• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zdjecie.jpg Reklamy w Html nie pojawia sie na Stronie

Object Storage Arubacloud
0 głosów
499 wizyt
pytanie zadane 5 sierpnia 2018 w HTML i CSS przez Jason_Nr_1 Bywalec (2,980 p.)

Witam!,

Z Nauki Odc. 3 od Mirsolawa Z. na stowrzonej Stronie o Najlepsze seriale- subiektywne Top 5! Zdjecie odpowiadajace za Reklame po odswiezeniu Strony pojawia sie na Ulamek Sekundy i nastepnie Znika. Program ten jest opary na <div>. W przypadku Programu na <table> Zdjecie normalnie sie pojawia. Zdjecie jest w Folderze z Kodem zrodlowym, zdjecie wlasne, ma nazwe Reklama.jpg i do otwarcia go jest:

<div id="ad">
      <img src="reklama.jpg"/>
    </div>

Dlaczego przegladarka nie otwiera Zdjecia z Folderu? Caly Kod:

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
  <meta charset="utf-8" />
  <title>Najlepsze seriale - subiektywne TOP 5!</title>
  <meta name="description" content="Serwis prezentuje subiektywne top 5 seriali
  telewizyjnych. Sprawdz, czy znasz je wszystkie" />
  <meta name= "keywords" content="top 5, serial, seriale, najlepsze, ciekawe, ogladaj,
  kinomaniak" />
  <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />

  <style>
  #container
  {
    width: 1000px;
    margin-left:auto;
    margin-left:auto;
  }
  #logo
  {
      background-color: black;
      color: white;
      text-align: center;
      padding: 15px;
  }
  #nav
  {
    float: left;
    background-color: lightgray;
    width: 120px;
    min-height: 620px;
    padding: 10px;
  }
  #content
  {
    float: left;
    padding: 20px;
    width: 640px;
  }
  #ad
  {
    float: left;
    width: 160px;
    min-height: 620px;
    padding: 10px;
    background-color:lightgray;
  }
  #footer
  {
    clear: both;
    background-color: black;
    color: white;
    text-align: center;
    padding: 20px;
  }

  </style>

</head>

<body>

  <div id="container">

    <div id="logo">
      <h1>Najlepsze seriale- subiektywne TOP 5!</h1>
    </div>

    <div id="nav">
      Dr House <br />
      True Detective <br />
      Breaking Bad <br />
      Big Bang Theory <br />
      Z Archiwum X <br />
    </div>

    <div id="content">
      <h2>Dr House (ang. House; House, M.D.) </h2>

      amerykański medyczny serial telewizyjny produkowany dla stacji
      telewizyjnej Fox. Miał premierę na antenie 16 listopada 2004 roku.
      Fabuła serialu koncentruje się na osobie dr Gregory’ego House’a
      (Hugh Laurie), niekonwencjonalnego, szalonego, a zarazem
      genialnego lekarza, kierującego zespołem diagnostycznym w
      fikcyjnym Szpitalu Klinicznym Princeton-Plainsboro (PPTH) w
      New Jersey. W każdym odcinku dr House wraz ze swoim zespołem
      próbuje zdiagnozować i wyleczyć pacjentów przejawiających
      rozmaite objawy, niewyjaśnione wcześniej przez innych lekarzy.
      <br/><br/>
      W pierwszych trzech seriach zespół dra House’a tworzyli:
      dr Allison Cameron (Jennifer Morrison), dr Robert Chase
      (Jesse Spencer) i dr Eric Foreman (Omar Epps),
      od czwartej serii dr Chris Taub (Peter Jacobson), dr Lawrence
      Kutner (Kal Penn) oraz dr Remy „Trzynastka” Hadley (Olivia Wilde),
      w siódmym sezonie w zespole pojawiła się Martha Masters
      (Amber Tamblyn), a w ósmym do zespołu dochodzą dr
      Chi Park (Charlyne Yi) ora lekarka z więzienia dr Jessica
      Adams (Odette Annable). Ponadto serial ukazuje prywatne
      życie House’a i członków jego zespołu, najlepszego
      i jedynego przyjaciela dr Jamesa Wilsona (Robert Sean Leonard),
      ordynatora oddziału onkologii oraz dr Lisy Cuddy
      (Lisa Edelstein), dyrektor szpitala Princeton‑Plainsboro.
      </div>

    <div id="ad">
      <img src="reklama.jpg"/>
    </div>

    <div id="footer">
      Najlepsze seriale - TOP 5! &copy; Wszelkie prawa zastrzezone
    </div>
  </div>
</body>
</html>

J. :D!

komentarz 5 sierpnia 2018 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)
wydaje się być ok, a co wyrzuca Ci konsola i zakładka Network, widnieje tam poprawnie pobrany plik graficzny?
komentarz 5 sierpnia 2018 przez Jason_Nr_1 Bywalec (2,980 p.)

