Witam bardzo serdecznie.
W ostatnim czasie jeden z najlepszych hostingów, z którego korzystam od lat (linuxpl.com) przeszedł w ręce H88 co spowodowało pogorszony kontakt z supportem oraz podwyżka cen o ~100% (przynajmniej te rzeczy z których korzystałem).
Szukam teraz innego hostingu, który jeszcze należy do tych porządnych ;)
Parametry które potrzebuję:
- możliwość dokupienia certyfikatu SSL (bez konieczności dokupywania dodatków, jak to jest teraz na linuxpl, chcę tylko dopłacić za SSL, nie za jakieś coś, które obsługuje SSL, mam nadzieję że rozumiecie)
- dostęp SSH (czasem potrzebuję użyć np compossera)
- Dowonla ilość subdomen (a przynajmniej 10, na subdomeny nie potrzeba SSL)
- Pełny dostęp do plików (np ustawianie domyślnego folderu dla domeny i subdomen, brak ograniczenia na pliki typu .htaccess)
- ok. 2GB dysku (serwer potrzebuję głównie pod wrzucanie swoich projektów i nie planuję na nim większego ruchu, po 2 latach używałem ledwie ~500MB, gdzie było wrzucone dobre kilkadziesiąt projektów + mały prywatny magazyn danych)
- Cena (Do tej pory płaciłem ok. 40-70zł (sam hosting) w skali roku, liczę że będzie ona w tych granicach. Domenę już mam, a sam certyfikat można kupić gdzie indziej ;), chodzi tylko żeby móc go podpiąć bez dodatkowych kosztów)
Te rzeczy powinny mieś wszystkie, ale dla świętego spokoju podaję ;)
- Poczta - 1 skrzynka (to tak tylko, żeby mieć min 1 maila bez niczego w sumie)
- PHP (minimum 7.1.3)
- Cron (minimum 2 skrypty)
Bardzo Wam dziękuję za ewentualne odpowiedzi ;)
Pozdrawiam