• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Strona internetowa nie odświeża zawartości (ctrl+F5 też nie działa)

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
2,484 wizyt
pytanie zadane 7 września 2018 w Sieci komputerowe, internet przez sqbi Początkujący (470 p.)
zamknięte 7 września 2018 przez sqbi

Witam.

Moja strona internetowa od jakiegoś czasu, po wrzuceniu plików przez FileZille czy przez eksplorator Windows'a (ftp://), nie odświeża zawartości strony (sprawdzałem przez debuger w Firefoxie). Najpierw myślałem że to cache, usunąłem, przez jakiś okres czasu działało, ale potem coś nie pykło i dalej to samo. Zacząłem usuwanie historii, to samo, początek super, a potem się popsuło. Z eksploratora Windows przerzuciłem się na filezille i to niestety nie pomogło. Z serwera ftp kopiowałem pliki i porównywałem. Takie same jak te które wrzucałem. Zmiana przeglądarki z Mozilli na Chrome? Jakżeby inaczej. Też nie pomogło. Nawet na sprzęcie mobilnym nie zmienia, co może sugerować, że to coś serwerem, a nie przeglądarką czy cache. Męczę się z tym od tygodnia.

To jest dopiero złośliwość rzeczy martwych, chcesz zrobić fajny projekt, a tu taki demotywator :p. Hosting ze strony Prv, domena darmowa (*.prv.pl).

Pozdrawiam i liczę na szybką pomoc.

Sebastian

komentarz zamknięcia: Problem polegał na tym, że JavaScript nie chciał się odświeżać na serwerze. (https://www.google.com/search?q=javascript+doesnt+refresh)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 7 września 2018 przez ForeverFriendzone Dyskutant (7,520 p.)
to może na początku spróbuj wrzucić na hosting nowy plik i zobacz, czy jego wczytuje czy też nie - to po pierwsze, po drugie sprawdź ustawienia hostingu- może rzeczywiście masz jakimś dziwnym sposobem zablokowany tryb edycji wrzuconych plików, a po trzecie spróbuj usunąć stary plik i wrzucić ten sam zaktualizowany
komentarz 7 września 2018 przez sqbi Początkujący (470 p.)
Zauważyłem, że gdy usunę plik, nic się nie dzieje, ale gdy cały folder to już 404 wyskakuje. Zasada jest prosta: ty usuwasz plik, widzi dalej. Folder usuwasz, wielka tragedia. Gdy dodasz plik z tą samą nazwą lecz zaktualizowany, po usunięciu foldera i ponownym wklejeniem z *nowym* plikiem, zaczyna wstawiać ten sam co był wcześniej.
komentarz 7 września 2018 przez ForeverFriendzone Dyskutant (7,520 p.)
podejrzane coś to się wydaje, czy oby na pewno wstawiasz zaktualizowane pliki ówcześnie zapisane?
Tak, zapisywałem pliki. Teraz zobaczyłem, że po jakimś czasie, po kombinacji ctrl+F5, działa... ale jednorazowo. Czyżby aż tak zły hosting?

@ForeverFriendzone, pliki *.js są najczęściej odświeżane, nawet po usunięciu się pokazują. Teraz tak zauważyłem.

jeżeli ten hosting jest darmowy możliwe, że mają jakieś opóźnienia- bardzo wolne łącze i nie idzie na bieżąco,

jeżeli ćwiczysz programowanie to polecam robić wszystko na localhoście na Xamppie
Skąd ty wiesz co pół godziny temu zainstalowałem? Problem polegał na tym, że JavaScript nie chciał się odświeżać i to wielu osobą tak się działo. Dałem *.js do html, zamiast dwóch plików i śmiga. Mam nadzieje że w tym czasie nic nie zakłóci mojego awesome projektu.

a widzisz devil życzę powodzenia i zapału w najbliższych projektach :D

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 2,878 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 669 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 249 wizyt
pytanie zadane 14 września 2017 w Sieci komputerowe, internet przez KonDZIKs Bywalec (2,850 p.)

93,327 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,396 komentarzy

62,657 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...