• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

reCatchpa-nie jestem robotem przy kazdym wyszukiwaniu w przeglądarce google/opera

Cloud VPS
+2 głosów
1,053 wizyt
pytanie zadane 30 sierpnia 2018 w Sieci komputerowe, internet przez Vampir Nowicjusz (140 p.)
Witam wszystkich, jesten nowym użytkownikiem i przyznaje się pisze z desperacji a mianowicie:

Od jakiegoś czasu dręczy mnie reCatchpa i nie jestem w stanie sobie z nią poradzić. Gorzejj, żeby zarejestrować tu konto i potwierdzić jego rejestracje tutaj, musiałem 13 razy wybierać obrazki(mam nawet i na to screenshota)

Korzystałem z chrome i opery, cokolwiek nie wpisze nawet w wyszukiwanie, wywala mi info o zautomatyzowanym ruchu i potwierdzeniu że nie jestem robotem.

Wyczyściłem plikii cookies, zmieniłem bramke i proxy na karcie siecowej, korzystałem z VPN, zainstalowałem nawet dodatek block google analitics. Operator sieci zmienił mi typ zabezpieczeń z jakiegoś ipv6 na ipv4 bodajże. Korzystam z karty incognito, wyczyściłem dane konta google prywatnego i NI CIULA do jasnej ciasnej. Podczas wpisywania słowa w nowej karcie ,,Rosół" albo jakiegokolwiek innego, musze przejść przez batalie obrazków.

Skanowałem również kompuitem pragramami tkaimi jak MalwareBytes, CCleaner, Avas, Kaspersky, Nod.

Nic nie znajduja bo z czymś takim też się spotkałem w forach że wirus, niechciana wtyczka czy coś,

Próbowałem już wszystkiego moim zdaniem i moją wiedzą...byłem nawet nieaktywny w internecie około 7 dni(pojechałem na woodstock)

Czy ktoś wie, jak się pozbyć reCatchpa przy każdym wyszukiwaniu czegokolwiek i przy normalnym korzystaniu z internetu?
komentarz 30 sierpnia 2018 przez Kamil Łydka Stary wyjadacz (13,600 p.)
data i godzina ustawiona dobra w systemie?
komentarz 30 sierpnia 2018 przez Vampir Nowicjusz (140 p.)
Tak jak korzystam dalej aktualnie w tym momencie, mam: 23:13 2018-08-30 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb

Problem dotyczy zarówno komputera składanego, jak i Laptopa ASUS(oba urządzenia)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 31 sierpnia 2018 przez Szycha Gaduła (4,650 p.)
Spróbuj zamiast z Google skorzystać z np DuckDuckGo i napisz czy działa wtedy.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 787 wizyt
pytanie zadane 17 lipca 2018 w Sieci komputerowe, internet przez Skaiwn Początkujący (270 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 212 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 362 wizyt

93,456 zapytań

142,451 odpowiedzi

322,721 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...