• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dodanie radio do strony

Object Storage Arubacloud
–2 głosów
282 wizyt
pytanie zadane 29 sierpnia 2018 w JavaScript przez Ciacho132066 Nowicjusz (140 p.)
edycja 29 sierpnia 2018 przez Comandeer
Witam. Tworzę stronę. Mam mianowicie taki problem.

Jest to radio, chciałbym aby grało ono na mojej stronie, lecz nie potrafię rozgryźć tego żeby tak było.

Moje radio znajduję się obecnie na tej stronie : sc3.24cast.pl:7444

Kod zródłowy jest taki jak na tej stronie: https://codepen.io/seanfree/pen/RorjpB

Nie mam pojęcia gdzie i jak wkleić adres url aby funkcjonowało... jest możliwość również ściągnięcia radia w formatach pliku .pls .wmp .ram  ... Również tego próbowałem dodawać do linijki lecz bez skutku.

Błagam pomóżcie, będę naprawdę mega wdzięczny!!!
komentarz 29 sierpnia 2018 przez thryndl Nałogowiec (30,470 p.)

skrypcie java

no

komentarz 29 sierpnia 2018 przez Comandeer Guru (600,810 p.)

@Ciacho132066, następnym razem proszę sensownie nazwać wątek.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 29 sierpnia 2018 przez vneb Początkujący (490 p.)
1. Kliknij w link skryptu
2. W okienku HTML strzałką w prawym górnym rogu ustaw "VIEW COMPILED HTML" i wstaw ten kod do swojego pliku html w miejscu w którym ma się wyświetlać radio - adres z ostatniej linijki w hrefie zamień na adres do swojego radia.
3. Utwórz plik style.css, wklej w nim kod z okienka CSS i podlinkuj w sekcji head strony ten plik - lub dodaj ten kod do swojego CSSa.
4. Utwórz plik radio.js, wklej w nim kod z okienka JS i podlinkuj w sekcji head ten plik.

Powinno zadziałać.
komentarz 29 sierpnia 2018 przez Ciacho132066 Nowicjusz (140 p.)
Okej, wszystko zrobiłem z wyjątkiem tego że w style i radio.js nie ma sekcji HEAD. Prosiłbym o trochę prostsze wyjaśnienie. Będę naprawdę bardzo wdzięczny
komentarz 29 sierpnia 2018 przez Ciacho132066 Nowicjusz (140 p.)
I ogólnie takie zapytanie. Czy ten plik nie musi być w formacie mp3 lub ogg żeby funkcjonowało z javascripts?
komentarz 29 sierpnia 2018 przez vneb Początkujący (490 p.)
Sekcję <head> masz w swoim dokumencie html.
Podpinanie zewnętrznego pliku CSS: <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" />

Podpinanie zewnętrznego pliku JS: <script type="text/javascript" src="radio.js"></script>
komentarz 29 sierpnia 2018 przez Ciacho132066 Nowicjusz (140 p.)
Wszystko już mam tak jak powinno być. Wszystkie animacje są okej ale radio nie gra...

Na tej stronie jest tylko informacja o radiu. Nie wiem czy adres url powinien być inny? Gdy odtwarzam plik listen.pls radio gra a adres url jest taki właśnie co podałem. Morduję się już 3ci dzień z tym...
komentarz 29 sierpnia 2018 przez vneb Początkujący (490 p.)
Poszukaj w pliku JS, moze jest gdzies na sztywno ustawiony adres radia.
komentarz 10 września 2018 przez Ciacho132066 Nowicjusz (140 p.)

Dalej to samo. Nie mogę tego ogarnąć... 

Bardzo bym prosił abyś mi podmienił te linijki i wysłał w plikach jak powinno być, tak aby radio działało przyciskiem "play" z tej strony

https://codepen.io/seanfree/pen/RorjpB

Będę naprawdę mega wdzięczny

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 157 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 216 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 773 wizyt

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,523 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...