• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Strona wygląda inaczej u innych użytkowników

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
239 wizyt
pytanie zadane 10 sierpnia 2018 w HTML i CSS przez YakumoPL Obywatel (1,970 p.)

Dzień dobry. Mój problem polega na tym, że po wrzuceniu przez ftp plików na serwer niektóre zmiany się nie aktualizują. Chodzi mi o to, że moja strona wygląda prawidłowo na moim komputerze i telefonie, natomiast już na telefonach znajomych, rodziców albo moim drugim urządzeniu zupełnie inaczej, pewne elementy strony nie działają, chociaż u mnie wszystko działa dobrze. Nie jest to wina serwera, sprawdzałem już na kilku i wszędzie to samo. Chodzi mi głownie o niedziałające menu mobilne oraz zły wygląd formularza (takie brzydkie ramki się pojawiają, a w kodzie ich nawet nie ma).Bardzo proszę o pomoc, bo już nie mam pojęcia co tu się dzieje :).

<!DOCTYPE html>
<html lang="pl">
  <head>
     <meta charset="utf-8">
     <title></title>
	<link rel="Shortcut icon" href="adres ikony" />
     <meta name="description" content="">
     <meta name="keywords" content="">
     <meta name="author" content="">
     <meta http-equiv="X-Ua-Compatible" content="IE=edge,chrome=1">
     <link rel="stylesheet" href="style.css">
     <script src="skrypt.js"></script>
	 <link rel="stylesheet" href="css/fontello.css">
	<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Rajdhani" rel="stylesheet">
	<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans+Condensed:300" rel="stylesheet">
  </head>
  <body>
  <div id="container">
     <div id="menu">
  <ol>
  <li><a id="home" href="#s">Home</a></li>
  <li><a id="portfolio" href="#s">Portfolio</a>
		<ul>
			<li><a id="portfoliokoncert" href="#s">Koncert</a></li>
			<li><a id="portfolioportrety" href="#s">Portret</a></li>  
		</ul>
  </li>
      <li><a id="aboutme" href="#s">O mnie</a></li>
  <li><a id="kontakt" href="#s">Kontakt</a></li>
  </ol> 
  </div> <!-- koniec menu -->
	<div style="clear:both;"></div>
  
  <div id="logo"><img src="img/logo.png" style="width: 100%" alt="logo"/></div>
  
 <div style="clear:both;"></div>
    
    <div id= "wydarzenie1"> Koncert</div>
		<div id="zdjeciakoncert">
		
		  <div class="zdjkoncert"><img src="img/koncert1.jpg" alt="koncert1"/></div>
		  <div class="zdjkoncert"><img src="img/koncert2.jpg" alt="koncert2"/></div>
		  <div class="zdjkoncert"><img src="img/koncert3.jpg" alt="koncert3"/></div>
		  <div class="zdjkoncert"><img src="img/koncert4.jpg" alt="koncert4"/></div>
		
		  </div>
		</div> 
  <div style="clear:both;"></div>
  
 
<div id= "wydarzenie2">Portret</div>
	<div id="zdjeciaportret">
		
			<div class="zdjportret"><img src="img/portret1.jpg" alt="portret1"/></div>
			<div class="zdjportret"><img src="img/portret2.jpg" alt="portret2"/></div>
			<div class="zdjportret"><img src="img/portret3.jpg" alt="portret3"/></div>
			<div class="zdjportret"><img src="img/portret4.jpg" alt="portret4"/></div>
					</div>
		
