• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dlaczego mogę wejść tylko na niektóre strony/aplikacje?

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
359 wizyt
pytanie zadane 5 września 2018 w Sieci komputerowe, internet przez Pau1997 Nowicjusz (130 p.)
Cześć!
Od dwóch tygodni mam problem z internetem. Mam router Asus DSL-N12E. Wszystkie kontrolki świecą. Natomiast mogę wejść tylko na niektóre strony: facebook, youtube, działa jeszcze wyszukiwarka google, ale gdy chce wejść w konkretny link wyskakuje powiadomienie "Ta witryna jest nieosiągalna, ERR_TIMED_OUT". Problem występuje na każdej przeglądarce: google chrome, opera, mozzilla firefox. Na smartfonach ten sam problem. Działają tylko aplikacje: facebook, messenger, youtube, instagram. Nic więcej.

Dzwonię do Orange, opisuję problem i za każdym razem w odpowiedzi słyszę, że wszystko u nich w porządku, ale wyślą kogoś, kto sprawdzi nasz router. Był, sprawdził, pierwszy raz, drugi raz - wg. niego wszystko okej. Za trzecim razem powiedział, że nic nie da się zrobić. Może wy mi pomożecie...

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 5 września 2018 przez BartekDataIT Użytkownik (770 p.)
Mam ten sam problem... Co ciekawe mam na laptopie zarówno Windowsa jak i Linuxa. Na Windowsie mam dokładnie ten problem jednakże kiedy przełączę się na Linuxia problem znika. Jedynie na Linuxie nie moge odtwarzać filmów (oprócz YT) ale wszystkie strony działają. O ile na Linuxie wydaje mi się że musze po prostu coś doinstalować bo mam go dopiero od niedawna tak na Windowsie podejrzewam, że to coś z ustawieniami sieciowymi a nie z ruterem lub dostawcą ( internet mam z vectry) Daj znać jeśli rozwiążesz problem. Jeśli ja coś wymyślę też się odezwę :)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 75 wizyt
+1 głos
0 odpowiedzi 166 wizyt

93,006 zapytań

141,973 odpowiedzi

321,254 komentarzy

62,345 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...