• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pytanie o prawa autorskie

0 głosów
398 wizyt
pytanie zadane 18 września 2018 w Nasze projekty przez DoKo Games Użytkownik (690 p.)

Witam. Nie wiem czy to dobry dział ale w końcu chodzi o prawie gotowy projekt laugh Tworzę kolejną grę w programie Unity i mam zamiar niedługo ją opublikować. Jak na tą chwilę nie mam założonej Działalności Gospodarczej. Moje pytanie:
Czy mogę umieścić w grze klauzulę "Wszystkie prawa zastrzeżone" lub "Copyright by... All Rights Reserved." Czy nie każdy może używać takiego sformułowania? wink

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 18 września 2018 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
Oczywiście, że możesz. Jesteś posiadaczem własności intelektualnej i informujesz, że wszelkie prawa należą do ciebie. Nie możesz natomiast używać symbolu znaku towarowego ® bez odpowiedniego patentu. To już jest karalne.
komentarz 18 września 2018 przez DoKo Games Użytkownik (690 p.)
Bardzo dziękuję. Ta odpowiedź jest dla mnie bardzo pomocna. Pozdrawiam
0 głosów
odpowiedź 18 września 2018 przez DoKo Games Użytkownik (690 p.)
A jeszcze mam jedno pytanie... Jeśli użyłem w grze kilka dźwięków że strony freesound.org z licencją CC0 to też mogę użyć takiej klauzuli...  "Wszystkie prawa zastrzeżone"?
komentarz 18 września 2018 przez Greeenone Pasjonat (16,100 p.)
Some rights reserved. Co do samej gry i zabezpieczenia jej: Nie wiem jak jest w Polsce, ale tu gdzie mieszkam, właściciel może w bardzo prosty sposób zabezpieczyć swoje dzieło. Logo, powieść, program, grafiki, nazwa, slogan itp. Przesyła je na depozyt online (koszt tego to jakieś 20€). W momencie, gdy ktoś ukradnie twoje dzieło twierdząc, że jest jego i był pierwszy będziesz mógł w łatwy sposób udowodnić, że to Ty jesteś autorem. Moja znajoma takim sposobem zabezpieczyła swoją powieść którą pisze i publikuje na Watpadzie

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 778 wizyt
pytanie zadane 13 lutego 2018 w Sieci komputerowe, internet przez excavelty Bywalec (2,480 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 653 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 397 wizyt
pytanie zadane 14 kwietnia 2020 w Grafika i multimedia przez Anonim666 Użytkownik (950 p.)

93,772 zapytań

142,730 odpowiedzi

323,382 komentarzy

63,367 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...