 <div style="clear:both;"></div>
 
 
	<div id="omnie">
	<div id="info">O mnie</div>
	</div>
<div id="formularz">

<h1>Kontakt</h1>

<h4>WSPÓŁPRACA:</br></h4>
<div id="send_form_status"></div>
<form method="post" action="send_form.php" id="contact_form">
     <div><label for="name"></label></div>
     <div><input type="text" name="name" id="name" class="formField" placeholder="Imię i nazwisko*" onfocus="this.placeholder=''" onblur="this.placeholder='Imię i nazwisko*'"/> </div>
     <div><label for="email"></label></div>
     <div><input type="text" name="email" id="email" class="formField" placeholder="Adres email*" onfocus="this.placeholder=''" onblur="this.placeholder='Adres email*'"/> </div>
     <div><label for="message"></label></div>
     <div><textarea name="message" id="message" class="formField" placeholder="Treść wiadomości*" onfocus="this.placeholder=''" onblur="this.placeholder='Treść wiadomości*'"></textarea></div>
     <div><button type="submit" id="wyslij">Wyślij</button></div>
</form>
</div>
<h2>ZNAJDZIESZ MNIE NA:</h2>
<div style="clear:both;"></div>
<div id="sociale">
				<div id="ig">
							<i class="icon-instagram"></i>
				</div>
			<div id="fb">
						<i class="icon-facebook-official"></i>
				</div>
	</div>
				
<div style="clear:both;"></div>
		
<div id="footer"> &copy;  Copyright 2018 by . All rights reserved</div>
  </div> 
  <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js"></script>
<script src="jquery.scrollTo.min.js"></script>
	
	<script>
		
		jQuery(function($)
		{
			
			$.scrollTo(0);
			
			$('#home').click(function() { $.scrollTo($('#container'), 1000); });
			$('#portfolio').click(function() { $.scrollTo($('#wydarzenie1'), 1000); });
			$('#aboutme').click(function() { $.scrollTo($('#info'), 1000); });
			$('#kontakt').click(function() { $.scrollTo($('#formularz'), 1000); });
			$('#portfoliokoncert').click(function() { $.scrollTo($('#wydarzenie1'), 1000); });
			$('#portfolioportrety').click(function() { $.scrollTo($('#wydarzenie2'), 1000); });
			
		}
		);
		
		
	</script>

  
  
  
  
	<script  src="https://code.jquery.com/jquery-3.3.1.min.js"></script>
 
	<script>

		$(document).ready(function() {
		var NavY = $('#menu').offset().top;
	 
		var stickyNav = function(){
		var ScrollY = $(window).scrollTop();
		  
		if (ScrollY > NavY) { 
		$('#menu').addClass('sticky');
		} else {
		$('#menu').removeClass('sticky'); 
		}
		};
	 
		stickyNav();
	 
		$(window).scroll(function() {
		stickyNav();
		});
		});
	
	</script>





<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.2/jquery.min.js"></script>
<script>
$(document).ready(function() {
  $("html").on("submit","#contact_form",function(e){
    e.preventDefault();
    $("#send_form_status").html('').hide();
    var data=$("#contact_form").serialize();
    $.post("/send_form.php",data,function(res){
      $("#send_form_status").html(res.msg).show();
      if(res.status==1){ 
        $("#contact_form")[0].reset();
      } 
    });
  });
});
</script>

<script language="javascript" type="text/javascript"><!--
// Autor: Volkov

var Wide = screen.width;
     if (Wide <=  800) window.location = "m";
//--></script>
 
 



  </body>
  
</html>

Mobilna wersja

<!DOCTYPE html>

<html lang="pl">

  <head>

     <meta charset="utf-8">
     <title></title>

     <meta name="description" content="">
     <meta name="keywords" content="">
     <meta name="author" content="">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=0.85">
     <meta http-equiv="X-Ua-Compatible" content="IE=edge,chrome=1">
     <link rel="stylesheet" href="mstyle.css">
     <script src="skrypt.js"></script>
	 <link rel="stylesheet" href="css/fontello.css">
	<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Rajdhani" rel="stylesheet">
	<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans+Condensed:300" rel="stylesheet">
  </head>
  <body>
  <div id="container">  
		<div id="menuBox">
			<button id="triggerMobileMenu"><i class="icon-menu"></i></button>
			<nav id="mobileMenuShow">
				<ol>
						<li><a id="home" href="#s">Home</a></li>
						<li><a id="portfolio" href="#s">Portfolio</a>
						<ul>
						<li><a id="portfoliokoncert" href="#s">Koncert</a></li>
						<li><a id="portfolioportrety" href="#s">Portrety</a></li>  
						</ul>
						</li>
						<li><a id="aboutme" href="#s">O mnie</a></li>
						<li><a id="kontakt" href="#s">Kontakt</a></li>
						</ol>
						</nav>
						<div style="clear:both;"></div>
						<button id="triggerMobileMenuHide"><i class="icon-up-open"></i></button>
			
