wydaje.
10. Na boxy z kontaktem etc, fajny pomysł. Jako tako moim zdaniem ze wszystkim w kupie się nie trzymają, i tutaj nie pasują.

Wszystko to jest moja opinia, więc nie musi się każdy zgadzać z nią. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, a człowiekiem który  też programuje i rząda obiektywnej opinii, staram się i taką obarczać innych. Ogólnie trzymaj tak dalej, bo domyślam się że to dużo Cię czasu kosztowało. Popracuj nad responsywnością, to na pewno bo strona nie jest resposnywna. A skrypty no dość fajne.
komentarz 3 października 2018 przez Artur Koniec Gaduła (3,670 p.)
Bardzo dziękuje za porady :D!
2
komentarz 3 października 2018 przez XDdomino Użytkownik (680 p.)
Działaj dalej i się nie przejmuj, z czasem każdy się nauczy robić fajne layouty :)
2
komentarz 3 października 2018 przez Ukasz Użytkownik (960 p.)
W pełni się zgadzam i szanuję za naprawdę rzetelną i obiektywną krytykę ;)
+3 głosów
odpowiedź 4 października 2018 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)

Nikt nie wrzucił recki kodu, więc wrzuce swoją. Ja mam podstawowe pytanie, gdzie na tej elektronicznej stronie potrzebny był ci AngularJS wskaż choć jedno miejsce + za odwagę do podejścia do tego g.###.

<html>

Brak lang

Komentarz kodu xd

src="OnePageImages/logo.png"

brak domyślnego rozmiaru. img nie jest zamknięte.
  <span>Ohayou! </span><span>Jestem Artur.</span>

Po co w span?

HeaderText 

dobra zasada nie mieszaj framework z swoimi klasami. albo boostrap buduje ci grid albo nie.

<h1 class="HeaderText col-md-10 offset-md-1">

to powinno być div a w środku h1. Trzech w header poniżej jest to samo.

<div class="Section">

Po co?

  <h1 class="Header col-md-10 offset-md-1">Kim Jestem? Co Oferuję?</h1>

Powinen być tylko h1. dalej jakas customowa klasa.

 <span data-aos="fade-up" data-aos-duration="1000">

Biblioteka do takiego czegos ;d?

 <a class="col-md-4 my-2" href="http://ariteku.pl/PenspinningMakeYourMod" target="_blank">pobierz</a>
title?
         </div>
                  <div class="before"></div>
                </div>
              </div>
              <div class="after"></div>

???

Mam dziwne wrażenie, że outline jest skopany

To z innych uwag, że html nie jest zmunifikowany, brak spaceless. Inne rzeczy jakie mi się rzuciły na razie na innych portalach że nie działa favicon.

komentarz 4 października 2018 przez imklau Nałogowiec (42,090 p.)

Mam dziwne wrażenie, że outline jest skopany

To nie tylko wrażenie :D https://validator.w3.org/nu/?doc=http%3A%2F%2Fariteku.pl%2F&showoutline=yes

komentarz 4 października 2018 przez Artur Koniec Gaduła (3,670 p.)
Dzięki Pany!
+1 głos
odpowiedź 3 października 2018 przez DeBos123 Nałogowiec (44,950 p.)
Ja zbytnio nie znam się na webówce, więc mogę ci napisać tylko tyle, że powinieneś poprawić to co mi się od razu rzuciło w oczy: http://imgur.com/a/l8klT0f
komentarz 4 października 2018 przez Artur Koniec Gaduła (3,670 p.)
Thx!
+1 głos
odpowiedź 3 października 2018 przez ProgramistaStepek Nałogowiec (27,020 p.)

Nie będę się rozwodził, ale tak:

  1. Za dużo efektów. Bardzo dobrze, jeżeli umiesz wykonać ciekawe animacje, przejścia itd. ale tego jest po prostu za dużo. Wszystko miga, burza kolorów, trochę przesadziłeś...
  2. Literówka "AngualrJS", no ludzie...
  3. Jako potencjalny rekruter chętnie zajrzałbym do kodu a tu klops, bo wszystkie linki prowadzą do jednego repo.
  4. Kłóciłbym się czy twoja strona "wygląda świetnie na każdym urządzeniu"

Na razie wystarczy uwag smiley
Polecam teraz skupić się na zachowaniu witryny i dorzucić trochę umiejętności z JS, bo to na froncie jest równie ważne, co wygląd, a u Ciebie kod JS jest dosyć chaotyczny no i powiem wprost, słabej jakości. Zamiast na siłę robić portfolio wymyśl sobie apke (bardziej skomplikowaną niż statyczna strona) i zacznij ją tworzyć. Myślę, że to będzie najlepsza forma nauki. Oczywiście warto potem podrzucić kod do review wink

komentarz 4 października 2018 przez Artur Koniec Gaduła (3,670 p.)
Wielkie dzięki za opinie! :D

Podobne pytania

+2 głosów
11 odpowiedzi 917 wizyt
pytanie zadane 20 czerwca 2020 w HTML i CSS przez malvator Użytkownik (720 p.)
+5 głosów
5 odpowiedzi 468 wizyt
pytanie zadane 14 czerwca 2020 w HTML i CSS przez malvator Użytkownik (720 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 303 wizyt

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,554 komentarzy

61,939 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...