• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy warto zrobić kurs cisco w trakcie studiów it?

Cloud VPS
0 głosów
1,066 wizyt
pytanie zadane 3 sierpnia 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Tomasz_Tomasz Nowicjusz (140 p.)
edycja 3 sierpnia 2018 przez Tomasz_Tomasz
Witam wszystkich bardzo serdecznie, wybieram się na studia informatyczne ze specjalnością 'administracja systemami informatycznymi' i zastanawiam się czy studia da się pogodzić z kursami cisco? Chodzi o kurs ccna. Czy może lepiej zrobić studia i potem myśleć o certyfikatach?

Oprócz tego co daje taka specjalizacja? Gdzie mogę po tym znaleźć pracę? Z tego co się dowiedziałem admin systemów powinien też znać się na sieciach stąd pytanie o cisco.
1
komentarz 3 sierpnia 2018 przez mbabane Szeryf (79,260 p.)

admin systemów powinien też znać się na sieciach stąd pytanie o cisco

Tak mi się wydaje, że administracja to przede wszystkim sieci komputerowe.

komentarz 3 sierpnia 2018 przez Tomasz_Tomasz Nowicjusz (140 p.)
Dzięki za odpowiedź, bo właśnie nie byłem tego w 100% pewny. A czy Twoim zdaniem warto iść w tym kierunku? Czy jest po tym praca?
komentarz 3 sierpnia 2018 przez mbabane Szeryf (79,260 p.)
Wydaje mi się, że warto. Dziś nawet w domu ma się sieci komputerowe więc tym bardziej w świecie komercji będą one występować - każda firma, każdy urząd i instytucja nie może dziś istnieć bez sieci komputerowej, więc dla adminów praca pewnie będzie.
komentarz 3 sierpnia 2018 przez Tomasz_Tomasz Nowicjusz (140 p.)
No tak, to racja. Dzięki za pomoc

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

+4 głosów
0 odpowiedzi 410 wizyt
+2 głosów
4 odpowiedzi 1,586 wizyt
pytanie zadane 28 stycznia 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez szejkus Użytkownik (540 p.)

93,454 zapytań

142,449 odpowiedzi

322,718 komentarzy

62,834 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...