• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Brosersync nie reaguje na JS

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
285 wizyt
pytanie zadane 2 września 2018 w Inne języki przez ctx2 Początkujący (410 p.)

Mam problem z  Gulpem   browsersync nie reaguje na JS-a,   korzystam z gotowca z sieci
Co mam doinstalować i co wstawić aby pliki działały po  podaniu ścieżki w html? bez folerów dest, konkatenacji itd tylko odczyt i reakcja na js.
(Dla ciekawskich, nie chcę teraz się uczyć gulpa aby się nie rozdrabniać za miesiąc przyjdzie czas i na niego )

document.write("<script async src='/browser-sync/browser-sync-client.js?v=2.24.7'><\/script>".replace("HOST", location.hostname));


  struktura katalogów
  //src
       /css
       /fonts
       /img
       /js
       /scss
        index.html

 

var gulp = require('gulp');
var browserSync = require('browser-sync');
var sass = require('gulp-sass');

gulp.task('reload', function(){
  browserSync.reload();
});

gulp.task('serve',['sass'], function() {
   browserSync({
     server: 'src'
   });



   gulp.watch('src/*.html',['reload']);
   gulp.watch('src/scss/**/*scss',['sass']);
  

});

gulp.task('sass', function(){
 return gulp.src('src/scss/**/*.scss')
  .pipe(sass().on('error', sass.logError))
  .pipe(gulp.dest('src/css'))
  .pipe(browserSync.stream());
});

gulp.task('default', ['serve']);

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 2 września 2018 przez XDdomino Użytkownik (680 p.)
Nie masz dopisanego taska dla obsługi js.

A tak poza tym to mam pytanie czy masz zainstalowanego node.js i pakiety z npm, pytam bo w strukturze plików i katalogów nie widać pliku package.json  i nodemoduls.

Jak chcesz to mogę napisać Ci tego taska :)
komentarz 2 września 2018 przez ctx2 Początkujący (410 p.)
Tak mam, npm, node jest zainstalowane, teoria jako taka z tego jest odrobiona ale myślałem że babel czy coś innego bedę musiał doinstalować.
Jak możesz to poprosiłbym o tego taska.
https://i.imgur.com/DGObOcF.png
komentarz 2 września 2018 przez XDdomino Użytkownik (680 p.)
Zauważyłem, że w folderze src masz wrzuconego gulpa i package.json ja bym je zawsze umieszczał w katalogu w którym bezpośrednio mam node_modules. Lepiej będzie Ci się zarządzało takim projektem.
komentarz 2 września 2018 przez XDdomino Użytkownik (680 p.)
Z taką strukturą plików jak Ci zaproponowałem powinno to działać:

 

var gulp = require('gulp');

var browserSync = require('browser-sync');

var sass = require('gulp-sass');

gulp.task('reload', function(){

browserSync.reload();

});

gulp.task('serve',['sass','js'], function() {

browserSync({

server: 'src'

});

gulp.watch('src/js/*.js',["js"]);

gulp.watch('src/*.html',['reload']);

gulp.watch('src/scss/**/*scss',['sass']);

});

gulp.task('js', function(){

return gulp.src("src/js/main.js")

.pipe(gulp.dest('src/js/new.js'))

.pipe(browserSync.stream());

});

 

gulp.task('sass', function(){

return gulp.src('src/scss/**/*.scss')

.pipe(sass().on('error', sass.logError))

.pipe(gulp.dest('src/css'))

.pipe(browserSync.stream());

});

gulp.task('default', ['serve']);
komentarz 2 września 2018 przez ctx2 Początkujący (410 p.)
Dzięki za pomoc.
komentarz 2 września 2018 przez XDdomino Użytkownik (680 p.)
Dobra weź użyj mojej paczki https://github.com/dominikjankowski/Paczka-startowa

jak to odpalić:

1. pobierasz repozytorium

2. nawigujesz do niego z konsoli

3. w konsoli wpisujesz npm install

4. po zainstalowaniu pakietów wpisujesz w konsole gulp

Wszystko działa jak należy ;)
komentarz 2 września 2018 przez ctx2 Początkujący (410 p.)
Już leci wszystko ładnie, na sam koniec w ścieżce  znak  "="   nie wstawiłem.
to co jest do HTM,CSS, SASS i za moment JS wystarczy.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
komentarz 2 września 2018 przez XDdomino Użytkownik (680 p.)
zostaw + ;)
0 głosów
odpowiedź 2 września 2018 przez pablop76 VIP (123,060 p.)
Brak nasłuchiwania zmian w pliku js.

Poszukaj innego gotowca.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 196 wizyt
pytanie zadane 9 sierpnia 2018 w JavaScript przez XDdomino Użytkownik (680 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 74 wizyt
pytanie zadane 26 stycznia 2017 w Ogłoszenia, zlecenia przez miojamo Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 313 wizyt

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,077 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...