• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Brak dolnego obramowania po rozwinięciu accordiona Bootstrap 4

Object Storage Arubacloud
0 głosów
236 wizyt
pytanie zadane 16 września 2018 w HTML i CSS przez kevin Mądrala (5,010 p.)
Witam!

Jaka może być przyczyna tego że po rozwinięciu accordiona nie mam dolnego obramowania ? https://jsfiddle.net/adriansikora344/ykuh3qco/4/

To jest standardowy "error" i powinienem dodać to w css'sie ? Czy nie dodałem jakiegoś znacznika ?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 17 września 2018 przez Kamil Łydka Stary wyjadacz (13,600 p.)
edycja 17 września 2018 przez Kamil Łydka

Raczej Ci niepotrzebny ten wewnętrzny div z klasą card. Bo niby po co? Karta to cały ten twój element, a nie wewnętrzna część accordian. Coś takiego powinno załatwić sprawę:

<div class="accordion card" id="accordion-filter">
    <div class="card-header" data-toggle="collapse" id="heading-filter">

...

Ładniejsze i szybsze rozwiązanie niżej w komentarzu. 

1
komentarz 17 września 2018 przez arces Pasjonat (17,700 p.)
Kolega ma najprawdopodobniej kod prosto z dokumentacji, dlatego też zastosował taką strukturę HTML ;)
1
komentarz 17 września 2018 przez Kamil Łydka Stary wyjadacz (13,600 p.)

Możliwe, ale mi to bardziej wygląda na pomieszanie trochę dokumentacji, a trochę inwencji twórczej. 

Tak naprawdę można zrobić tak jak po części zaproponował użytkownik i jak radzi sama dokumentacja:

<div class="p-5">

<div id="accordion">
    <div class="card" id="accordion-filter">
        <div class="card-header">
        <button class="btn btn-link" data-toggle="collapse" data-target="#collapse-filter" aria-expanded="true" aria-controls="collapse-filter">
          Filtry
        </button>

        </div>

        <div id="collapse-filter" class="collapse" aria-labelledby="heading-filter" data-parent="#accordion">
            <div class="card-body">
                <p>Zawartosc</p>
            </div>
        </div>
    </div>
</div>

</div>

Tutaj mamy: 

https://getbootstrap.com/docs/4.0/components/collapse/#accordion-example

 

No i jak teraz patrzę, to wystarczy że @kevin usunie tą klasę: "accordion" z najwyższego diva, która wszystko psuje i będzie w porządku. 

komentarz 17 września 2018 przez kevin Mądrala (5,010 p.)

@arces, Dokładnie tak :)

komentarz 17 września 2018 przez kevin Mądrala (5,010 p.)

@Kamil Łydka, ja to zastosowałem ponieważ chciałem aby accordion rozwijał mi się jak kliknę w całą belkę a nie tylko w tytuł/napis. 

1
komentarz 17 września 2018 przez Kamil Łydka Stary wyjadacz (13,600 p.)
No i jak usuniesz klasę .accordion, to będzie działało dla całej belki.
komentarz 17 września 2018 przez kevin Mądrala (5,010 p.)
Działa :) Dziękuje. Ale co w przypadku gdy chcę mieć strzałki w labelu ? Tzn gdy accordion jest rozwinięty to chcę mieć strzałkę w górę a gdy jest do rozwinięcia to chcę mieć strzałkę w dół ? To też robiłem nadając to w tej klasie w pliku css
1
komentarz 17 września 2018 przez arces Pasjonat (17,700 p.)
Jak accordion jest rozwinięty to w buttonie nie ma klasy "collapsed". Na tej podstawie możesz pokombinować z pseudoelementem :after i nadać odpowiednią strzałkę.
2
komentarz 17 września 2018 przez Kamil Łydka Stary wyjadacz (13,600 p.)

@kevin, No to masz sporo tego w internecie, wystarczy że wpiszesz arrow collapse bootstrap. Jest sporo rozwiązań i wyników, te bez JS opierają się na tym co napisał @arces, więc sobie łatwo znajdziesz. 

komentarz 17 września 2018 przez kevin Mądrala (5,010 p.)
Dzięki

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 190 wizyt
pytanie zadane 12 października 2020 w HTML i CSS przez Michał Samolewski Bywalec (2,240 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 488 wizyt
pytanie zadane 17 listopada 2017 w HTML i CSS przez Krzysiek_34 Mądrala (6,050 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,477 wizyt
pytanie zadane 2 listopada 2017 w HTML i CSS przez Krzysiek_34 Mądrala (6,050 p.)

92,536 zapytań

141,376 odpowiedzi

319,451 komentarzy

61,920 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...