@Tomek Sochacki,

W Folderze W gornym prawym Rogu wyswietla sie ,,Niektore obrazy zostaly zablokowane, aby zapobiec zidentyfikowaniu tego komputera przez nadawce. Kliknij tutaj, aby wyswietlic obrazy." klikam i nic sie nie dzieje.

Zdjecie:

 

komentarz 5 sierpnia 2018 przez Jason_Nr_1 Bywalec (2,980 p.)
Consola nic nie wyswietla

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 5 sierpnia 2018 przez kejm_ Bywalec (2,310 p.)
"Niektore obrazy zostaly zablokowane, aby zapobiec zidentyfikowaniu tego komputera przez nadawce"

To może wystąpić podobno jedynie przy starej przeglądarce. Przy tym zadaniu Pan Zelent nie udostępniał czasami całego gotowca, który wystarczy odpalić i działa?

Jak Ty w ogóle uruchamiasz te strony? Zainstaluj xamp, jeśli nie masz własnego serwera hostingowego. Skonfiguruj apache etc. i odpal gotowy kod strony www.

To tak prosta stronka, że nie ma opcji aby były błędy wyświetlane w aktualnym chrome czy firefoxie.
1
komentarz 9 sierpnia 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)

Zainstaluj xamp, jeśli nie masz własnego serwera hostingowego.

Nie jest to potrzebne. Kod HTML, CSS oraz JS jest wykonywany po stronie klienta i można go uruchomić "z pliku", niekoniecznie jest do tego potrzebny serwer (choć jeśli chodzi o JS to czasami ten serwer jest wymagany) 

komentarz 10 sierpnia 2018 przez Jason_Nr_1 Bywalec (2,980 p.)
Dokladnie, nie napisalem, ze uruchomilem go z mojego Pliku wlasnego, a problem lezy na divach :).
0 głosów
odpowiedź 9 sierpnia 2018 przez erebus Nowicjusz (140 p.)
Panowie, ale jak to jest. Przecież w kodzie widnieje link do img w tym samym katalogu. Nie ma podlinkowania do img w necie. Albo ja coś nie rozumiem.
komentarz 10 sierpnia 2018 przez Jason_Nr_1 Bywalec (2,980 p.)
Programu z Zdjeciem nie uruchomisz z pliku "div", gdyz Program jest napisany na divach i nie bedzie odczytywal Reklamy.img. W poprzednim Odc. 1 program byl napisany bez divow i table. Strona napisana bez Ram, tylko Liniki, Glowny Tytul i Liniki przekierowujace.

Aby Strona mogla poprawnie sie uruchomic, potrzebujesz do tego wlasnego Serwera hostingowego, przy. xamp.

J. :)
komentarz 10 sierpnia 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)

Aby Strona mogla poprawnie sie uruchomic, potrzebujesz do tego wlasnego Serwera hostingowego, przy. xamp.

Nie jest to wymagane.

 Program jest napisany na divach

To, że strona jest napisana na divach, a nie na tabelach nie ma żadnego znaczenia - wręcz przeciwnie, strona na divach jest lepsza niż strona na tabelach.

komentarz 10 sierpnia 2018 przez Jason_Nr_1 Bywalec (2,980 p.)
Tak, tak, od tego jest przeciez div stworzony, no ale program nie odczytuje Zdjecia.img -> potrzebny do tego jest serwer.
komentarz 10 sierpnia 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)
Nie, nie jest do tego potrzebny serwer. To, że nie działa lokalnie może mieć wiele przyczyn - od złej nazwy czy ścieżki pliku, po różnice w nazewnictwie (które linux wychwytuje).

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 405 wizyt
pytanie zadane 15 maja 2018 w HTML i CSS przez Newaz Użytkownik (880 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 169 wizyt
pytanie zadane 10 kwietnia 2020 w HTML i CSS przez Skibson Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 86 wizyt

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,523 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...