• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Laptop dla studenta Informatyki do 3500zl

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
387 wizyt
pytanie zadane 25 września 2018 w Sprzęt komputerowy przez Padoski Użytkownik (990 p.)
Witam, prosiłbym o pomoc w wyborze laptopa na studia Informatyczne. Od tego roku bede studiowal na Politechnice Śląskiej Informatykę i zastanawiam sie nad laptopem do 3500 zl. Wiele forum juz czytalem ale mam dalej watpliwosci.

Chciałbym żeby laptop sluzyl mi przez kilka dobrych lat na tych studiach. W gry zadne nie bede grał, wiec karta graficzna tylko na potrzeby tych studiów. Czy podczas nauki będę korzystal z programów wymagajacych jakiejs lepszej karty graficznej ? Oczywiscie na wlasnie potrzeby jakies multimedia czy inne podstawowe programy graficzne moze sie przewiną przez te lata.

Chcialbym min. 16 GB ramu, SSD koniecznie.

Bez systemu operacyjnego, chyba ze cena z nim jest korzystna.

Czy znajde cos lepszego w przedziale cenowym do okolo 3500 zł niż ten co znalazłem ja ?

https://www.x-kom.pl/p/443790-notebook-laptop-156-asus-vivobook-r520uf-i5-8250-16gb-256ssd1tb.html

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 26 września 2018 przez Wisnia Bywalec (2,770 p.)
Polecam della, sam kupiłem na studiach już chyba z 7 lat temu i jeszcze mi służy, bez żadnych problemów. Setup podobny jak opisałeś oczywiście adekwatny do czasów 7 lat wstecz. Nigdy nie serwisowany, nie formatowany. Totalnie bezobsługowy. Używam prywatnie do rzeczy, które opisałeś. W pracy testowaliśmy różne marki. Ostatecznie stanęło też na dell-u. Sam mam w pracy nowego latitude od jakiś trzech lat i też nic się nie dzieje. Używam codziennie po kilka godzin, wożę samolotem i nic mu nie jest. Na allegro widziałem modele w cenie którą opisujesz. Np. Takie coś:

https://allegro.pl/dell-latitude-e6540-i7-16gb-dok-256ssd-hd8790m-pod-i7411451640.html

Jeszcze dorzucę uwagę o laptopach tzw. refurbished, czyli przeoranych po zwrotach. Mój wspomniany laptop prywatny był właśnie taki (budżet studenta ;-) ). Nigdy nie żałowałem. Nie namawiam, ale daję przykład, że wszystko może być OK :)

Powodzenia przy kupnie. Daj znać co wybrałeś ;-)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 1,036 wizyt
pytanie zadane 3 października 2019 w Sprzęt komputerowy przez Karolina987 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 430 wizyt
–6 głosów
4 odpowiedzi 737 wizyt
pytanie zadane 29 sierpnia 2018 w Sprzęt komputerowy przez Felieton Nowicjusz (120 p.)

93,336 zapytań

142,331 odpowiedzi

322,415 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...