• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Mechanizm logowania blad

Object Storage Arubacloud
0 głosów
231 wizyt
pytanie zadane 24 sierpnia 2018 w JavaScript przez Adamek185wp Obywatel (1,280 p.)
zmienione kategorie 25 sierpnia 2018 przez ScriptyChris

Prosze o pomoc w rozwiązaniu problemu/problemow -_- Czemu to nie dziala? Jak ktos ma czas to prosze o poprawienie i wytlumaczenie, z gory DZIEKUJE!

<p class="p_hl" id="W_L"><i>Login:</i></p> <!-- Login -->
			<input class="LH" type="text" >

<p class="p_hl" id="W_H"><i>Hasło:</i></p> <!-- Haslo -->
			<input class="LH" type="password" >

<div style="clear: both;"></div><div id="zle_haslo"></div>

<button onclick="Logowanie();" class="button">Zaloguj</button>

function Logowanie()
{
	let login = "A"
	let haslo = "B"

	var Wpisany_L = document.getElementById("W_L").value;	
	var Wpisany_H = document.getElementById("W_H").value;

	if (login === Wpisany_L) {
		window.location.href= "zaloguj/Główna.html";
	}

	if (login === Wpisany_L || haslo === Wpisany_H ) 
	{
		location.href=zaloguj/Główna.html;
	} 
	else if (login === Wpisany_L && haslo != Wpisany_H)
	{
		document.getElementById('zle_haslo').innerHTML="Złe Haslo, sprubuj ponownie. Dont cry";
	}
	else if (login != Wpisany_L && haslo === Wpisany_H)
	{
		document.getElementById('zle_haslo').innerHTML="Zły Login, sprubuj ponownie. Dont cry";
	}
	else 
	{
		document.getElementById('zle_haslo').innerHTML="Zły Login i Hasło, sprubuj ponownie. Dont cry";
	}

}

Jesli dotarles tu to dzieki za przeczytanie tego skrawka kodu :)

komentarz 24 sierpnia 2018 przez Hiskiel Pasjonat (22,830 p.)
Prosiłbym o zmianę kategorii, wtedy najprawdopodobniej szybciej dostaniesz odpowiedź.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 24 sierpnia 2018 przez NorbiOlek Nowicjusz (180 p.)
Myślę że zamiast || - lub powinieneś użyć && - i ; Ponieważ mamy się logować na konto, gdy obie wartości będą prawidłowe. Jest jeszcze jeden błąd a mianowicie potrójne === w if-ach, nie powinno być == .

Myślę, że pomogłem !!!:D
0 głosów
odpowiedź 24 sierpnia 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Tak, jak napisał @NorbiOlek, masz niewłaściwy operator logiczny w if.

Nadałeś też atrybuty id="W_L" oraz id="W_H" do elementów <p> zamiast do <input>.

Poza tym, chyba zapomniałeś objąć w string (i usunąć spacji pomiędzy slashem) wartości przypisywanej do property href:

location.href = zaloguj / Gwna.html;

, teraz jest to traktowane jako dzielenie (nieistniejącej w Twoim kodzie) zmiennej o nazwie zaloguj przez property html z obiektu Gwna (a też nie masz takiego obiektu).

komentarz 25 sierpnia 2018 przez Adamek185wp Obywatel (1,280 p.)
zaloguj jest u mnie folderem, zaloguj/glowna.html to sciezka do pliku w innym folderze dokonam poprawek i zobacze czy bedzie dzialac, dzieki za pomoc :)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 96 wizyt
pytanie zadane 24 marca 2020 w Sprzęt komputerowy przez dawid_cisco Użytkownik (930 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 487 wizyt
pytanie zadane 5 października 2021 w C i C++ przez Hpst Nowicjusz (130 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 321 wizyt
pytanie zadane 16 lutego 2021 w C i C++ przez Informatyk_44 Nowicjusz (150 p.)

92,551 zapytań

141,399 odpowiedzi

319,529 komentarzy

61,937 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...