• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Która uczelnia? Studia niestacjonarne

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
222 wizyt
pytanie zadane 10 września 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez kowal17 Nowicjusz (120 p.)
Cześć. Chcę iść na studia informatyczne, najbardziej interesuje mnie cyberbezpieczeństwo. Chciałem zapytać Was czy poza oczywiście nauką samemu Szkoły Oficerskie dobrze przygotowują do pełnienia zawodu? Zastanawiam się nad AMW i WATem. A może jakieś inne uczelnie, gdzie łatwo się dostać (wyłącznie zaoczne)?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 10 września 2018 przez Szycha Gaduła (4,650 p.)
Jak rozmawiałem z ludźmi po WACie to mówili że WAT jest całkiem spoko mniej więcej na poziomie AGH, dość wysoki poziom tam mają, oczywiście tylko te cywilne.
komentarz 10 września 2018 przez kowal17 Nowicjusz (120 p.)
A o wojskowych coś może słyszałeś? Z tego co widziałem dosyć łatwo się dostać.
komentarz 10 września 2018 przez Szycha Gaduła (4,650 p.)
Jeśli chodzi o poziom, kiedyś było tak że było małe zainteresowanie i łączyli wojskowe z cywilnymi teraz nie wiem jak będzie, ale raczej będą 2 oddzielne. Po Wojskowych to wiadomo od razu przydzielają Cię do jednostki i musisz odbyć co najmniej 10lat służby, więc że tak powiem dość brutalnie wiedza z najwyższej półki nie jest wymagana, szczególnie że mogą Cię przydzielić wszędzie, możesz być od sapera aż po czołgistę i takie historie się zdarzają dość często:

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-informatyk-ktory-nie-chcial-sluzyc-u-saperow-musi-oddac-50-t,nId,365846
O kurde, to trochę słabo, wiedziałem, że dostaje się przydział, ale myślałem, że informatyk pracuje przy komputerze a nie w czołgu. To trochę chore.

Wobec tego na jakie uczelnie warto zwrócić uwagę? Zaoczne.
komentarz 10 września 2018 przez Szycha Gaduła (4,650 p.)
Informatyka i wojsko w Polsce to niestety bardzo nie współgra, też nad tym ubolewam.

Co do uczelni, tak naprawdę każda uczelnia która ma w swojej ofercie cyberbezpieczeństwo, jest na wysokim poziomie, wszystkie te popularne uczelnie: Śląski,AGH,PWr mają dobry poziom, nie interesowałem się tym tak bardzo żeby wskazać konkretną uczelnie, ale te głównego nurtu są spoko
Okej, sprawdzę to sobie jutro z rana. Z tego co widziałem na AGH IET na zaoczne próg aż 800pkt. Nie wiem jak reszta, najwyżej wrzucę, może kogoś zainteresuje.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 194 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 101 wizyt
pytanie zadane 9 maja 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Zydu Początkujący (340 p.)

93,015 zapytań

141,976 odpowiedzi

321,271 komentarzy

62,358 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...