• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Windows 10 - jak wyłączyć komunikat podczas podgłaśniania

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
2,093 wizyt
pytanie zadane 21 sierpnia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez Marcin Ficek Obywatel (1,090 p.)
Witam

Chciałbym wyłączyć swego rodzaju "komunikat" podczas podgłaśniania. Ten dźwięk pojawia się, gdy nacisnę na głośniczek w dolnym, prawym roku obok zegarka i wybiorę odpowiednią głośność.

Niestety ja używam słuchawek i jeśli muszę podgłośnić to jest bardzo głośny. Również jeśli przełączam głośność za pomocą strzałek, ten hałas dość mocno mnie irytuje.

Dziękuję za pomoc :)

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 21 sierpnia 2018 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
wybrane 21 sierpnia 2018 przez Marcin Ficek

Najlepsza

https://superuser.com/questions/351134/disable-ding-sound-when-changing-volume-on-windows.

Radzę nauczyć się szukania samodzielnie informacji w internecie, bo znalezienie tego linka nie zajęło mi dłużej niż kilka sekund… oczywiście wpisując pytanie po angielsku.

komentarz 21 sierpnia 2018 przez Marcin Ficek Obywatel (1,090 p.)
Szukałem w internecie i niczego nie znalazłem, dlatego się zapytałem na forum, ale i tak dziękuję :)
2
komentarz 21 sierpnia 2018 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
Rozumiem, że czasami trudno wymyślić trafną frazę do wyszukania, ale tutaj wystarczyło wpisać same słowa kluczowe, czyli "windows", "disable", "sound", "change", "volume". Nawet nie trzeba konstruować z tego sensownego zdania, same słowa Googlowi wystarczą.
komentarz 22 sierpnia 2018 przez Marcin Ficek Obywatel (1,090 p.)
Dziękuję za poradę, na przyszłość będę pamiętał.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 18,092 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 174 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 6,083 wizyt

93,264 zapytań

142,260 odpowiedzi

322,234 komentarzy

62,582 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...