• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Sposób na nie wyświetlanie się napisu "Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz..." przy uruchamianiu programu

Object Storage Arubacloud
0 głosów
4,283 wizyt
pytanie zadane 5 lipca 2015 w C i C++ przez Maurycy0621 Bywalec (2,140 p.)
Jeżeli pan Mirosław Zelend opisywał w swoich materiałach jak się tego pozbyć, albo już ktoś inny zadał to pytanie, to przepraszam, że zaśmiecam forum. Osobiście rozmawiając z wujkiem Google nie uzyskałem właściwej odpowiedzi na moje pytanie. Może Wy mi pomożecie?

Pozdrawiam

2 odpowiedzi

+5 głosów
odpowiedź 5 lipca 2015 przez 0e85dc6eaf Dyskutant (8,840 p.)
wybrane 5 lipca 2015 przez Maurycy0621
 
Najlepsza
Przy uruchamianiu?? Chodzi Ci o zamiennik system("pause")? Jeśli tak to #include <conio.h> i na końcu dajesz getch();
komentarz 5 lipca 2015 przez Maurycy0621 Bywalec (2,140 p.)
Chodzi mi o  to, żeby nie wyświetlał się standardowy, windowowy napis "Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz...", tylko, żeby mógł wstawić swoją wiadomość, o sposobie kontynuacji mojego programu
komentarz 5 lipca 2015 przez 0e85dc6eaf Dyskutant (8,840 p.)
No to przed getch(); dajesz cout << "Komunikat";
komentarz 5 lipca 2015 przez Maurycy0621 Bywalec (2,140 p.)
Dzięki, właśnie o to mi chodziło!

Pozdrawiam
komentarz 5 lipca 2015 przez Maurycy0621 Bywalec (2,140 p.)
Jak się ustawia "Najlepszy komentarz? XD
komentarz 5 lipca 2015 przez 0e85dc6eaf Dyskutant (8,840 p.)
Nie wiem, nikt mi nie dał jeszcze :D
komentarz 5 lipca 2015 przez Maurycy0621 Bywalec (2,140 p.)

No to mentalnie masz już odemnie, a jak się dowiem, jak to się robi, to Ci wstawię wink

komentarz 5 lipca 2015 przez Maurycy0621 Bywalec (2,140 p.)

Prosze bardzo laugh

komentarz 5 lipca 2015 przez 0e85dc6eaf Dyskutant (8,840 p.)
Dzięki :) Pozdrawiam ;)
+1 głos
odpowiedź 5 lipca 2015 przez Hubert Murawski Stary wyjadacz (11,990 p.)
kolega tutaj wspomniał "Przy uruchamianiu?? Chodzi Ci o zamiennik system("pause")? Jeśli tak to #include <conio.h> i na końcu dajesz getch();", a wystarczy dać samo system("pause>null");
komentarz 6 lipca 2015 przez Hubert Murawski Stary wyjadacz (11,990 p.)

Prosze bardzo, nie wiem z czym masz tam problem u siebie

komentarz 6 lipca 2015 przez Maurycy0621 Bywalec (2,140 p.)

Dokłądnie miałem zamiar wstawić to samo, ale mi się nie chciało wink

komentarz 6 lipca 2015 przez 0e85dc6eaf Dyskutant (8,840 p.)
edycja 6 lipca 2015 przez 0e85dc6eaf
Magia :D pewnie macie w iostreamie dołączone gdzieś cstdlib :) jak mi nie wierzycie to macie to chociażby tu:

http://www.cplusplus.com/reference/cstdlib/system/

http://cpp0x.pl/dokumentacja/standard-C/system/458

https://pl.m.wikibooks.org/wiki/C/system

Tutaj też podobny problem był:http://www.coderscity.pl/ftopic25204.htm
komentarz 6 lipca 2015 przez Hubert Murawski Stary wyjadacz (11,990 p.)
W szkole, w domu wszędzie tak działało. Gdy nauczyciele o tym wspominali kiedyś tam to też ani słowa nie było o dodatkowych bibliotekach :D No ale może coś w kompilatorze jest wbudowane, nie mam pojęcia ;)
komentarz 7 lipca 2015 przez Maurycy0621 Bywalec (2,140 p.)

Po prostu MAGIA, CZARY I HOGWART laugh

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 374 wizyt
pytanie zadane 27 sierpnia 2015 w HTML i CSS przez runway Użytkownik (640 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 824 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 311 wizyt
pytanie zadane 27 września 2015 w HTML i CSS przez Filip31411 Dyskutant (8,820 p.)

92,536 zapytań

141,376 odpowiedzi

319,451 komentarzy

61,920 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...