• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Matura rozszerzona z informatyki. Skąd się uczyć?

0 głosów
1,393 wizyt
pytanie zadane 7 września 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Karolus Użytkownik (510 p.)
Witam  chodzę do  liceum i chciałbym zdawać mature rozszerzoną z informatyki w tym roku szkolnym, jednak w klasie o moim profilu informatyki nie ma. Umiem trochę programować w C++ czytam aktualnie Szkołe Programowania Stpehena Praty.  Mimo moich starań nie znalazłem żadnej osoby w moich okolicach, która była by mnie wstanie przygotować do tej matury (Przed wakacjami znalazłem pewnego Pana-korepetytora, który mówił, że mi pomoże bo jest to do realizacji. Niestety Pan chyba zmienił profesje po wakacjach bo mimo moich prób kontaktowania się z nim różnymi drogami nie dostałem żadnej odpowiedzi i jest mi z tego powodu przykro)

Ale do rzeczy:

Osobiście uważam że wciągu tych 8 miesięcy do matury dałbym rade się nauczyć na chociaż te 50%

Proszę was drodzy użytkownicy o podanie jakiś fajnych książek i jakiś ćwiczeń dzięki którym byłbym się w stanie przygotować do tej  matury bo to jedyna opcja która mi została i po prostu bardzo lubię przyswajać wiedzę ze źródła pisanego.

Za wszelką pomoc z góry dziękuje :)

Pozdrawiam.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 7 września 2018 przez profesorek96 Szeryf (91,400 p.)
Jeśli chcesz zdać ta mature dobrze to polecam serwis e-korepetycje.net wchodzisz tam i szukasz pana czy z twojego miasta czy na korepetycje online. W przypadku informatyki nie ma to wielkiego znaczenia czy gość jest przy tobie czy ci udostępnia ekran bo i tak trzeba kodzić. Jest to mega wygodne i w całe nie obniża jakości. Po za tym polecam sobie ogarniać poprzednie matury. Możesz również robić w ramach ćwiczeń pl.spoj.com zadania z kategorii łatwe.
komentarz 7 września 2018 przez Karolus Użytkownik (510 p.)
Dzięki wielkie, jeszcze jedno pytanko: czy takie podręczniki szkolne typu" informatyka rozszerzona" pomogą mi czy raczej nie warto sobie zawracać nimi głowy?
komentarz 7 września 2018 przez profesorek96 Szeryf (91,400 p.)
Tak takie podręczniki ci pomogą. Po za tym śmiało możesz robić matury starsze niż nowa podstawa ponieważ matura z informatyki nie uległa aż takim zmianom.

Podobne pytania

+2 głosów
2 odpowiedzi 1,737 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 1,314 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 3,153 wizyt

93,605 zapytań

142,529 odpowiedzi

322,999 komentarzy

63,093 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...