• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

przewijanie strony za pomocą scrolla z diva do diva

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
271 wizyt
pytanie zadane 24 sierpnia 2018 w HTML i CSS przez YakumoPL Obywatel (1,970 p.)
Witam serdecznie, chciałbym uzyskać taki efekt, że załóżmy div o id 1 będzie miał wysokość np. 500px, kolejny div o id 2 również 500px będzie pod nim i przy użyciu scrolla w dół, uzyskam jakby przeskoczenie z jednego diva do drugiego. Przepraszam, że tak chaotycznie i nieprofesjonalnie napisane, ale laik jestem jeszcze :p Pozdrawiam i z góry dziękuję

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 24 sierpnia 2018 przez shotokan Nałogowiec (39,660 p.)
wybrane 25 sierpnia 2018 przez YakumoPL
komentarz 25 sierpnia 2018 przez YakumoPL Obywatel (1,970 p.)
Widziałem, ale nic mi to nie mówi. Może znasz jakiś dobry poradnik, który ładnie wszystko objaśnia?
Bo tak skopiować to mogę, ale wolałbym jednak zrozumieć :)
komentarz 25 sierpnia 2018 przez shotokan Nałogowiec (39,660 p.)
Samo patrzenie na kod niewiele pomoże, spróbuj sam napisać, poszukać w dokumentacji jak działa scroll, zastanowić się choć chwilę nad tym problemem i zasiąść do pisania. A w trakcie pisania na pewno wyjdą trudności, które bardzo dobrze Cię nauczą i zrozumiesz co i jak, bo sam się przekonasz co jak działa, że jak wpiszesz tak, to będzie działało tak, a jak wpiszesz coś innego to zadziała inaczej... nie ma lepszej metody niż pisanie i uczenie się na własnych błędach.
Dziękuję :)

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 1,175 wizyt
pytanie zadane 11 marca 2018 w HTML i CSS przez DreaM Użytkownik (840 p.)
+2 głosów
3 odpowiedzi 6,983 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 638 wizyt
pytanie zadane 21 października 2018 w HTML i CSS przez DinapeS Początkujący (350 p.)

92,973 zapytań

141,938 odpowiedzi

321,180 komentarzy

62,301 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...