• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zaprogramowanie kalkulatora

Object Storage Arubacloud
–3 głosów
280 wizyt
pytanie zadane 25 sierpnia 2018 w C i C++ przez Bohdan Filas Nowicjusz (120 p.)

Dlaczego tamten autor gdy pokazuje co i jak zrobić z biblioteką w pierwszej, drugiej i trzeciej pozycji to się mu udaje a mi nie? https://www.youtube.com/watch?v=ib7LXBNfZ7g&t=1s w 7 minucie i 57 sekundzie, a natomiast w 8 minucie i 35 sekundzie wprowadził 2 razy w linii 57 getchar, a w minucie 8 minucie i 40 sekundzie zrobił w 58-mej linii kodowania system("cls"); a w 8 minucie 53-ciej sekundzie użył trzech następujących bibliotek #include <iostream> #include<studio.h> #include<cstdlib> i powiedział tak, że można użyć zamiast tego <windows.h> ale z tego co się okazuje to jak ja wprowadziłem to co powyżej napisałem bez <windows.h> to mi w różnych liniach kodu pokazywało błąd i nie wiem co mam z tym zrobić abym to idealnie zrobił tak jak ten autor tego nagrania zrobił :-( ale widać że napisał tak: "Do działania exit() jest potrzebna <cstdlib> a nie <studio.h> i jeszcze poinformuje że jak użyłem <windows.h> to udało się zrobić tak żeby się mi uruchomiło okno konsoli naciskając przycisk F9 na klawiaturze i gdy wprowadzę jakieś działanie to mi pokazuje w ułamku sekundy i znika ten wynik automatycznie co powinien mi wcale nie znikać po naciśnięciu przycisku Enter :-( bo najpierw podaje liczbę 1 ,2 a potem z tych 5 pozycji jakie chciałbym zadanie w tym kalkulatorze wykonać żeby się mi wynik pojawił i taki mam problem :-(  

komentarz 25 sierpnia 2018 przez j23 Mędrzec (194,920 p.)

jak ja wprowadziłem to co powyżej napisałem bez <windows.h> to mi w różnych liniach kodu pokazywało błąd

Jaki błąd?

 

<windows.h> jest niepotrzebny, jeśli nie korzystasz z API systemu Windows.

komentarz 3 września 2018 przez Bohdan Filas Nowicjusz (120 p.)
Co mam zrobić aby mi wyszło idealnie tak jak to panu Zelentowi się udało? :-( wprowadziłem ten głupi getchar i wywala mi dziwny błąd niektórzy mi odradzali abym tego nie używał i co jeszcze mam zrobić żeby się mi nie rozsypywał ten mój program który napisałem :-(
komentarz 3 września 2018 przez j23 Mędrzec (194,920 p.)
Pytałem Cię o treść błędu, a Ty piszesz o "dziwnym błędzie". Chcesz konkretnych odpowiedzi, daj konkretne informacje.
komentarz 3 września 2018 przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)
dodam, że konkretne informacje, to twój kod, kod/treść błędu
komentarz 4 września 2018 przez Bohdan Filas Nowicjusz (120 p.)

A jak mam wkleić tutaj kod? sad

komentarz 4 września 2018 przez draghan VIP (106,230 p.)

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 428 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 137 wizyt
pytanie zadane 12 lutego 2020 w JavaScript przez Nowicjusz13 Użytkownik (570 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 325 wizyt
pytanie zadane 1 lutego 2020 w JavaScript przez Nowicjusz13 Użytkownik (570 p.)

92,568 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,620 komentarzy

61,954 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...