• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak zrobić to co Pan MIrosław przy sliderze?

0 głosów
248 wizyt
pytanie zadane 8 lipca 2015 w JavaScript, jQuery, AJAX przez KaskiPL Początkujący (330 p.)

Pan Mirosław użył m.in takich polećeń: var numer = Math.floor(Math.random()*5)+1; oraz
    function zmienslajd()
            {
                numer++; if (numer>5) numer=1;
                
                var plik = "<img src=\"slajdy/slajd" + numer + ".png\" />";
                
                document.getElementById("slider").innerHTML = plik;
                $("#slider").fadeIn(500);
                
                timer1 = setTimeout("zmienslajd()", 5000);
                timer2 = setTimeout("schowaj()", 4500);
            
            }

Próbuje zrobić automatyczne przełączanie utworu MP3 (po skończeniu piosenki) i manualene (przełączanie przez użytkownika). Piosenki mam w folderze "piosenki" i wszystkie noszą nazwy: "piosenka1", "piosenka2"... i aż do 5 (piosenka5 jest ostatnia). Nieudolnie próbowałem przekształcić zmienną "plik" by brała folder "piosenki" oraz frazę "piosenka" i dodawała numer, i format (mp3). Z opcjami PLAY/PAUSE dałem rade, ale nie mogę zrobić opcji BACK i NEXT.

Może coś źle robię? Proszę o pomoc. Powiedcie mi co zrobić, nakierujecie mnie, albo pokażci jak to musi być, jak wy byście to zrobili.

1 odpowiedź

+3 głosów
odpowiedź 8 lipca 2015 przez Comandeer Mentor (454,620 p.)
wybrane 12 lipca 2015 przez KaskiPL
 
Najlepsza
Masz już jakiś kod?
komentarz 11 lipca 2015 przez KaskiPL Początkujący (330 p.)

Przy tym:
audio =audios[i = 0];
czy:
audio.removeEventListener('ended', f, false);
lub:
 audio.addEventListener('ended', function f(e)

????? Próbowałem tak i tak, ale po zapisaniu i odświeżeniu strony nic się nie dzieje. Nie wiem czy mam podpiąć fynkcje do jakiegoś przycisku czy co?

komentarz 11 lipca 2015 przez Comandeer Mentor (454,620 p.)

Przy tym:

 new Audio(piosenki/piosenka2.mp3'),

Skoro praktycznie wgl nie ogarniasz JS, to czemu nie skorzystasz z jakiegoś gotowca? Np. http://www.script-tutorials.com/html5-audio-player-with-playlist/

komentarz 12 lipca 2015 przez KaskiPL Początkujący (330 p.)
Ostatnio jak prosiłem o skrypt rozwijania i zwijania (mając na uwadzę że to tylko kilka linijek) to spotkałem się z bardzo ostrą reakcją... Sam wiesz czemu staram się unikać proszenia o gotowce. Ale dzięki za wyrozumiałość i cierpliwość.
komentarz 12 lipca 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,610 p.)
Używasz edytora, który posiada kolorowanie składni? Wtedy można bardzo łatwo wyłapać takie błędy.
komentarz 13 lipca 2015 przez KaskiPL Początkujący (330 p.)
Używam notepad++. Jak znasz lepszy to mi podaj.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 108 wizyt
pytanie zadane 1 stycznia 2016 w HTML i CSS przez Jakub Wróbel Użytkownik (920 p.)
–1 głos
0 odpowiedzi 192 wizyt
pytanie zadane 12 października 2017 w JavaScript, jQuery, AJAX przez David Sundkikngs Obywatel (1,180 p.)
+3 głosów
4 odpowiedzi 1,404 wizyt
pytanie zadane 13 grudnia 2016 w Offtop przez BambusPL Początkujący (420 p.)
Porady nie od parady
Forum posiada swój własny chat IRC, dzięki któremu będziesz mógł po prostu pogadać z innymi Pasjonatami lub zapytać o jakiś problem. Podstrona z chatem znajduje się w menu pod ikoną człowieka w dymku.IRC

63,367 zapytań

109,637 odpowiedzi

229,049 komentarzy

44,351 pasjonatów

Przeglądających: 239
Pasjonatów: 19 Gości: 220

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...