Pisz, później będziesz żałował że nie napisałeś
Jak ci wszyscy Janusze którzy mieli super pomysł na biznes ale się nie odważyli, później jakaś firma go zrealizowała i wielki ból dupy, bo mogliby być milionerami
Z takich podstawowych porad
Nie wypuszczałem aplikacji na androida, ale od osób które wypuszczały, bardzo często słyszałem że
Nie warto tworzyć wersji "lite/demo" darmowej i pełnej płatnej, bo jest duże piractwo, najlepiej puścić wszystko w reklamy, bo osoba która chce używać aplikacji i tak ją pobierze za darmo, a chyba lepiej żeby używała twojej wersji z reklamami, niż nielegalnej bez reklam
Ale ok opcją wydaje się być funkcja usunięcia reklam za Xzł wewnątrz aplikacji
A co do pracy w grupie
Proponuję przynajmniej miesiąc coś naklepać, jak będziesz miał takie MVP (minimum value product) to szukaj innych osób, którym będziesz mógł już pokazać coś w miare działającego, a oni zdecydują czy chcą akurat to dalej rozwijać
Najtrudniej jest zaczynać w grupie
I też prościej będzie ci znaleźć kogoś wartościowego tym sposobem, bo wszystko jest bardziej konkretne, jest konkretny projekt, konkretne oczekiwania
A nie "a ja to bym chciał... ale jeszcze nie zacząłem... i w sumie to dopiero zaczynam planować..."