• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

laravel i vue

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
203 wizyt
pytanie zadane 19 sierpnia 2018 w PHP przez Maikel11 Początkujący (470 p.)

Witam, pisz apke w laravelu, część danych będzie pobierana przez API i na froncie obrabiana przez Vue, mam jednak pytanie, lokalnie jeśli odpalę npm zainstaluje node modules wtedy będę mógł korzystać z npm run watch, pytanie mam czy jeśli na hostingu nie mam node to czy kolokwialnie mówiąc nic się nie zepsuje, w takim sensie czy ten folder node'a nie będzie w niczym przeszkadzał i komenda run watch nie zrobi na produkcji jakiś numerów bo nigdy się nie zagłębiałem jakoś szczególnie z npm-em ponieważ zwyczajnie go nie używałem, a teraz czytam, że run watch będzie kompilował moje pliki, chyba, że bez tej komendy też wszystko będzie działać tak jak należy ?blush

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 19 sierpnia 2018 przez hun1er76 Stary wyjadacz (11,960 p.)
wybrane 21 sierpnia 2018 przez Maikel11
 
Najlepsza

Wyraz watch, przy komendzie npm run watch, to nic innego jak nazwa skryptu wykonywanego przez npm. Skoro na serwerze nie masz dostępu do node'a to tym bardziej do komend npma. Zamiast tego lokalny projekt należy zbuildować, a dopiero pliki wynikowe wrzucić na serwer.

0 głosów
odpowiedź 19 sierpnia 2018 przez wolfix Użytkownik (860 p.)
A na serwer nie budujesz aplikacji (pliku, plików) ? ;) To powinno rozwiać Twoje wątpliwości.
komentarz 19 sierpnia 2018 przez Maikel11 Początkujący (470 p.)
Ale na serwerze node'a używać nie będę, Vue to tylko front pytanie dotyczyło czy jeśli zainstaluje zależności to później aplikacja będzie działać na serwerze na którym node'a nie ma
komentarz 19 sierpnia 2018 przez wolfix Użytkownik (860 p.)
Niby o jakie zależności Ci chodzi?

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 159 wizyt
pytanie zadane 28 grudnia 2018 w JavaScript przez mi-20 Stary wyjadacz (13,190 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 278 wizyt
pytanie zadane 19 czerwca 2018 w JavaScript przez mi-20 Stary wyjadacz (13,190 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 436 wizyt
pytanie zadane 30 czerwca 2018 w JavaScript przez mi-20 Stary wyjadacz (13,190 p.)

92,455 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...