		</div>  
  <div id="logo"><img src="img/mlogo.png"  alt="logo"/></div>

		<div id="zdjeciakoncert">
		<div id= "wydarzenie1"><i class="icon-camera">Koncert</i></div>
	  <div class="zdjkoncert"><img src="img/koncert1.jpg" alt="koncert1"/></div>
		  <div class="zdjkoncert"><img src="img/koncert2.jpg" alt="koncert2"/></div>
		  <div class="zdjkoncert"><img src="img/koncert3.jpg" alt="koncert3"/></div>
		  <div class="zdjkoncert"><img src="img/koncert4.jpg" alt="koncert4"/></div>
		
		</div> 
  <div style="clear:both;"></div>
  
 

	<div id="zdjeciaportret">
	<div id= "wydarzenie2"><i class="icon-camera">Portret</i></div>
		
			<div class="zdjportret"><img src="img/portret1.jpg" alt="portret1"/></div>
			<div class="zdjportret"><img src="img/portret2.jpg" alt="portret2"/></div>
			<div class="zdjportret"><img src="img/portret3.jpg" alt="portret3"/></div>
			<div class="zdjportret"><img src="img/portret4.jpg" alt="portret4"/></div>
			</div>
 <div style="clear:both;"></div>
	<div id="omnie">
	<div id="info">O mnie</div>
	<</div>

<div id="formularz">
<h2>Kontakt</h2>
<h4>WSPÓŁPRACA:</br></h4>

<div id="send_form_status"></div>
<form method="post" action="send_form.php" id="contact_form">
     <div><label for="name"></label></div>
     <div><input type="text" name="name" id="name" class="formField" placeholder="Imię i nazwisko*" onfocus="this.placeholder=''" onblur="this.placeholder='Imię i nazwisko*'"/> </div>
     <div><label for="email"></label></div>
     <div><input type="text" name="email" id="email" class="formField" placeholder="Adres email*" onfocus="this.placeholder=''" onblur="this.placeholder='Adres email*'"/> </div>
     <div><label for="message"></label></div>
     <div><textarea name="message" id="message" class="formField" placeholder="Treść wiadomości*" onfocus="this.placeholder=''" onblur="this.placeholder='Treść wiadomości*'"></textarea></div>
     <div><button type="submit" id="wyslij">Wyślij</button></div>
</form>
</div>

<h2>ZNAJDZIESZ MNIE NA:</h2>
<div style="clear:both;"></div>
<div id="sociale">
				<div id="ig">
							<a href="https://www.instagram.com" target="_blank"><i class="icon-instagram"></i></a>
				</div>


				<div id="fb">
							<a href="https://www.facebook.com" target="_blank"><i class="icon-facebook-official"></i></a>
				</div>
	</div>
				
<div style="clear:both;"></div>

<div id="footer"> &copy;  Copyright 2018 by . All rights reserved</div>

  </div>
  <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js"></script>
<script src="jquery.scrollTo.min.js"></script>
	
	<script>
		
		jQuery(function($)
		{
			
			$.scrollTo(0);
			
			$('#home').click(function() { $.scrollTo($('#container'), 1500); });
			$('#portfolio').click(function() { $.scrollTo($('#wydarzenie1'), 1500); });
			$('#aboutme').click(function() { $.scrollTo($('#info'), 1500); });
			$('#kontakt').click(function() { $.scrollTo($('#formularz'), 1500); });
			$('#portfoliokoncert').click(function() { $.scrollTo($('#wydarzenie1'), 1500); });
			$('#portfolioportrety').click(function() { $.scrollTo($('#wydarzenie2'), 1500); });
			
		}
		);
		
