• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Anonimowe komentarze

0 głosów
546 wizyt
pytanie zadane 14 września 2018 w Bezpieczeństwo, hacking przez Karzolina Nowicjusz (120 p.)
Cześć, pisze w nietypowej sprawie. Parę miesięcy temu prowadząc bloga otrzymywałam obraźliwe anonimy, część niestety usunęłam. Czy jest jakaś możliwość dojścia kto to był?

1 odpowiedź

–1 głos
odpowiedź 14 września 2018 przez marcin99b Szeryf (84,250 p.)
Ostatnio jak szedłem zabolała mnie noga, co to mogło być?
Dokładnie tyle informacji dostaliśmy

Podaj więcej info
Na własnym serwerze czy w aplikacji typu blogger od google
Używając jakiegoś cms np wordpress, czy autorski projekt?
komentarz 14 września 2018 przez Karzolina Nowicjusz (120 p.)
Przwpraszam ze zadaje tak pytanie. Ja pod względem informatyki jestem zielona. Policja nic nie zrobi. Dostawalam je na photoblogu
komentarz 14 września 2018 przez marcin99b Szeryf (84,250 p.)
Jak policja nic nie zrobi to ty tym bardziej
No chyba że nic nie zrobią bo na start odrzucili zgłoszenie, bo "nie zajmują sie głupotami"

Tutaj chyba jedyne wyjście to napisanie do supportu, powinni mieć zapis kto co kiedy robił, ale wątpię żeby się zgodzili bez nakazu policji, bo jakby na to nie patrzeć, to zajmuje trochę czasu który jest cenny
Czyli rozumiem, że żaden informatyk jesli nie zajmuje sie samym photoblogiem nie da rady nic zrobić?
komentarz 14 września 2018 przez marcin99b Szeryf (84,250 p.)
Legalnie nie

Działa to tak że mają zapis, ale znalezienie w tym często zajmuje trochę czasu
Hakerzy za małą stawke nie będą ryzykować bo to nielegalne
Informatycy u nich... mogą sie zgodzić, mogą się nie zgodzić, gdyby zgadzali się każdemu dobrowolnie pomagać w tych kwestiach, to nie mieliby czasu na nic innego
Ale myśle, że zawsze warto spróbować

Tylko że nawet jak dostaniesz informacje z jakiego adresu ip była akcja, nie dostaniesz praktycznie żadnej informacji
Bo wielu usługodawców daje zmienne adresy
I też nie da się za bardzo namierzyć takiej osoby, bo namierzasz rozdzielnie a nie mieszkanie
Jako policja możesz na podstawie tej informacji dokładniej zbadać sprawe mając odpowiednie pozwolenia w odpowiednich miejscach... ale wtedy to też nie jest to jakieś proste
Przepraszam za głupie pytanie, ale rozumiem, że zmienne ip tyczy sie tez przesylania2 komentarzy przez telefon?
komentarz 14 września 2018 przez Neon90 Użytkownik (900 p.)
Nie ma znaczenia z jakiego urządzenia napisano komentarz , zmienne adresy tzn: twój internet posiada dane ip , pod którym poruszasz się w sieci , jeżeli ktoś by sprawdził lokalizacje tego ip , to nie zobaczyłby miejsca z którego korzystasz z internetu , tylko miejsce z którego twój dostawca udostępnia ci internet (przykładowo mieszkasz w warszawie , a ktoś kto by sprawdzał , widziałby bydgoszcz) w większości przypadków oczywiście.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 525 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 494 wizyt
pytanie zadane 5 maja 2021 w C# przez tomasz12345 Użytkownik (750 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 296 wizyt
pytanie zadane 27 stycznia 2024 w Sprawy forum przez TOWaD Mądrala (6,480 p.)

93,423 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,643 komentarzy

62,782 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...