• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

mybb wybieranie id zalogowanego użytkownika

0 głosów
165 wizyt
pytanie zadane 20 sierpnia 2018 w PHP, Symfony, Zend przez Okti2013 Użytkownik (710 p.)
Witam, mam mały problem gdyż stworzyłem odrębną stronę na aplikacji MyBB, problem pojawia się gdy chcę wybrać ID aktualnie zalogowanego użytkownika (czyli coś jakby SESSION), nie wiem jak mam to zrobić. Dlatego proszę o pomoc!

Z góry dziękuję.
komentarz 20 sierpnia 2018 przez StOcK Mądrala (6,100 p.)
Napisz pytanie trochę jaśniej bo nic się nie da z niego wywnioskować
komentarz 20 sierpnia 2018 przez Okti2013 Użytkownik (710 p.)
edycja 20 sierpnia 2018 przez Okti2013
Mam stronę na której jest zainstalowany MyBB, zrobiłem w głównym katalogu folder  w któym mam plik index.php i w tym pliku chcę pobrać ID zalogowanego użytkownika wcześniej na forum.

Dodam że ten plik index.php, jest stworzony przez mnie, i zawiera tylko połączenie z bazą.
komentarz 20 sierpnia 2018 przez StOcK Mądrala (6,100 p.)

Po logowaniu dodaj sobie   

$mybb->session->uid

do sesji. i później na drugiej stronie wczytaj z sesji

komentarz 20 sierpnia 2018 przez Okti2013 Użytkownik (710 p.)
Możesz dokładnie wskazać miejsce? Nigdy nie edytowałem kodu MyBB, więc jestem kompletnie zielony.
komentarz 20 sierpnia 2018 przez StOcK Mądrala (6,100 p.)
Nie wiem nawet jaką masz strukturę katalogów na serwerze.
Musisz podać gdzie jest forum, gdzie jest strona
komentarz 20 sierpnia 2018 przez Okti2013 Użytkownik (710 p.)
nazwa-strony.pl/ (forum mybb bezpośrednio w głównym katalogu)

nazwa-strony.pl/moj-folder/index.php

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 21 sierpnia 2018 przez StOcK Mądrala (6,100 p.)
wybrane 21 sierpnia 2018 przez Okti2013
 
Najlepsza
W Twoim pliku jak dodasz require global.php to powinieneś mieć furtek do zalogowanego użytkownika
komentarz 21 sierpnia 2018 przez Okti2013 Użytkownik (710 p.)

Okej udało się, zrobiłem tak:

define("IN_MYBB", 1); require_once('../global.php');

Następne aby wyciągnąć ID zalogowanego użyłem:

$uid=$mybb->user['uid'];

I przypisałem pod zmienną.

 

Dzięki za pomoc oraz poświęcony czas :)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 90 wizyt
pytanie zadane 15 czerwca 2018 w Sieci komputerowe, internet przez kubekszklany Obywatel (1,790 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 686 wizyt
pytanie zadane 15 kwietnia 2015 w Offtop przez adamek0123 Obywatel (1,560 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 434 wizyt
pytanie zadane 24 maja 2015 w SQL, bazy danych przez Adam Jakś Dyskutant (9,050 p.)
Porady nie od parady
Komentarze do pytań nie służą do odpowiadania, od tego jest wydzielona sekcja odpowiedzi. Funkcją komentarzy jest natomiast możliwość uzyskania dodatkowych informacji na temat samego posta.Komentarze

64,925 zapytań

111,393 odpowiedzi

234,426 komentarzy

46,754 pasjonatów

Przeglądających: 245
Pasjonatów: 15 Gości: 230

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...