• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

problem ajaxa w chromie

Object Storage Arubacloud
+1 głos
142 wizyt
pytanie zadane 8 lipca 2015 w JavaScript przez JakisCwaniak Początkujący (350 p.)
witam, mam następujący problem, poniższy kod ma za zadanie wrzucić na stronkę diva z listą, po naciśnięciu linka. Tak się dokładnie dzieje w Firefoxie. Problem pojawia się w Chromie. Tworzy mi się co prawda div, ale z id 'window-resizer-tooltip', którego nie nadawałem, oraz lista pojawia się w prawym dolnym rogu, z narzuconym stylem, ale tylko gdy zmieniam wielkość okna przeglądarki (inaczej jest niewidoczna), na chwilę się pojawia i po kilku sekundach nadawany jest jej display:none. O co chodzi?

HTML 

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <title>Learning Ajax</title>
</head>
<body>
    <h1>Learning Ajax</h1>

    <a href="files/ajax.html">Load Ajax Html File</a>

    <script src="js/main.js"></script>
</body>
</html>


Javascript

(function(){

    var link= document.getElementsByTagName('a')[0];

    link.onclick = function(e) {
        e.preventDefault();
        //XHR object
        var xhr = new XMLHttpRequest();

        // handle the 'onreadystatechange' event
        // xhr.readyState property value
        // 0 = hasn't been opened yet
        // 1 = still loading
        // 2 = loaded
        // 3 = interactive
        // 4 = finished

        xhr.onreadystatechange = function(){
            if ((xhr.readyState == 4) && (xhr.status == 200 || xhr.status == 304)){

                var body = document.getElementsByTagName('body')[0];
                var d = document.createElement('div');
                body.appendChild(d);

                var div = document.getElementsByTagName('div')[0];
                div.innerHTML = xhr.responseText;
            }
        };

        // open the request

        xhr.open("GET", "files/ajax.html", true);

        // send the request
        xhr.send(null)

    };

})();

 

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 8 lipca 2015 przez hypothermi Obywatel (1,170 p.)
Wrzuć całość na plnkr.co, bo tak ciężko stwierdzić. :P

http://plnkr.co/edit/s5Tx3RdYPx5cbDmgDz5g?p=preview
komentarz 8 lipca 2015 przez JakisCwaniak Początkujący (350 p.)
edycja 8 lipca 2015 przez JakisCwaniak
Sprawdziłem to co wrzuciłeś na plnkr.co i działa wszystko cacy. Natomiast jak odpalam przez Wampa w chromie to mi odwala to co napisałem powyżej.

 W web dev tools tworzy mi to co chcę, tyle że tego nie widać x[

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 347 wizyt
pytanie zadane 11 czerwca 2016 w JavaScript przez Filip31411 Dyskutant (8,820 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 1,298 wizyt
pytanie zadane 2 czerwca 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Adam Jakś Dyskutant (8,940 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 193 wizyt
pytanie zadane 13 stycznia 2020 w JavaScript przez patryk468 Nowicjusz (170 p.)

92,568 zapytań

141,424 odpowiedzi

319,633 komentarzy

61,956 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...