		
	</script>

  
  
  
  
	<script  src="https://code.jquery.com/jquery-3.3.1.min.js"></script>
 
	<script>

		$(document).ready(function() {
		var NavY = $('#menuBox').offset().top;
	 
		var stickyNav = function(){
		var ScrollY = $(window).scrollTop();
		  
		if (ScrollY > NavY) { 
		$('#menuBox').addClass('sticky');
		} else {
		$('#menuBox').removeClass('sticky'); 
		}
		};
	 
		stickyNav();
	 
		$(window).scroll(function() {
		stickyNav();
		});
		});
	
	</script>




<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.2/jquery.min.js"></script>
<script>
$(document).ready(function() {
  $("html").on("submit","#contact_form",function(e){
    e.preventDefault();
    $("#send_form_status").html('').hide();
    var data=$("#contact_form").serialize();
    $.post("/send_form.php",data,function(res){
      $("#send_form_status").html(res.msg).show();
      if(res.status==1){ 
        $("#contact_form")[0].reset();
      } 
    });
  });
});
</script>
 
 




  </body>
  
</html>

 

komentarz 10 sierpnia 2018 przez StOcK Mądrala (6,100 p.)
Można jakiś screen?
komentarz 10 sierpnia 2018 przez Wiciorny Ekspert (269,120 p.)
kliknij sobie tam w "codepen" [ chociaż bez całości kodu tu nie bedzie działać i trudno coś wnioskować]
komentarz 10 sierpnia 2018 przez Ubermade Bywalec (2,020 p.)

@YakumoPL, usuń w mecie chrome=1. Chrome frame nie jest wspierany od 4 lat :d

komentarz 10 sierpnia 2018 przez YakumoPL Obywatel (1,970 p.)
Chodzi o to, że np menu mobilne się nie otwiera na innych urządzeniach niż moje, formularz nie zmienia wyglądu. I zastanawiam się czy to może nie jest wina kodu html, ponieważ jak otwieram plik index.html przeglądarką bez serwera po prostu z plików komputera to jest wszystko pięknie. Dopiero po wrzuceniu na serwer coś się złego dzieje. Zmieniałem przeglądarki na drugim urządzeniu i nadal nic @Ubermade coś mam dopisać tam zamiast tego Chrome=1?
komentarz 10 sierpnia 2018 przez Ubermade Bywalec (2,020 p.)
nie, to taki tylko tip :d poza tym... index.html? Nie piszesz czasem strony w php?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 10 sierpnia 2018 przez Wiciorny Ekspert (269,120 p.)
A nie jest to wina implementacji może? Tego, że strona nie jest NATIV- lub responsywna? Nie wiem jak u Ciebie kwestia implementacyjna co do dostosowania się widoku do typu przeglądarki/urządzenia
komentarz 10 sierpnia 2018 przez YakumoPL Obywatel (1,970 p.)
No tak, ale na moim telefonie to działa, a na mojej mamy już nie a wyświetlacz rozmiarem podobny. Zobaczę zaraz na laptopie
0 głosów
odpowiedź 10 sierpnia 2018 przez Ubermade Bywalec (2,020 p.)
Przeglądarki zapisują wygląd w twojej pamięci. Jak zmieniasz CSS'a to zamiast f5 użyj ctrl+shift+r lub wykasuj pamięć przeglądarki
komentarz 10 sierpnia 2018 przez YakumoPL Obywatel (1,970 p.)
Tylko, że ludzie którzy pierwszy raz wchodzą na stronę mają jej starą wersję już na start :/
komentarz 10 sierpnia 2018 przez Ubermade Bywalec (2,020 p.)
mogę linka?

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 501 wizyt
pytanie zadane 19 marca 2018 w Offtop przez Hiskiel Pasjonat (22,830 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 754 wizyt
pytanie zadane 9 maja 2016 w HTML i CSS przez Szymon Ciamaga Obywatel (1,980 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 652 wizyt
pytanie zadane 23 maja 2018 w PHP przez Jimmy Początkujący (450 p.)

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,085 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...